Chef Mezze - Avokadolu Karides ve Humus

Bugün size İstanbul’da en iyi mekanlardan biri olan Chef Mezze ile ilgili izlenimlerimlerinden bahsetmek istiyorum. Yıllar önce ilk gittiğim anda, o enfes Boğaz manzarası karşısında herkesin olduğu gibi, benim de nefesim kesilmişti. Belli ki, bu kadarını beklemiyormuşum. Taaa Topkapı Sarayı, Ayasofya’dan, Boğaz köprüsüne kadar, Boğazın tüm güzelliklerini panoramik şekilde görebileceğiniz muhteşem bir manzara… Üzerine bir de Türkiyenin en iyi şeflerinden Gazi Ateş‘in her birinin reçetesini özenle hazırladığı aşikar olan meze ağırlıklı yemekleri. Yanında da bütün gece sizi mest edecek müzikler… Kısaca: Meze-Müzik-Manzara... Ah insan daha ne ister?

chef mezze usengec sef tavsiye 1
Chef Mezze – İstanbul Boğazı manzarası

En çok bu güzelliğin tadını bayram tatilinde çıkardık. Malum 9 günlük bayramı bulan herkes soluğu tatil yörelerinde aldığında, aslında bence en güzeli büyük şehirlerdir . Öylesine sakin ve huzurlu olurlar ki… Hele İstanbul tam bir cennet… Üzerine bir de köprü trafiği de olmayınca, bir baktık ki sadece 20 dakikada taksiyle Bağdat Caddesi’nden Gümüşsuyu’ndaki Chef Mezze’ye geçmişiz bile. Ambiyansın güzelliği karşısında, başka bir şehre tatile gitmeye bile gerek kalmadan, işte bir anda havamız değişti bile.

chef mezze manzara
Chef Mezze – Panoramik İstanbul Boğazı manzarası

Chef Mezze’de rezervasyonsuz yer bulmak hayal…

Boğaz’a nazır masalardan birine yerleştik ve birbirinden güzel nostaljik şarkılar eşliğinde, mis gibi deniz havasını içimize çektik. Sanki sadece bir kaç hafta önce, yurtdışından gelen misafirlerimizi orada ağırlamamışız da, aradan yıllar geçmiş gibi, nasıl da özlemişiz burada olmayı. Belli ki bir kez gelen herkes, aynı hisse kapılıyor ki, mekanın çılgın müdavimleri oluşmuş. Yurtdışından da ciddi bir turist çekiyor. Bu sayede rezervasyonlar hep ful. Öyle “Aklımıza esti, bu akşam geliyoruz” yapamıyorsunuz yani. Günler öncesinden program yapıp yer ayırtmak gerekiyor ki, bence bu da onu daha da özel ve değerli kılıyor.

chef mezze visneli yaprak sarma
Chef Mezze – Vişneli Yaprak Sarma

Modern Meyhaneler mantar gibi çoğaldı

Modern Meyhaneler bastı şimdi dört bir yanımızı biliyorsunuz. İnsanlar kederlendikçe buralarda buluşuyorlar dostlarıyla. Miktarları çoğaldıkça da bu konseptin iyisi yanında, iyi olmayan örneklerini de sık sık görüyoruz. Yağ çekmiş lokmaları saçma sapan fiyatlara satan lokmacılar gibi, neredeyse her mahalleye bir tane düşen, tüm bu modern meyhane çılgınlığının hiç birinin, henüz daha esamesi okunmazken, “Chef Mezze” yine aynı kalitesi ve duruşuyla vardı. Bu durumda, Şef Gazi ve Bilal Ateş kardeşler, yurt içi ve dışında gastronomi anlamında yaptıkları tüm seyahatleri, yaratıcılık ve hoş bir ambiyansla harmanlayarak, modern meyhane temalı şık lokanta fikrinin de öncüsü ve ilham kaynağı oldu diye düşünüyorum.

Meze Müzik Manzara Kombinasyonu Muhteşem

Meze, müzik, manzara” anlayışının parçası olan müziği ile de, akşam boyunca sizi moddan moda sokup, adeta mest ediyor Chef Mezze… Bunun için hazırlanan playlistlere ne kadar özenildiğini gece boyunca hissediyor insan. Çoğu akşam DJ performansı da oluyor.

Chef Mezze’de sizi nasıl lezzetler bekliyor?

Baştan uyarayım! 5 duyuya hitap eden eşsiz gastronomik deneyime hazır olun. Chef Mezze‘nin Girit mutfağı ağırlıklı menüsüne, seçme Lübnan mezeleri ve dünya mutfaklarından deniz ürünleri eşlik ediyor. Şef Gazi Ateş seneler içinde gide gele artık çok yakın dostumuz oldu. Onun gibi başarılı, çalışkan ve detaycı bir şef tarafından yorumlanmış bol seçenekli meze menüsü karşısında insan hangisini seçeceğini şaşırıyor. İlave olarak her damak tadına uygun ara sıcaklar, balık, et ve makarna çeşitlerine kadar uzanan geniş yelpazede tatlar sunuyorlar. Bana gelecek olursak; tam bir meze sever olarak, masayı en sevdiklerimle donatmaya bayılıyorum.

Chef Mezze’deki en favorilerim neler?

İlla ki almanız gereken mezeler bence başta Lübnan usulü Humus. Üzerinde kızartılmış nohut taneleri olan bu humusu başka yerde taklit etmeye çalışsalar bile, buradaki kadar lezzetlisini henüz yemedim diyebilirim. Zaten artık şakasını yapıyoruz kendi aramızda. Diyoruz ki; “Şimdi Chef Mezze’de… Yakında her yerde!” 🙂 Ama taklitler anca asıllarını yaşatıyor işte.

Diğer meze tavsiyelerimin başında illa ki Fava geliyor. Normalde favayı hiç sevmem ve sipariş vermek aklıma bile gelmez. Sabun kalıbı gibi tatsız tuzsuz bişeydir benim için fava… Ama burada bir fava yapıyorlar ki dimağınız durur. Anlatılmaz yaşanır.:) Avokadolu karides, kabak çiçeği dolması, ah hele o vişneli yaprak sarma. Fırın mücveri de denedim geçenlerde, o da çok başarılı. Üstelik yağda kızartılmadığı için çok da hafif.

IMG 0832
Chef Mezze – Izgara Ahtapot

Ara sıcaklarda ise en favorim kesinlikle Izgara ahtapot. Böyle enfes baharatlarla, tam kıvamında, yumuşacık lokum gibi yapanı da başka yerde bulamadım henüz. Tatlı olarak illa ki benim yerime de ortaya söyleyip, şöyle çıtır çıtır bir Fıstıklı katmer ya da Çikolatalı sufle paylaşın derim.

chef mezze fistikli katmer
Chef Mezze – Fıstıklı katmer
chef mezze sufle cikolata
Chef Mezze – Çikolatalı Sufle

Sizin de mekan önerleriniz olursa veya “Şurada illa ki şunu deneyin bayılacaksınız” dediğiniz yerler olursa yorumlarla yazın olur mu? Şimdilik benden bu kadar! Yazarken acıktım valla 🙂

Chef Mezze Gümüşsuyu İletişim Bilgileri

Adres: Opera Otel teras katı, Gümüşsuyu Mah. , İnönü Cd. No:26, 34427 Beyoğlu/İstanbul

Web: www.chefmezze.com.tr

Instagram: chefmezzeistanbul

Tel: 0 530 067 50 40- 41

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz