Son dönemin popüler TV showlarında biri olan Masterchef Türkiye‘de, 13 hafta boyunca heyecan dolu bir yarışmayla, Türkiye‘nin dünya çapında ödüllü en iyi şeflerinden Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu ile birlikte yemek pişirme şansı yakalamak ve 5 yıldızlı yemekler yapmanın püf noktalarını, zamana karşı canla başla yarışırken bizzat kendilerinden öğrenme şansına sahip olmak… Evet! Sosyal medyadan sıkı takipçilerimizin de, stüdyodan yaptığımız canlı yayınlardan bildiği gibi,  geçtiğimiz hafta MasterChef Türkiye setindeydik.

masterchef-turkiye-juri-hazer-somer-mehmet-sef
Masterchef Turkiye Jurileri

MasterChef Türkiye Jurileri Kimler?

Şef Mehmet Yalçınkaya

Çekim öncesi MasterChef Türkiye jurileriyle bol bol sohbet ettik. En başta da Sevgili Şefim Mehmet Yalçınkaya ile…. Takım elbisesi, arkaya taranmış saçlarıyla tarz sahibi, bu camiada tandığımız en pozitif, en iyi kalpli ve güzel insanlardan biridir o.

Geçtiğimiz yıl talihsiz bir kaza sonucu Femur kemiğinin kalça ile birleştiği yer olan, boyun kısmının kırılarak kopması sonucu büyük bir ameliyat geçirmiştim hatırlarsanız.  O yatalak olduğum dönemde bana ilik sularını saatlerce kaynatarak, bir an önce şifalanmam için Saray usulü reçetelerle, içine sebzeler de katarak en lezzetli şekliyle hazırlayıp gönderen, Wyndham Grand Kalamış‘ın Executive Şef‘i Mehmet Şefim’in yeri benim için çok ayrıdır. Ne kadar teşekkür etsem, hakkını ödeyemem.

Kendisi aslen Bolu’lu. Mutfakla ilk olarak 12 yaşında tanışmış ve kendisini tamamen işine adamış; kariyeri boyunca, Fransa’dan İtalya’ya, Katar’dan Almanya’ya, Yunanistan’dan Türkiye’ye uzanan bir yolculuğa sahip, yeniliklere açık, çok inovatif ve başarılı bir şef.

Şef Hazer Amani

Sevgili Hazer Şef, Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi almış, dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği konusunda master yapmış bir isim. Sportif tarzı ve güneş gözlükleriyle olduğu kadar, yarışmanın en sakin karakteri olmasıyla da takdir ediliyor.  O gün sete özellikle Mehmet Şef için getirdiği ve Bein Gurme‘de hafta içi her gün yayınlanan “Şef’in Dünyasında” programında hazırladığı Peru Usulü acılı çorba çok sevildi.

Yayınlarımızla birlikte sizlerden sorular ve selamlar yağmaya başladı. En çok sorulanlardan birisi de, ilginçtir ki: “Hazer Şef neden gözlük takıyor?” oldu. Gerçi açıklamıştı ama kaçıranlar için söyleyeyim gözünde oluşan bir rahatsızlık sebebiyle diye biliyorum.

İlk fırsatta Ataşehir‘deki yeni mekanı FireRoom‘da tekrar bir araya gelmek ve sokak lezzetleri sunan restoranında güzel bir burger yemek üzere sözleştik. Eşim (Instagram: Deklancheur) çok sıkı bir burger fanatiği biliyorsunuz. İyi bir burger için ülke ülke geziyor hiç üşenmeden.

masterchef-turkiye-juri-usengec-sef-hazer-sef

Şef Somer Sivrioğlu

Yüksek lisans yapmak üzere gittiği Avusturalya‘nın Sydney kentinde, genç yaşında açtığı “Efendy” isimli bir Türk restaurant‘ı bulunan ve Türk lezzetlerini dünyanın öbür ucunda bile en iyi şekilde temsil eden bol ödüllü bir şef kendisi. Stüdyoya, çekimin başlamasına doğru geldiği için sohbetimize en son katılan kişi Somer Şef oldu. Her zamanki gibi oldukça candandı. Ve onun hakkında en çok sorulan soru ise: “Somer Sivrioğlu aslen nereli? oldu.” Buradan da cevap vereyim: Somer Şef Eskişehirli’ymiş

İşte MasterChef Türkiye Stüdyosunun Mutfağı

Her şey hazır ve de nazır. Yarışmacıların sırayla stüdyoya girmesi bekleniyor. Sizler de mesaj yağmuruna tutup bizden, yarışmacılarla kamera arkası videolar bekliyorsunuz.

masterchef-turkiye-juri-kim-elendi-hakan-murat

Ama o esnada bir hafta sonraki bölüm çekiliyor olduğundan, biz önceki hafta kimin elendiğini sizler henüz bilmediğiniz için, iş etiği gereği, heyecanını bozmamak adına, yayınlamıyoruz. İstiyoruz ki heyecan dorukta TV karşısına geçin ve zamanı geldiğinde kendiniz öğrenin.

masterchef-turkiye-juri-kim-elendi-hakan

Juriye Sorduk: MasterChef Türkiye’de Şimdiye Kadar En Beğendiğiniz Yemek Hangisi?

Mehmet Şef ve Hazer Şef‘e sordum: “Bugüne kadar MasterChef Türkiye‘de en beğendiğiniz yemek hangisi oldu? İkisi de bu konuda ortak bir beğeniye sahipti ve cevap: “Beef Wellington” oldu. “Çocukların hepsi çok güzel yaptı, o açıdan çok iyiydi. İlk defa yapan için oldukça da zordur yapması.” dediler. Bütün dünyada bir Masterchef klasiği olan ve yapımı zor olduğu için normalde finallerde yer verilen Beef Wellington‘ı en iyi yapan kişi, Türkiye’deki yarışmada da bu sayede dokunulmazlık ödülü almaya hak kazanmış.

MasterChef Türkiye’de Kim Elendi?

4 Aralık’ta yayınlanan programın 28. bölümünde yarışmacılar yine elenmemek için kıyasıya mücadele etti. Eh yayınlandığına göre artık rahatça anlatabilirim: Rozet yarışında ilk rozeti kazanan Hakan, bu sayede elenmekten kurtulmuş oldu. İkinci rozeti de balıklı tartar yemeği ile Kerem kazandı. MasterChef Türkiye‘ye bu bölümde veda eden isim Eslem oldu.

MasterChef Finale Kalan İsimler Kimler?

Şu an itibariyle MasterChef Türkiye yarışmasında finale kalanlar şöyle: Meltem, Kerem, Uğur, Burcu ve Hakan

MasterChef‘in Büyük Ödülü de açıklandı. Bakalım 100 bin TL‘lik büyük ödülü ve MasterChef kupasını kazanacak şanslı isim bu 5 kişi arasından hangi yarışmacı olacak.

Bu arada MasterChef bir sonraki sezonda da devam edecekmiş. Yarışmanın jürileri Şef Hazer Amani, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın  yarışmacılara mutfak disiplinini aşılamak ve faydalı bir şeyler öğretebilmek için nasıl uğraştığını bizzat yerinde gördüm. Büyük ödülü kim kazanacak, hep birlikte izleyip, görelim bakalım.

Eğer siz de mutfağa meraklıysanız, bu konuda size bir film önerim olsun hadi! Bradley Cooper‘ın başrolünde olduğu ve sorumsuz tavırlarıyla 2 Michelin Yıldızlı restoranını kaybeden bir şefin, iyi bir ekip kurarak 3. yıldızı almak için her şeye baştan başladığı etkileyici bir hikayeye sahip 2015 yapımı “Burnt” (Çok Pişmiş) filmini izleyebilirsiniz.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz