2019’a girdik gireli kar alarmları, grip salgınları derken genel olarak keyifsiz günler geçiriyor olsak da, eh malum yazın da gelmesine daha aylar olduğuna göre, bu depresif ruh halinden kurtulmak için kendimizi şımartacak aktivitelere yöneliyoruz. Bunun da en özel ve unutulmaz yollarından biri, tabi ki en sevdiğinizle yaşayacağınız bir “fine dining” deneyimi. Kısaca özetlemek gerekirse; en kaliteli malzemeler kullanılarak yapılan yemeklerin, en üst seviyede hizmet kalitesi ile sunulduğu restoranlara “fine dining” deniliyor. Lezzet, dekorasyon, sunum, ambiyans gibi her detayın misafiri özel hissettirmek için, en incelikli haliyle düşünüldüğü bu tür restoranlar güzel anılar biriktirmek için ve özel günleri kutlamak için de birebir. O zaman haydi gelin sevdiklerinizle geçireceğiniz en unutulmaz anlar için size üst düzey bir deneyim sunacak, İstanbul’un en iyi mekanları arasındaki İstanbul’un en iyi fine-dining restoranlarına göz atalım!

İstanbul’un en iyi fine-dining  restoranları

MİKLA

2005’de The Marmara Pera otelin teras katında açılan Mikla, rafine Anadolu yemeklerinin modern sunumunun yanında eşsiz manzarası ile de keyifli bir gece için doğru bir seçim. Şef Mehmet Gürs’ün “Yeni Anadolu Mutfağı” konsepti ile oluşturduğu bu menü, gastronomi tutkunlarına adeta bir Michelin kalitesi sunuyor.

mikla restaurant
İstanbul’un en iyi fine-dining  restoranları Mikla Restaurant – The Marmara Pera İstanbul – İstanbul En İyi Mekanlar

2015 yılında “Dünya’nın En İyi 100 Restoranı” arasına giren Mikla; 2018 yılında “Dünyanın En İyi 50 Restoranı” listesine 44. sıradan girerek, global anlamda “En iyiler” arasında yer bulan ilk Türk restoranı oldu. Geçtiğimiz Aralık ayındaki İncili Gastronomi ödül töreninde de “5 inci ödülü”ne layık görülerek, yerel ve uluslararası platformlarda üstlendiği öncü çıtayı bir kere daha tescillemiş oldu.

Mikla Restaurant İletişim Bilgileri :

Adres: The Marmara Pera Hotel Teras Katı, Meşrutiyet Cad.No:15 Beyoğlu İstanbul

Tel: (0212) 293 56 56

SPAGO ISTANBUL

İstanbul’un en iyi Fine-Dining mekanları listesi yapıp da; “çiftlikten masaya” akımının öncülerinden, 2 Michelin yıldızlı ve 24 senedir Oscar ödül törenlerinin resmi partilerini düzenleyen dünyaca ünlü ikonik şef Wolfgang Puck’ın restoranı Spago Istanbul’u saymamak tabi ki de olmaz.

spago istanbul
İstanbul’un en iyi fine-dining  restoranları Spago Istanbul – St Regis Istanbul Terası – İstanbul En İyi Mekanlar

Spago’nun Amerika dışındaki ilk uluslararası restoranı olan Spago Istanbul, St. Regis Istabul otelin muhteşem manzaralı teras katında hizmet veriyor. Amerikan, Asya ve İtalyan mutfaklarından esinlenerek oluşturulmuş, mevsimin en taze yerel ürünlerine göre sürekli değişen menüsü ile Spago misafirlerini adeta gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor. Spago ilk açıldığında yazdığım yazıya buradan ulaşabilir, geçtiğimiz aylarda yaptıkları Beverly Hills Pop-up Menüsü hakkında izlenimlerime de buradan ulaşabilirsiniz.

Ünlü ikonik şefin kendisi ile daha önce pek çok kez bir araya gelip sohbet etme, karşılıklı İngilizce röportaj gerçekleştirme ve hatta beraber mutfağa girip, o meşhur Somon füme pizzasından beraber yapma şansına sahip olduğum ve işine olan tutkusunu birebir gözlemlediğim için, Spago Istanbul’un benim için ayrı bir yeri olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Büyük ilgi gören Üşengeç Şef Dilek Yeğinsü’nin o efsane Wolfgang Puck röportajı burada tıklayarak siz de okuyabilirsiniz.

usengec sef spago wolfgang puck
İstanbul’un en iyi fine-dining  restoranları Spago Istanbul – Şef Wolfgang Puck ve Üşengeç Şef Dilek Yeğinsü – İstanbul En İyi Mekanlar

Spago İstanbul İletişim Bilgileri

Adres: St Regis Istanbul Hotel Teras Katı, Teşvikiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. Şişli İstanbul

Tel : (0212) 368 08 08

FRANKIE ISTANBUL

Şehrin en önemli moda ve sanat merkezlerinden Nişantaşı’ndaki The Sofa Hotel’in çatı katında yer alan, eşsiz boğaz manzarası sahip Frankie, şık sunumları, mevsimine uygun ürünler ile, ayda bir yenilenen menüsü ve haftanın 6 günü sunduğu canlı müzik performansları ile İstanbul gastronomi ve eğlence hayatına renk katan mekanlardan bir diğeri…

Geleneksel lezzetleri, yenilikçi dokunuşlar ve “kişiye özel” servis kalitesi ile sunan Frankie, bu sıradışı deneyim anlayışı ile İstanbul’daki fine dining’in en güzel örneklerinden.

“Her geceye farklı bir müzik” teması ile sunulan, yerli ve yabancı müzisyenlerin canlı performansları, her seferinde farklı deneyimler yaşayabileceğiniz bir ortam sunmakta.

Yüksek kapasiteli restoran bölümünün yanı sıra, birbirinden lezzetli kokteylleri tadabileceğiniz son derece şık ve modern bar ve lounge bölümleri de bulunuyor. Yaz aylarında tek bir dokunuşla üstü tamamen açılarak bir terasa dönüşen mekanın keyfi de bambaşka oluyor.

Frankie İstanbul ile ilgili yazdığım detaylı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Frankie İstanbul İletişim Bilgileri

Adres: The Sofa Hotel Nişantaşı terası, Teşvikiye Cad. No: 41-41/A K.8 Nişantaşı – İstanbul

TEL: (0212) 230 66 66

frankie nisantasi
İstanbul’un en iyi fine-dining  restoranları Frankie Istanbul – The Sofa Hotel Nişantaşı Terası – İstanbul En İyi Mekanlar

BRASSERIE NOIR

Fine-Dining denince akla hep Avrupa yakası geliyor; “Peki İstanbul Anadolu yakasında şöyle keyifli bir gece geçirebileceğimiz özel bir mekan yok mu?” diyenler için, işte size Anadolu Yakası’nın en iyi mekanı:Brasserie Noir“. Bağdat Caddesi’nin 3 sene önce açıldığı günden bu yana en şık ve seçkin mekanlarından biri olan Brasserie Noir kısa sürede sofistike dekorasyonu, özel ışıklandırması, enfes yemekleri, özenli sunumları, güleryüzlü ekibi ile Cadde’nin gastronomi ve eğlence hayatının bir tanesi olarak İstanbul’un en iyi mekanları arasında olmayı fazlasıyla hak ediyor.

brasseir noir anadolu yakasi en iyi mekan
İstanbul’un en iyi fine-dining restoranları Brasserie Noir – Anadolu Yakası’nda- İstanbul En İyi Mekanlar

İsminin Fransızca olması sizi yanıltmasın, mekanın sahibi Oğuz Kaan Ermeç’in de belirttiği gibi; menü, Dünyadaki en yeni mutfak trendlerinden “fun kitchen” ekolü ile oluşturulmuş. Bu sebeple ördek konfit, kuzu karski, şatobriyan gibi klasik lezzetlerin yanı sıra, ıslak hamburger, kokoreç gibi sokak lezzetlerini de en kaliteli malzemlerle hazırlanmış haliyle, menüde bir arada görmek mümkün.

120 kişi kapasiteli mekanda farklı tercihlere göre, sakinlik veya romantizm isteyenler için şömine köşesi olduğu gibi kalabalık gruplar için geniş masaların yer aldığı bölümler de yer almakta. Dönem dönem canlı müzik performansları da yapılan mekanda Su Soley, Cenk Eren gibi isimler sahne alıyor. Ayrıca özel günler için 30 kişiye kadar davetler verebildiğiniz bir de Private Room‘u bulunan Brasserie Noir‘da, unutulmaz kutlamalar yapmak da mümkün.

Brasserie Noir İletişim Bilgileri:

Adres: Bağdat Cad. No:455 1/B Suadiye Kadıköy İstanbul

Tel: (0216) 380 00 05

ZUMA ISTANBUL

D.ream grubun lokomotif mekanlarından olan Zuma 2016’dan beri İstinye Park’ın markalar sokağında konumlanmakta. Başarılı şef Rainer Becker tarafından mutfağında bulunduğu Zuma’nın bu şubesi de,  yine Becker’ın Tokyo’da yaşadığı yılların ilhamı ile tasarladığı ve rahat-şık bir ambiyansa sahip “Izayaka” tarzına göre dekore edilmiş. Doğal malzemeleri İstanbul’un canlı enerjisi ile birleştiren zengin detaylı bu şık dekorasyon, geniş iç restoran alanı, lounge alanı, özel olarak tasarlanmış bar ve teras bölümünü kapsıyor.

zuma istinye park
İstanbul’un en iyi fine-dining  restoranları Zuma Restaurant – İstinye Park – İstanbul En İyi Mekanlar

Menüde ise otantik Japon mutfağının modern yorumlarının özgün sunumlar eşliğinde takdim edildiği imza tatları yer almakta.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, DJ’lerin after-hour performansları ile İstanbul sosyal hayatının en trend gece mekanlarından birine dönüşen Zuma, hem lezzet hem de eğlence için keyifli bir adres. Zuma hakkında kaleme aldığım izlenim yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Zuma İstanbul İletişim Bilgileri

Adres: İstinye park No:461  Sarıyer İstanbul

Tel: (0212) 232 22 96

Sizin de çok beğendiğiniz ve bu listede olmasını arzu ettiğiniz İstanbul’un en iyi fine-dining restoranları için önerileriniz varsa, yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgilerimle…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz