Parfüm nasıl seçilir? İşte bugün bunu irdeleyelim istedim. Eh tabi ki parfümün biz hanımların hayatında çok özel bir öneme sahip olduğu yadsınamaz bir gerçek. Çünkü iyi biliyoruz ki, güzel bir koku, onu kullanan kişinin karakterini yansıttığı gibi, şık bir şişe tasarımı da aynı zamanda sıradan evleri, adeta kişiliğimizi yansıtan bir yuvaya dönüştüren dekoratif objeler gibi, her gördüğümüzde bizi mutlu eder. Sizde de oluyor mu bilmem ama mesela ben, tasarımına bayıldığım parfüm şişelerinden koleksiyon yapmayı bile severim. Peki o zaman Parfüm Nasıl Seçilir? Parfüm nasıl kullanılır? Çiçeksi parfüm, oryantal esintili parfüm veya şeker kokulu parfüm, bunlar nasıl ortaya çıkar? Parfümde notalar ne anlama gelir? Parfüm nasıl kalıcı hale getirilir? Parfüm nerelere sıkılmalıdır? işte bu soruların cevabı bu yazımda sizlerle…

Parfümde Üst Nota, Orta Nota, Dip Nota Nedir?

Kalıcılığı ve içindeki notalar ise, benim için bir parfüm seçerken en önem verdiğim unsurların başında gelir.  Parfüm kokusunu uzmanlar, bir piramit olarak tanımlarlar. Bir parfümü ilk sıktığınızdan hemen sonraki ilk 15 dakikalık süreçte aldığınız koku “Üst nota” olarak kabul edilir. Ardından gelen 1-2 saat içinde hissettiğiniz koku ise “Orta nota” yani parfümün kalbi şeklinde ifade edilir. “Dip nota” şeklinde kulak aşinası olduğumuz terim ise, pek koklanmaz ve aslında bir parfümü parfüm yapan değeri bu notada saklıdır. Öyle bir hissiyat ve doğallık hissettirir ki, aslında parfümün kalıcılığını işte bu nota sağlar.

bulgari bvlgari dilek yeginsu parfum tavsiye
Parfüm Nasıl Seçilir? Parfüm Nasıl Daha Kalıcı Olur?

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? İyi Bir Parfüm Nasıl Seçilir?

Tam da bu sebeple bir parfüm almaya gittiğimizde, sonradan pişman olmamak için acele etmemeli ve o ilk anda aldığımız kokuya göre karar vermemeliyiz. Hele de tüm merak ettiğiniz kokuları, arka arkaya fıst fıst sıktığınızı hayal edin, burnunuz zaten 3-4 denemeden sonra bu yoğunluğu kaldıramayacak ve bunca koku arasında artık hiç bir şey ayırdedemez hale gelip, iyice kafası karışacaktır. İşte böyle bir durumda kalırsanız, onu nötrlemek için en iyi yöntem, biraz kahve koklamak olabilir.

Ayrıca parfümlerin herkesin teninde farklı bir etki bıraktığını da belirtmeliyim. Yani bir başkasında çok beğendiğiniz bir parfüm, kendiniz kullandığınızda aynı etkiyi vermeyebilir, cildinizin florasına göre daha sıradan veya daha güzel kokabilir. Bunun için de ilk aşamada belki, deneme çubuklarından (tester kağıtlarından) deneyerek, tercihleriniz arasından teker teker elediğiniz parfümler bile olsa, finale kalanları satın almadan önce, illa ki kendi teninize de uygulayıp, orta nota ve dip notada bırakacağı hisleri gözlemlemek, emin olun ki, uzun vadede sonuçtan daha mutlu kalmanıza yardımcı olacaktır.

Parfüm Nasıl Seçilir? Parfüm nasıl sıkılır? Parfüm nasıl kullanılır? Parfüm nasıl kalıcı olur? Parfüm Fiyatları. Parfüm tavsiye
Parfüm Nasıl Seçilir? Parfüm Nasıl Daha Kalıcı Olur?

Parfüm Nerelere Sıkılır ve Nasıl Uygulanmalıdır?

Parfüm kullandığınızda etkisini hemen o anda görmeyi arzu ediyorsanız, “pulse points” denilen, yani damarların cilde en yakın oldukları yerlere sıkmanız, uzmanlar tarafından en doğru yöntem kabul ediliyor. Bilek içleri ve kulak arkası bölgeleri bunun için ideal yerler. Çünkü bu bölgeler, daha sıcak olduğu için kokuyu daha iyi iletiyor. Havanın nemli olması da parfümün etkisini artıran faktörlerden. Nemli havalar bu anlamda avantajken, kuru havalı ortamlarda parfümü gün içinde tekrar uygulamak gerekebiliyor. Ayrıca üzerinde leke bıramayacak kaliteli bir parfüm olduğuna eminseniz, kıyafetlerinize de sıkabilir, saçlarınıza da biraz uygulayabilirsiniz.

Benim de sık yaptığım şekilde, el bileğine parfüm sıktıktan sonra, ikisini birbirine değdirerek ovuşturmanın, iyi bir yöntem olmadığı, çünkü bu esnada parfüm moleküllerinin zarar görmesinden dolayı, kokunun kimliğini kaybettiği de uzmanlardan öğrendiğim bir diğer önemli konu. Parfümü önce havaya doğru sıkmayı ve daha sonra oluşan koku bulutunun altında girmeyi tavsiye eden parfüm guruları da mevcut.

Peki, siz parfümünüzü nasıl kullanıyorsunuz? İlkbahar ve Yaz mevsiminde en favori parfümleriniz hangileri? Haydi, üşenmeyin ve bana yorumlarda yazın. 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz