Onu geçmişte büyük keyif alarak katıldığım Zarafet Eğitimini anlattığım yazılarımdan olduğu kadar, katıldığı TV programlarından ve yazdığı kitaplardan da tanıyorsunuz. Kendisi kurumsal eğitimlerine devam ederken, geçtiğimiz ay itibariyle, hem çok keyifli, hem de farkındalık dolu interaktif bir atölye çalışmasına da başladı. “İşte ve İlişkide Tutku YaratmakAtölyesi’nin bu ilk etkinliğinde, Eğitimci Yazar dostum Sevgili Gökhan Dumanlı’nın konuğu oldum ve tüm katılımcılarla, iş ve sosyal yaşama dair uygulamalar eşliğinde, kaynaşarak eğlendiğimiz dolu dolu bir 2 saat geçirdik. Peki hiç düşündünüz mü, acaba siz tutkularınızın peşinden gidiyor musunuz? Tutkuların peşinden nasıl koşulur acaba biliyor muyuz?

Tutkuların Peşinden Koşmak mı? Bakın Bakalım Tanıdık Geliyor mu Size de Şu Diyaloglar?

-Bi’ Bilsen! Öyle Yoğunum ki…

-Ah! Ya ben! Ya Ben!

Kime sorsanız hepimizde aynı şikayet… Çok yoğunuz. Çok meşgulüz. Hep bir koşturmaca hali… Baktığınızda her yerdeyiz, ama aslında hiçbir zaman hiçbir yerde olamıyoruz. İşteyken aklımız dışarıda, dışarıdayken bir başkasında ve nihayet o kişiyle beraberken de, ya elimizdeki telefonda, ya da yine başka başka diyarlarda…

Tutkuların Peşinden Koşmadan Önce Kendimize Sorular

Tutku Yaratmak” Atölyesinde farkındalık yaratmak için gelen örnek sorulardan bazılarını duymaya ne dersiniz? Haydi üşenmeyin ve bir kaç basit soru sorun siz de kendinize… Cevaplar tanıdık gelecek mi bakalım 🙂

  • Sabah gözünüzü açtığınızda ilk olarak ne hissediyorsunuz? “Öff yaa! Yine mecburen uyandık, şimdi gel de hazırlan ve yine yollara düş!” diye enerjisiz mi kalkıyorsunuz? Yoksa, “Ne şanslıyım ki bu devirde hala maaşı düzenli ödenen, iyi bir işim var” diye mi düşünüyorsunuz?
  • Peki güne ya da haftaya devam ederken motivasyonunuz ne? İş çıkışı veya hafta sonu bir an önce gelsin diye sürekli saatleri ve günleri sayanlardan mısınız ? Yoksa keyif alarak yaptığınız bir işiniz var da sizin için saatler adeta su gibi akıp geçiyor mu?
  • Gardrobunuzun karşısına geçtiniz diyelim… Öylesine ilk bulduklarınızı mı geçiriyorsunuz üzerinize, yoksa daha şık olmak için ekstra bir çaba gösteriyor musunuz?
  • Evden çıkmadan önce, keyif alarak yaptığınız bir rutininiz var mı peki? Bu sevdiğiniz bir şarkıyı dinlemek hatta belki biraz dansına da eşlik etmek de olabilir, dergi okurken kahvenizi yudumlamak da, kedinizle veya çocuğunuzla oynamak da…
  • Yüzünüzde gülümsemeyle kocaman bir “Günaydın” demeyeli ne kadar olmuştur karşılaştığınız kişilere?
  • Bulunduğunuz ortamlarda varlığınızla bir iz bırakmayı, siz oradan ayrıldıktan sonra bile yaydığınız enerjinin hissedilmesini istemez miydiniz?
tutku
Tutkuların peşinden koşmak nasıl mümkün?

Tutku Yaratmak için ne yapılabilir?

Tabii ki, daha mutlu, daha güçlü, daha cesur, daha başarılı, daha tutkulu olmayı; iş “söze gelince” herkes ister de, peki bunun böyle olması için, elinizden gelen her şeyi yaptığınıza emin misiniz? Bunun üzerinde bi’ durup düşünmeli… İşte ve ilişkilerde tutku yaratmak da, işte bu isteklere kavuşabilmek için önemli.

  • Yeni ve faydalı bir şey deneyimlemeli.
  • Yeni bir hobi edinmeli.
  • Ertelediğiniz ama yapmayı çok istediğiniz bir şeyi artık hayata geçirmeli.
  • Resim olur, müzik olur, fotoğraf olur, dans olur… Yeter ki sanatın bir dalıyla ilgilenmeli.
  • Düzenli yürüyüş, nefes egzersizi, pilates, yoga, her ne olursa… İçinde biraz hareket olsun illa ki.
  • Karşılık beklemeden birilerine bir yardımda bulunmalı. Maddi veya manevi…
  • Güzel bir film izlemeli.
  • Yeni bir şehir görmeli.
  • Yeni bir kitaba başlamalı, gibi gibi!

Haydi bakalım! Örnekleri çoğaltmak, sizin hayal gücünüze kalmış. Yeter ki iyi bir şeylere heves edin, kendinize keyif alacağınız yeni hedefler seçme konusunda olumlu ve cesaretli olun. Bir de mümkünse naçizane tavsiyem; İşinizi sevin ya da sevdiğiniz işi yapın! 🙂 Hiç bir şey için geç değil…

Tutkularınızın peşinden gitmeniz ve hep mutlu olmanız dileğiyle…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz