Tam 1 ay boyunca Spago Istanbul‘da servis edilecek olan “Beverly Hills Pop Up Menü”yle, ilk başladığı gün olan 14 Kasım akşamı St. Regis Hotel‘in terasında ilk tanışanlardan olmak çok keyifli bir deneyimdi! Nefes kesen bir İstanbul manzarasına karşı, eşimle birlikte adeta, yerimizden hiç kalkmadan Beverly Hills’deki Spago‘ya gittik ve menülerindeki en iddialı yemekleri deneyip geldik diyebilirim. Üstelik bu yemekleri, yine Beverly Hills’deki Spago’nun değerli şefi Tetsu Yahagi bizzat kendisi hazırladı. Şimdi biraz menüden ve akşamdan izlenimlerimi sizlere aktarmak isterim. Bu arada aklınızda olsun, “Beverly Hills Pop Up Tadım Menüsü”, 10 Aralık’a kadar Spago Istanbul’da sunulmaya devam ediyor.

spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Tütsülenmiş Torik Tartar – Beverly Hills Pop Up Menü
spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Beverly Hills Pop Up Menü- Kasım 2018

Gecenin başında, 2 Michelin Yıldızlı ikonik Şef Wolfgang Puck‘ın dünya çapında en çok bilinen ve Hollywood yıldızlarının müdavimi olduğu mekanlardan biri olan Spago’nun Beverly Hills‘deki restoranının başındaki Tetsu Şef ile tanıştık. İnanılmaz güleryüzlülüğü ve alçakgönüllüğüyle hemen sempatimizi kazandı. Her serviste yanımıza gelip, tek tek içeriğini anlatarak, merak ettiğimiz soruları cevapladı. O da yetmezmiş gibi, ondan öğrendiğim detayları, takipçilerime instagramdaki hikayelerim bölümünden anlattığım yayınlarıma da, onca işinin arasında, anında kalpler göndermeyi ihmal etmedi.

spago-beverly-hills-menu-salex-resnik-usengec-sef-dilek-yeginsu
Sevgili Alex Resnik ile Spago Beverly Hills Pop Up Menü Hatırası

Ardından Oscar ödüllerinin after party menülerini 20 küsür yıldır hazırlamasıyla da meşhur şef  Wolfgang Puck’ın hem operasyon ortağı ve hem de tüm dünyadaki Spago restoranlarının genel koordinatörü olan dünya tatlısı insan, Alex Resnik ile uzun uzun sohbetler ettik, canlı yayınlar yaptık. Meğer Tetsu Şef ve Alex, etkinlikten günler önce İstanbul’a gelmişler ve Beverly Hills’deki California mutfağı ağırlıklı menüyü, bizdeki tatlarla sentezlemeyi arzuladıkları için Mısır Çarşısı, Balık Pazarı, Fatih’deki Kadınlar Pazarı dahil, her yere gidip, en iyi ve en taze lokal malzemeleri bizzat kendileri tek tek arayıp bulup, seçip gelmişler.  Onların “Çiftlikten Masaya” felsefesi her zaman yerel malzemeleri modern bir konseptle yorumlamak, kendi reçetelerini, lokal malzemelerle ortaya koymak üzerine… Başarılarının sırrı da bunu çok önemseyerek ve severek yapıyor olmaları…

spago-tetsu-usengec-sef-dilek-yeginsu
Tütsülenmiş Dana Baconlu Akçaağaç Şekerli Makaron – Beverly Hills Pop Up Menü

Spago Istanbul’un Beverly Hills Pop up Menüsünde Başka Neler Var?

Amouse Bouche olarak aşırı lezzetli bir trio hazırlamışlar. Akçaağaç Şekerli Makaron, içindeki yumurta reçeli arasında gelen tütsülenmiş dana bacon ile aklınızı karıştırmak için bire bir.

Filet Mignon tartar tartolet, fesleğen yağı ve kaymak ile minik tabaklar espirisindeki tarhana çıtırı üzerinde servis ediliyor.

Tütsülenmiş torik tartar, susamlı miso külahı içinde gelen çıtır çıtır biz lezzet şöleni.

spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Filet Mignon Tartar Tartolet – Beverly Hills Pop Up Menü

Tavada çok hafif çevrilmiş Karadeniz alabalığı, o kadar lezzetli ki, benim gibi somon balığından sıkılanlar için de çok daha iyi bir alternatif olmuş. Üstelik yerel ve taptaze olması da konsepte çok uygun bir seçim.

spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Konfit Karadeniz Alabalığı – Spago Istanbul “Beverly Hills Pop Up Menü”
spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Kızarmış Hamsi ve Avokado Kreması
spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Közde Ahtapot, Hindistan Cevizi Aguachile – Spago Istanbul “Beverly Hills Pop Up Menü”

Narenciye sosuyla hazırlanmış midyeler ve düğmeli kalkan balığı, hem çok hafif, hem de bir o kadar lezzzetli

spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Düğmeli kalkan ve tereyağlı narenciye soslu midye – Spago Istanbul “Beverly Hills Pop Up Menü”

“Gnocchi” diye yazılır, “Niyokki” diye okunur

İncecik bulgur ve patatesle hazırlanan bu nefis İtalyan yemeğinin, layığıyla hazırlandığı şekline uzun zaman sonra kavuşunca bir de içinde Antep Fıstığı, Germencik inciri ve çıntar mantarı dokunuşları da olunca, kendisini sevmemek mümkün mü? 🙂

spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Divre Obruk peynirli Gnocchi – Spago Istanbul “Beverly Hills Pop up Menü”
spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Izgara Kıvırcık Kuzu Pirzola – Spago Istanbul “Beverly Hills Pop up Menü”

Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan Keçi Sütü ve Beyaz Çikolatadan yapılmış peynir kıvamında çok özel bir tatlıyla, hiç bitmesin istediğimiz bu güzel geceyi finalize ettik.

spago-beverly-hills-pop-up-menu-istanbul
Keçi Sütü ve Beyaz Çikolata Peyniri – Spago Istanbul “Beverly Hills Pop up Menü”

Arzu edilirse, şarap ve içki eşleştirmesi de dahil edilebilen “Beverly Hills Pop Up Tadım Mönüsü” meraklıları için 10 Aralık’a kadar Spago Istanbul’un akşam mönüsünde servis edilmeye devam ediyor.

Spago Istanbul

Adres: St Regis Istanbul, Teşvikiye Mahallesi, Spago, Mim Kemal Öke Caddesi, Şişli/Istanbul

Tel: (0212) 368 08 08

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz