Türkiye’ nin en önemli moda etkinliklerinden biri kabul edilen MBFW Istanbul Moda Haftası‘nın 12. sezonu, 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi‘nde (Zorlu PSM) gerçekleşti. Eskiden Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW) Istanbul‘u, hatta Milano‘yu bile bizzat yerinde ve yakından takip edip, izlenimlerini sizlere de aktarırdım hatırlarsınız. Artık sadece bir-iki tasarımcı arkadaşımın koleksiyonunu merak ediyorum. Onlardan birisi de her zaman ilham aldığı derin bir hikayesi ve koleksiyon yaratım aşamasında kullandığı sıra dışı kuplar sayesinde, zamansız ve her bedene uyan parçalar ortaya çıkaran Modacı Çiğdem Akın. Bu kez güzel bir süprizle, kızı Ayşe Akın ile birlikte ortaya çıkardıkları CHA markasıyla karşımıza çıktı ve “Ukte” ismini verdikleri 2019 İlkbahar/Yaz Koleksiyonunda, 16-25 yaş arası gençler için tasarladıkları plaj giysilerini modaseverlerle buluşturdu.

çiğdem-akın-moda-haftasi-mbfw-istanbul-cha

Çiğdem Akın’ın kızıyla kurdukları CHA markasının ilk koleksiyonuna neden “Ukte” ismi verilmiş?

Aslında kızıyla birlikte yeni bir marka yaratmayı uzun zamandır hayal ediyormuş. Bir yandan da Çiğdem Akın markası için tasarladığı koleksiyonlarla, moda camiasının hızına yetişmeye çalışırken, uzun zamandır ertelenerek, adeta içinde ukte kalan bir konuyu, artık hayata geçirmeyi başardığı için “Ukte” ismini verdikleri koleksiyon, mayodan plaj aksesuarlarına, kimonolardan plaj elbiselerine geniş yelpazede ürünlerden oluşuyor.

çiğdem-akın-moda-haftasi-mbfw-istanbul-cha

CHA’nın “Ukte” koleksiyonu kimlere hitap ediyor?

Aslında 16-25 yaş arası gençler için hayal edilse de, aslında stil sahibi, geçmişiyle bağlarını koparmamış, modern, zevkli ve kendini genç hisseden herkes için olmuş bu koleksiyon.

çiğdem-akın-moda-haftasi-mbfw-istanbul-cha

Çintemani Deseni

Özel olarak hazırlanan baskılı kumaşlarda klasik desenleri modern bir anlayışla yorumlamışlar. En çok da Osmanlı döneminde padişah ve şehzadelerin kostümlerinde sıkça yer verilen ve gücü simgeleyen “çintemani” desenine rastlıyoruz koleksiyonda. Üçgen şeklinde konumlanmış 3 daire formundan oluşan bu desende,  gönül gözü – akıl gözü ve dünya gözü kavramları imgeleniyor ve bunlar aynı zamanda bereketin, üremenin ve uğurun da simgesi olduğu belirtiliyor.

çiğdem-akın-moda-haftasi-mbfw-istanbul-cha

Çiğdem Akın ve kızının markası CHA’nın Ukte Koleksiyonunda Neler Var?

Koreografisini her sene olduğu gibi Ferhan Aral’ın gerçekleştirdiği defilede, CHA’nın genç ruhu yansıtan marin konseptli parçalar arasında pamuklu elbiseler, pijama görünümlü gömlek ve pantolonlar, modern kimonolar, plajda mayo üzerine giyilen havlu kaftanlar göze çarpıyor.

çiğdem-akın-moda-haftasi-mbfw-istanbul-cha

çiğdem-akın-moda-haftasi-mbfw-istanbul-cha

(Photo Credit: Levent Kulu – Evren Kalinbacak/Getty Images for IMG)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz