Bir söz vardır, çok inandığım: “Her istediğini yersen, her istediğini giyemezsin” diye… Ama işte gönül bu! Ne yardan, ne de serden vazgeçmek istemiyor! Hem sevdiğimiz her şeyi yemek, hem de her daim formda görünmek hepimizin hayali. Bu yüzden de hayatta her şeyde olduğu gibi “denge” kurmak önemli. Düzenli spor ve hareketli yaşam bu dengeyi sağlamada en büyük yardımcımız evet, ama bir yandan da hepimiz, günlük koşturmacamızda zamasızlıktan şikayetçiyiz. Bu yüzden bize şöyle; çok kısa bir süre harcayarak, harika sonuçlar alacağımız bir sistem lazım diye araştırırken, 360Fit‘in methini duydum. “Yeni yılda Yeni Bir Ben” motivasyonuyla, bu merkezdeki “Yeni nesil fitness” olarak kabul edilen aletleri, bölgesel incelme konusunda, benimle aynı dertten muzdarip olan eşimle birlikte, düzenli olarak gidip kullanarak edindiğimiz deneyimleri de, her zamanki gibi sizlerle paylaşmak istedim. Baştan söyleyeyim; Benim bu güne kadar, böylesine kısa sürede ve kendimi heba etmeden bu denli terleyip toksin atmışlığım hiç olmadı!

360fit usengec sef fitness merkezi 1
360Fit Bağdat Caddesi’nde Vacu Magic ile Kalori Harcarken…

Ah biz “Yemek İçin Yaşayanlar”…

Eğer siz de iştahlı biriyseniz, ne demek istediğimi anlarsınız. Hele hele de benim gibi inanılmaz derece hamurişi ve tatlı düşkünü birisi için, sanki bu durum yeterince zor değilmiş gibi, bir de kanser sebebiyle halen gördüğüm östrojen hormonu baskılayıcı tedaviler, özellikle göbek bölgesini yağlandırmak konusunda adeta benimle yarış halinde. Kısa bir süre için diyet yapmak tamam ama, bunu bir yaşam tarzı haline getirme noktasında zorlanıyorum çünkü ben “sevdiği yemeği yiyerek çok mutlu olan” bir insanım. Bana öyle et, balık, tavuk filan vermeseler de olur ama; makarna, mantı, kek, börek, pizza, pasta, çikolata, inanın hepsi çocuklarım gibi 🙂

360fit bagdat usengec sef kilo kontrol

Belki dışardan görseniz, hele de kışın bu bol bol şeylerin moda olmasıyla, göbek filan güzelce kamufle edildiği için, siz de herkes gibi bana “Hadi canım abartıyorsun, fiziğin ne güzel işte” diyeceksiniz ama inanın kendimi iki yanından sıkılmış ve her şey ortada toplanmış bir “Diş Macunu” gibi hissediyorum çoğu zaman. Baktığınızda belki kilolu değilim ama bölgesel olarak incelmem gerekiyor ki bu da en zoru. Hem alın işte “yılbaşı geldi geliyor” derken neredeyse Şubat ayı oluyor. Yaza ne kaldı? Eee o zaman da bol kazaklar giyemeyeceğimize göre, şimdiden bir şeyler yapmak lazım. Çünkü öyle Mayıs’a kadar beklenip, son dakikada saçma sapan şok diyetlerle verilmeye çalışılan kilolar, yine ışık hızıyla geri geliyor. Soruyorum bazen kendime, ye ye nereye kadar?Ama diyorum ya çok da keyif alıyorum sevdiğim şeylerin tadına varabilmekten… Eh madem öyle, bunu dengelemek için, haydi o zaman spora! 🙂

360Fit ile ilk tanışmam

İlk olarak afişlerindeki cihazlar dikkatimi çekti, hemen evimizin yakınında da bir tane açıldığını öğrenince “İşte bu bir işaret” dedim. 360Fit’in Bağdat Caddesi‘ndeki şubesine bilgi almaya diye gittiğimizde öğrendim ki, verilen hizmetler benim tahmin ettiğimden çok daha fazlasıymış. Tam da ismindeki gibi 360 derece bir kilo kontrol merkeziymiş meğer burası. Yani aynı çatı altında, hem vücut şekillendirme, hem bağımlılık tedavileri, hem de diyetisyen kontrolünde kişiye özel diyet hizmeti veriyorlar.

Bağımlılıktan Kurtaran BioRezonans Cihazı ile Sigara, Alkol veya Tatlı bağımlılığına Bye Bye

Tek tek bütün bölümleri gezdirip, anlattılar. Burada mesela bir Biorezonans cihazı var. Bağımlılık tedavisi yapıyor. Sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı, hatta ve hatta benim gibi hamurişi, tatlı-çikolata bağımlılığından kurtarıyormuş insanı. Ters frekans vererek. sadece 1 veya bir kaç seansta üstelik. Aldığım fiyatlar da makul geldi bana. Mesela sigara bağımlısı birisi, eğer kendi de bırakmak istiyorsa, tek seansta bile kurtulduğu oluyormuş ki, bunun ücreti 30-35 paket sigaraya denk geliyor diye kabaca hesapladım.

Beni gece-gündüz hamurişi ve profiterol düşünmekten kurtaracak böyle bir sistemin varlığını duyunca, ay ben bi’ sevin bi’ sevin! Oleyyy! Meğer benim olayım buymuş. Tatlıya ve hamulu şeylere olan iştahımı birazcık kapatsam zaten ben filinta gibi olurum. “Bana hemen bir randevu ayarlayalımmm!” derken öğreniyorum ki, vücudunda benim gibi vida veya metal protez olan birisine uygun değilmiş, yerlerini oynatabilirmiş, ühüüüü. Ben ağlamayayım da kimler ağlasın! Neyse moral bozmak yok! Hala ful motive haldeyim. Elimizdeki imkanlara odaklanalım madem.

360Fit Şubeleri Nerede?

Deneme dersine gittiğimizde şansımıza karşımıza merkezin müdavimlerinden olan bir arkadaşımız da çıkınca, hemen “Nasıl memnun musun?” diye sorduk tabi. Halinden gayet mutlu olduğunu görünce, en motive hallerimizle, bir de hatıra fotoğrafı çektirdik ve dedik ki biz de başlıyoruz.

Instagramdaki hikayelerimizde, takipçilerimizle burada alışılagelmiş spor salonlarından farklı aletlerle spora başladığımızı, eğlenceli hallerimizle paylaştığımızda, o kadar çok ilgi gördü ki, pek çok soru aldık. En çok sorulan sorulardan biri de Bağdat Caddesi dışında başka yerleri olup olmadığıydı. 360Fit‘in ayrıca Nişantaşı, Levent’de de şubeleri olduğunu duyanlar, bir sevindiler ki sormayın. Spor merkezinin eve ya da işe yakın olanı makbul tabi. Yoksa insan üşeniyor, kendimden biliyorum 🙂 Yıllardır bir havuz üyeliğim var ama, çok da uzak olmamasına rağmen, sıkı takipçilerimin yüzerken yaptığım yayınlardan da bildiği gibi, toplasanız belki 30 kere gitmemişimdir. Şimdi bir saat yüzmek için, bu havada git oralarda ıslan, duş al, saçını kurut, giyin geri gel filan. Hep bir bahane. Spor salonlarının en sevdiği üye türü bunlar oluyor biliyorsunuz, “hayalet üye” diyorlar bize. Bir gazla toplu parayı ödeyip, 3-5 kereden sonra bir daha da salona uğramayan, uğrayamayanlar 🙂

360fit usengec sef fitness merkezi nisantasi
Solda:Dilek, Şirvan ve Kaan’ın 360Fit Hatırası – Sağda: Magic Wave Infraredli Masaj yatağı

İlk olarak 360Fit’in Diyetisyeni ile Görüştük

Burada az sonra bahsedeceğim yeni nesil fitness aletlerinden paket olarak aldığınızda diyetisyen hizmeti de içinde veriliyor. Yani “Bakalım etkisini görecek miyim?” diye mesela 1 aylık veya 2 aylık bir paket alabiliyorsunuz. Yıllık üyelik filan olmadığı için, gereksiz masraflar da etmemiş ve boşuna kendini fena gibi hissetmemiş oluyor insan.

Biz de ilk olarak diyetisyen ile görüştük ve gerekli ölçümlerimizi yaptırarak, vücuttaki yağ, kas, su oranlarımızı öğrendik. En yeni kan tahlillerimizi de inceledi. Sonrasında hangi yemekleri sevdiğimizi de dinleyen diyetisyen, kendi yaşam tarzımıza en uygun, haftalık bir diyet listesi hazırladı.

Gün içinde protein, yağ ve karbonhidrat anlamında alınması gereken değerleri hesaplayıp, ara öğünlerle de desteklenerek, hiç aç kalınmayan, bol su tüketilen, uygulaması zor olmayan bu listeyle, örneğin kahvaltıda klasik peynir-domates, ekmek vesairenin dışına çıkartarak vücudu şaşırtmayı planlıyor. Bu durum bizim de işimize geldi tabi. Bu sayede bir çiyalı omlet tarifi aldım ki, kime öğretsem bayılıyor:) Vitamin ve mineral yönünden zengin, ev yapımı sağlıklı çorbaların da dahil olduğu güzel yemekler yapma konusunda iş başa düştü tabi:) Üşengeç Şef bir anda üşenmeye fırsat kalmaz halde kendini mutfakta buldu ama olsundu:) Yumurtalı Ispanaklar, balkabağı çorbaları, cacıklar… Ah daha neler neler yapıyorum. Instagram’daki takipçilerim adım adım fotoğraflı yemek tariflerimi kolayca takip ediyor. Hesabım tabi ki: Usengecsef

360fit bagdat cad diyetisyen diyet

Vacu Magic ile Başlıyoruz

Derken Vacu Magic ile tanıştık. Bildiğimiz yürüme bandının bir uzay kapsülü gibi olanı desem, bilmem nasıl olur? Aleti kullanmaya başlamadan önce, bedeninize göre balık adam kıyafeti malzemesinden etek benzeri bir elbise giydiriliyorsunuz, belindeki kemeri de taktıktan sonra, aletin içine geçiyorsunuz. Eteğin uçlarını, aletin kenarlarındaki bölüme geçiriyorlar ve bu sayede göbekten aşağısında bir vakum sistemi devreye giriyor. Yok yok! Öyle “hüpppp” diye sizi içine çeken bir şey değil tabi. Sadece normalden biraz daha fazla enerji harcatan, hani sanki suda yürüyormuşsunuz gibi bir his bu. Alttan bir de infrared veriyorlar ki, bu da ısı vererek, daha da fazla kalori harcamanıza ayrıca destek veriyor. Bu ısının ne kadar olduğu da çok merak edildi. Sanki böyle sıcak bir kaloriferin yakınındaymışsınız gibi, rahatsız etmeyen, hoş bir sıcaklık diyebilirim. Daha fazlası değil, merak etmeyin 🙂

360fit usengec sef fitness dilek yeginsu 3

İşte başlıyorum yürümeye. Önce 2,5 hızıyla bir deniyorum, aşırı yavaş ve basit geliyor. Eteğin kenarlara geçirilmesi sayesinde, ortada sabitlendiğim için, değişik bir hissiyatı var. 3,5 derken 4,5 yapıyorum hızımı. Hiç de yorucu değil. Deneye deneye kendime 5 ile maksimum 5,5 hızında, yine öyle koşturmaca gerektirmeyen bir hız belirliyorum ve yarım saatlik yürüyüşümü tamamlıyorum. O esnada ister kulaklığınızı takın müzik dinleyin, ister sevdiğiniz bir diziyi telefonunuzdan veya Ipad’inizden filan izleyin. Zamanının nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile.

360fit bagdat cad vacu magic 1
Vacu Magic – 360Fit

Salonda gözlemlediğim kadarıyla kadını-erkeği, kullanan herkes Vacu Magic‘den keyif alıyor. Çünkü sadece 30 dakika içinde 2000 Kaloriye kadar enerji harcıyor. Ben genelde 5 ve en fazla 5,5 hızında yürüyerek yarım saat içinde 1700 kalori harcadım ve eteği çıkarttığımda, benim gibi normal yürüme bandında, ne kadar hızlı yürüse de, asla terlemeyen birisi bile çok güzel terletmiş ve toksin atmış haldeydi, işte bunu gözlerimle de gördüğüm içn ayrıca sevindim.

360fi tvacu magicf fitness deklancheur

Magic Roll ile Kan Dolaşımını Artıran Bölgesel İncelme Masajı

Ardından geçiyoruz Magic Roll denilen alete. Ahşap tambur şeklinde bir sistem bu. Öne veya arkaya doğru dönüyor ve vücuttaki kan deveranını masaj yaparak artırıyor ve bu sayede metabolizmayı da hızlandırıyormuş.

Arzu ederseniz her bir hareketi 1’er dakikadan yaparak, toplamda 15 dakikada işinizi bitiriyorsunuz. Ya da diyelim ki iç bacak veya sırtınıza masaj yapılmasını istemiyorsunuz da, benim gibi en çok göbek ve yan yağlardan şikayetçisiniz, o durumda da manuel olarak çalıştırıyorlar ve hoca eşliğinde, sadece özellikle istediğiniz bölgelere uyguluyorsunuz. Yağlı bölgelerde insanın hiç canını acıtmıyor. Sırtta ise omurgayı filan fazla bastırmamak gerekiyor, yoksa ahşap döner sistem o anda hissetmeseniz de, ertesi gün kemiklerde biraz ağrıya sebep olabiliyor.

360fit usengec sef fitness deklancheur

Oturduğunuz yerde önce ayak tabanlarından başlayarak yapılan bu masaj sistemiyle, tüm vücutta kan deveranının arttığını, zaten baktığınızda da görebiliyorsunuz. Ben özellikle göbek çalıştığım için bittikten sonra bir kaç dakika o bölge kırmızı oluyor. Oh diyorum ne güzel işte dolaşım artsın, yağlar yansın! “Muffin top” da denilen belin kenarlarındaki yan yağları yukarı doğru masaj yapması da çok hoş.

360fit usengec sef fitness dilek yeginsu

Reformer ile Hoca Eşliğinde Aletli Pilates

Senin göbeğin mi var ki Allah aşkına diyenlere, yukarıdaki fotoğrafımı göstereyim. Maşallah bu aralar iştahım öylesine açık ki. Gece gündüz pasta kek börek yesem, hiç şikayet etmem diyebilirim. O yüzden benim hayatımda spor şart. Bir diyetisyen tarafından ara ara kontrol edilmek de önemli. Bir de pilates yapmayı çok sevdim. Bacağımdaki sakatlanma sonrası oluşan belimdeki kaymaya ve mevcuttaki boyun kireçlenmesi ve bel fıtığından dolayı yaşadığım kas spazmlarına çok iyi geldi. Reformer aleti ile hoca eşliğinde haftada 2 gün pilates yapmak bu aralar kendim için aldığım en iyi kararlardan biri oldu. Fibromiyaljim de (Yumuşak doku romatizması) olduğu için sanırım bu sporu ömür boyu hiç bırakmadan sürdürmem gerekecek.

Magic Vib, Power Plate’in “infraredli” versiyonu gibi

Bu aletlere ilaveten bir de Power Plate benzeri Magic Vib diye yine infraredle ısı da veren, titreşimli bir alet daha var. Kilo vermede oldukça işe yarayan bu alet, maalesef benim gibi, vücudunda vida olanlara uygun olmadığı gibi, bel veya dizlerinde problem olanlara veya vertigo sıkıntısı yaşayan, “kulağındaki kristalleri yerinde oynamış” kişilere uygun değil. O yüzden ben onu kullanamıyorum. Eşimden ve arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla, titreşimli bir taban üzerinde bir takım hareketler yaparak dengede durmaya çalıştığınız bu uygulama da sadece 15 dakika sürüyor.

Youtube Kanalımızdaki Eğlenceli 360Fit Videomuzu Hemen İzlemelisiniz

360Fit’deki deneyimlerimizin yer aldığı videoya buraya tıklayarak ulaşabilir, hemen şimdi izleyebilirsiniz. Eğer beğenirseniz Beğen tuşuna basmaya ve bu tarz videolarımızın devamının gelmesi isterseniz, kanalıma abone olmaya da üşenmezsiniz değil mi? 🙂

Magic Wave ile Infraredli Masaj Yatağında Dinlenme

Anlayacağınız burada Vacu magic ile 30 dakike ve Magic Roll ile 15 dakika çalışıyorum. Diğer aletler bana kalçamdaki kırık dolayısıyla geçen sene büyük bir ameliyat geçirdiğimde takılan vidalarım sebebiyle uymuyor ama olsun, bunlara da fazlasıyla “şükrediyorum”. Oradan geçiyorum Wave Magic denilen yatağa uzanıyorum. Minnak minnak masajlar yapan, yine infrared ışınlı bu yatakda, 15-20 dakika kadar uzanıp dinleniyorum. Videonun sonunda halimden de gördüğünüz gibi, mışıl mışıl bebek gibi uyuduğum ender yerlerden birisi bu alet.

360Fit ile haftada 1’er saatten sadece 2 gün spor yeterli

İşte toplamda 1 saatte sporumu yapıp, terimi atıp, dolaşım masajımı yaptırmış ve masaj yatağında dinlenmiş, adeta yenilenmiş halde çıkıyorum salondan ve bunu haftada sadece 2 gün yapmam yeterli. Üşenmeye kaytarmaya hiç gerek kalmıyor:)

360Fit İletişim Bilgileri:

Lokasyon: Nişantaşı, Levent, Bağdat Caddesi

Tel: (0532) 708 25 52

Web: 360fit.com.tr

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz