Geçenlerde bir hafta sonu, neredeyse iki aydır diyette olmanın ve istediğimiz kilolara artık neredeyse gelmiş olmanın verdiği bir dolduruşla, canımız öylesine tatlı istedi ki, kendimizi bir anda Ataşehir‘deki Fıstıkzade‘de bulduk. Öncesinde boşuna ümitlenmeyelim diye yoldan dükkanı aradım ve “Midye Baklavanızdan kaldı mı?” diye biraz da umutsuzca Nilüfer ve İlyas’a sordum, çünkü her gün taze taze Antep’den gelir gelmez, bir kaç saat içerisinde çok hızlı tükendiğini biliyordum. Neyse ki hafta sonu diye, bol bol sipariş vermişler de Allahtan son tepsiye yetiştik. Ayy! Ben bi’ sevin bi’ sevin! Madem kendimizi ödüllendiriyoruz, bu ödül; uzun zamandır instagramda Fıstıkzade hesabından fotoğraflarına ayıla bayıla, yutkuna yutkuna baktığımız şu çok methedilen “Fıstıklı Midye Baklava” olmalıydı.

Fıstıkzade Nerelerde Var?

Daha dün gibi aklımda Ataşehir’de 2015 sonunda açtıkları ilk şube. Tam 3 sene olmuş dile kolay. Hep birlikte Gaziantep turuna gitmiş ve üretimhanelerini büyük bir ekip olarak gezmiştik hatırlarsanız. Bugün artık, İstanbul’da 6 şube ve Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Aydın, Antalya, Trabzon’da 2 şube ile tam 13 şubeye ulaşmışlar. Dubai’de de bir şube ve hali hazırda bekleyen projeleri varmış. Zaten kendi satış noktalarına ilaveten pek çok restorana da tedarik desteği sağlayıp, katmer ve baklava verdiklerini biliyorum. Mesela çok olmuştur, bir mekanda katmeri ya da havuç dilimli baklavayı sevmişizdir, instagram hikayelerinde “Burada bu çok iyi!” diye paylaşır paylaşmaz, Fıstıkzade’nin ürünü olduğunun mesajı gelir.

fıstıkzade-gaziantep-fıstıklı-sobiyet-dolama-katmer

Ürünler her gün Antep’te üretilerek ve yapısı ve tadı bozulmadan gelmesi için büyük özen gösterilerek günlük getirtiliyor. En önemli özellikleri; ürünlerde asla glikoz, fruktoz şurubu veya herhangi bir kimyasal kullanmamaları. Bir de hepsinin el yapımı olması, yani üretim aşamasında asla makine de kullanılmaması ve tüm ürünleri bizzat kendilerinin üretmesi…

Fıstıklı Midye Baklava

Aklımızı başımızdan aldığı kadar varmış Fıstıklı Midye Baklava…. İçinde kaymak nefis bir lezzet vermiş. Tadı asla içinizi baymıyor. Bunda tabi kararında kullanılan şerbetin, sade yağın etkisi büyük. Yapısı çok zahmetliymiş. Normal baklavaya göre neredeyse 2 katı zaman alıyor hazırlanması diye duydum.

Fıstıklı Yaprak Şöbiyet

Bugüne kadar içinde yine bolca kaymak bulunan “Fıstıklı yaprak şöbiyet”i tek geçiyordum. 8 kat yufka içinde 550 gr fıstık ve kaymak olan bu enfes şey, özellikle kış aylarında daha çok satılıyor.

fıstıkzade-gaziantep-fıstıklı-yaprak-sobiyet

Dolama ve fıstıklı şöbiyetlerini tek geçerim. Katmeri de tabi! Onu unutmak ne mümkün… Sanırım ben tam bir antep fıstığı canavarıyım. Şimdi de, o gün ilk kez denediğim bu muhteşem lezzeti, yani; fıstıklı  midye baklavayı favorilerim arasına katmış oldum. Midyenin özelliği  tek kat yufka olması, içinde yine bolca fıstık ve kaymak olması. Midye şekli verilmesi bayağı bir meşakkatli. Çok eski bir ürünmüş ama yıllardır yapılmıyormuş, iyi ki de yeniden yapılmaya başlanmış. O gün yanımızda olan dostlarımızı da bu vesileyle tanıştıkları Fıstıkzade‘ye tatlılarından aldıkları daha ilk çatalla aşık etmiş olduk. Artık kolay kolay başka baklava beğenemeyecekleri kesin 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz