Kaan Sekban Saçmalar“… Onu ilk olarak eşimin, instagramdaki skeçlerinden birini izlettirmesiyle tanıdım. Çocuklarına “karakteri gelişsin diye”(!) asla “Hayır” diyemeyen yeni nesil bir babayı canlandırıyor ve “Ya evet! Bizim çocuk belki arkadaşının kafasını kırdı, ama n’ooldu? Kırmaması gerektiğini; öğrenmiş oldu” diye tatlı tatlı anlatıyordu. Etrafımızda da çocuklarına böyle davrananlar çok olduğu için, bu canlandırmaya epeyce gülmüştük. Beyaz yakalıları ti’ye aldığı esprilere de “Bayılıyor olunca”(!) bakalım bu gün ne paylaşmış diye neşeyle izlemeye başladık. İnanılmaz bir yetenek olan Kaan Sekban‘ın tüm stand-up gösterileri öylesine ilgi görüyor ki, biletler anında tükeniyor, salonlar dolup taşıyor. Biz bu hafta Sevgili Kaan’ın nazik davetiyle, Zorlu PSM‘deki gösterisini izleyebilen şanslı insanlardan olduk. Unutmadan… Güncel edit: En yeni Kaan Sekban gösterisi, 16 Eylül 2020’de Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda. Kaan Sekban sevenler için bir müjde daha: Kaan Sekban’la Alt Tarafı Bi’ Talk Show programı Digiturk Being Connect’de.

kaan sekban bilet fiyat
Kaan Sekban Saçmalar- Stand-up Gösteri – Zorlu PSM

Peki Kaan Sekban Kimdir?

İyi bir eğitim alan Kaan Sekban 10 yıl boyunca bir bankada çalışıyor. İçindeki uhdenin oyunculuk olduğunu fark ettiği andan itibaren, diğer iş arkadaşları tatil zamanlarında bol bol gezip veya dinlenip keyif yaparken; o ise kısacık yıllık izinlerinde bile varını yoğunu; yurt-içi ve yurt-dışında aldığı oyunculuk ve müzikal atölyelerine harcayarak, bu hayaline kavuşmak için bir ton borca girmek pahasına kendisine yatırım yapmayı seçiyor. Bankacılıkta hak ettiğini düşündüğü terfiyi almak için ilk cesaretlendiği anda, sonuç hüsran olunca, kurumsal hayata veda etmek durumunda kalıp, tasını tarağını toplayıp çıkıyor.

Kaan Sekban Saçmalar’ın Instagram’daki “Yakam Beyaz Beynim Ayaz” skeçleri

Oyunculukla ilgili bir kaç denemesi oluyor, ama devamında sektörden beklediği ilgiyi göremeyince, sıcak ve samimi aile hayatında, bir günün nasıl geçtiğinden örnekler veren bazı youtube videoları çekmeye başlıyor. Facebook üzerinden “kendi evinden” yaptığı canlı yayınlarına ilginç şekilde, ünlü isimlerden “Konuğun olmak isterim” talepleri de gelince, mini talk showlarıyla yavaş yavaş tanınmaya başlıyor. “Kaan Sekban Saçmalar” isimli instagram hesabında beyaz yakalı hayatı hicvettiği “Yakam Beyaz, Beynim Ayaz” skeçleriyle plaza dünyasında olan biteni öylesine güzel şekilde anlatıyor ki, kurumsal hayatı bundan 10 sene önce bırakmış birisi olarak, adeta o yıllara ışınlanıyorum.

Kaan Sekban’ın Beyaz Yakalıdan Stand-up Gösterilerine Uzanan Serüveni

Skeçleri müthiş ilgi görünce, Mayıs 2018 itibariyle tek kişilik Stand-up gösterine başlayan Kaan Sekban, sadece beyaz yaka veya plaza esprilerine odaklanmıyor; sosyal hayatında yaşadığı tuhaflıklar, aile ilişkileri ve sosyal medya da onun malzemeleri arasında. Müthiş gözlem gücü sayesinde, gündelik yaşamdaki basit şeyleri bile, öylesine doğal, öylesine komik ve öylesine akıcı şekilde aktarıyor ki, bence insanlar tarafından bu denli sevilmesinin en önemli sebeplerinden birisi bu, diğeri de iyice yozlaşan toplumda, hala belden aşağı espriler ve küfürler etmeden de komik olunacağını en seviyeli şekilde göstermesi diyebilirim.

Instagram’da yaptığı Canlı Yayınlarda merak edilenleri cevaplıyor

Kendisi aşırı sempatik ve mütevazi kişiliğiyle, herkesin şovundan en mutlu şekilde ayrılması için aileden biri gibi tek tek ilgileniyor. Buna minik bir örnek vermem gerekirse mesela bu gözler bizzat şunu gördü: Gösteri esnasında sorup, Beylikdüzü, Büyükçekmece veya Tuzla gibi uzak semtlerden veya İzmit, Bursa gibi yakın şehirlerden geldiğini öğrendiği izleyicilerine, özel olarak, “Ayaklarınıza sağlık!” dediği yetmezmiş gibi; şov esnasında klasikleşen hareketini yapıp, kapanış öncesi sahnede çektiği seyircili videosunu aynı gece instagramda paylaşırken, “Sevgili Dostlar herkese çok teşekkürler. Uzaktan gelen dostlar, eve sağ salim vardığınızda lütfen haber edin!” yazmış. Gerçekten de herkes altına yüzlerce mesaj yazarak “Evet Vardık!” diye geri bildirimde bulunurken, o akşam nasıl eğlendiklerini de yorumlarında anlata anlata bitirememişler.

kaan sekban gosteri bilet fiyat
Kaan Sekban Saçmalar- Stand-up Gösteri – Zorlu PSM

Kaan Sekban 3 saatlik gösteri sonrası, hayranlarına kitap imzalıyor ve fotoğraf çektiriyor

Daha da takdir edilesi olan, Kaan Sekban’ın 3 saat boyunca süren bu tek kişilik stand-up gösterisinden sonra, instagramdan gelen tüm bu yorumlara tek tek cevap verip, ilgilenmesi… Sık sık evinden canlı yayınlar yaparak oradan da sevenleriyle etkileşime geçmesi.

Bilmediğiniz bir şey daha… Şov bitti diye hemen kulise kaçıp yok olmuyor. İlk defa gördüğüm bir konseptle, gösterinin ardından insanlar fuaye alanında sıraya giriyor ve kendisine kitaplarını imzalatıp, beraber fotoğraf çektiriyor. Yani o yorgunluğun üzerine bile, yüzünde kocaman içten gülümsemesiyle, hayranlarıyla tek tek ilgileniyor.

Kaan Sekban’la “Daha Genç Görünümlü Bir Yüz”e Kavuşmak Mümkün

Zorlu PSM’deki showundan önce kulisinde görüşüp sohbet ettiğimiz Sevgili Kaan Sekban, temposu hiç düşmeyen, tam 3 saatlik show’uyla, gülmekten çene kaslarımız ağrıtsa da, gösteri sonunda tıka basa dolu olan 750 kişilik salondan ayrılırken tüm izleyicilerin, durmaksızın gülmekten “adeta estetik yaptırmış gibi” güzelce gerilip toparlanmış bir yüzle ve ışıl ışıl gülen gözlerle salondan ayrıldığına bizzat şahit oldum.

Sadece İstanbul, New York, Amsterdam, Londra değil; gösterisini büyük ilgi gösteren her şehre, herkese ulaştırmaya çalışıyor

New York, Amsterdam Londra gibi yurt dışındaki en önemli noktalarda aylar öncesinden tükenen biletleriyle büyük ses getirirken, Zorlu PSM’nin 2500 kişilik devasa salonlarını kolayca doldururken, aynı zamanda yurt içinde büyük-küçük ayırdetmeksizin, olabildiğince çok şehre giderek, kendisine gösterilen sevgi ve ilgiye tüm mütevazılığıyla karşılık vermek için çabalıyor.

Popüler kültürden aşina olduğumuz bazı isimler gibi küfürle, argoyla doldurarak kolaya kaçmayı tercih etmeden yaptığı gösterilerine de,
sağ olsun aynı onun gibi insanlar gelip, keyif aldığına göre; benim her zaman dile getirdiğim “daha nazik, daha empatik, daha seviyeli bir toplumda yaşama” özlemim konusunda sayesinde hala bir umut olduğunu gördüğüm için, bu özellikleriyle de ayrıca gurur duyduğumu ayrıca belirtmek isterim.

kaan sekban usengec sef gosteri bilet
Kaan ve Dilek Yeğinsü (Nam-ı diğer; Deklancheur ve Üşengeç Şef )
Kaan Sekban Saçmalar- Stand-up Gösteri – Zorlu PSM

Kaan Sekban’a Bilet Kalmamışsa, İşte Size Çözüm:

Kaan Sekban “Birinin kahkahası diğerinin gülümsemesi olsun” diye anlamlı bir eğitim bursu seferberliğine imza atmış. Bu sayede gösterilerine bilet bulamadığınızda, Givinapp aracılığı ile Türk Eğitim Vakfı‘na yapılan “davetiye hediyelibağışlarla 2019’da genç kızlarımızın eğitimine en az 100.000 TL fon sağlamayı hedefliyor. Normal bilet 70 TL iken, bu şekilde sadece 100 TL’ye, hem o aylar öncesinden tükenen biletinize kavuşmuş, hem de çok hayırlı bir amaca destek vermiş oluyorsunuz. Bir taşla iki kuş misali 🙂

“Yılın En İyi İş Kitabı: Kaan Sekban’ın yazdığı “Tebrikler Kovuldunuz”

Kaan Sekban’ın 2018 Haziran’da yayınlanan “Tebrikler Kovuldunuz” kitabı kısa sürede çok satanlara girmiş. Plaza hayatı içinde, çalışanlar ve yöneticiler arasında, ast-üst seviyesine göre, yıkama-yağlama, menfaatine göre adam kayırma, hor görme, başından savma ve bir “hiç gibi” hissettirme üzerine ve tabi IK’cılara da (İnsan kaynakları departmanı) bol bol gönderme yapan, entrika dolu ilişkilerden dem vuran ve bizzat başından geçenlere yer verdiği “otobiyografik” mizahi içeriğine rağmen, çok ilginçtir ki; “Tebrikler Kovuldunuz” kitabı; “Platin Dergisi” tarafından yönetim, liderlik ve IK dalında “Yılın en iyi iş kitabı” seçilmiş. Bu durumda “Acaba kitabımı hiç açıp okudular mı?” diye kendisi de merak etmiş doğal olarak:)

kaan sekban kitap tebrikler kovuldunuz
Kaan Sekban Saçmalar – Kitap: “Tebrikler Kovuldunuz”

Cem Yılmaz Kaan Sekban için ne dedi?

kaan sekban cem yilmaz
Kaan Sekban Saçmalar – Cem Yılmaz

Cem Yılmaz’ın gösterisini izledikten sonra “En zoru da bir kişiyi güldürmek; Kendini! Sen onu başarmışsın bir kere. Kendi hikayesini anlatan insanlara hasretiz biz. Cem de hep kendi anlattığı şeylere kendi gülüyor derler. İşte “Ben kime gideyim?” diyordum. Bugün bir fırsat yarattın” sözleriyle naçizane beğenilerini dile getirdiği Sevgili arkadaşım Kaan Sekban…
Sayende senin deyiminle yine “hunharca güldük. İyi ki varsın… Yolun açık olsun!

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz