Photo by Sarper Kesim

Audrey Hepburn… Narin duruşu sayesinde, maskülen de giyinse feminenliğinden ödün vermemesi ve hala bir o kadar zarif ve asil görünmesiyle, o bir ikon. Rivayete göre bir gün, Modacı Hubert de Givenchy‘den kendi gardrobunu tasarlaması için randevu alıyor. “Hepburn” soyadını görünce, “Katherine Hepburn” gelecek diye umutlanan Givenchy, karşısında Audrey’i görünce  bayağı bir bozulup, fyuvarlak hatlardan uzak, bu son derece zayıf hanım için, hayalindeki gibi kadınsı bir şeyler ortaya koymasının imkansız olduğunu söylüyor. Audrey kendisini bu önyargısı için sonradan nasıl pişman ediyorsa artık, hayat boyu sürecek bir arkadaşlığa ve profesyonel ortaklığa, ilk adımı orada atıyorlar. Bu özel bağ, Givenchy Modaevinin geleceğine yön veriyor ve ilham meleği olan Audrey için özel bir parfüm tasarlanıyor. Yine rivayete göre Hubert de Givenchy kokuyu ticarileştirmek için izin istediğinde Audrey ona “Je vous l’interdis!” (Sana bunu yasaklıyorum!) diyor. İşte 1957’de Givenchy’nin ilk cesur kokusu olan L’Interdit (Yasak) , şimdi 2018’de “özgürlüğe bir davet” misyonuyla yenilenen formülüyle karşımıza çıkıyor.

audrey-hepburn-hubert-de-givenchy-l'interdit

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve kurgulanmasındaki detaylardan keyif aldığım bir lansman davetinde de ben bu hikayeyi öğrenip, işte şimdi sizlere de aktarıyorum. Normalde bu tarz lansmanlarda tanıtımı yapılacak yeni ürün her neyse, davet mekanının her yerine serpiştirilmiş olur ve girer girmez kendisiyle tanışır/tanıştırılırsın. İlginç olanı ise, bu kez ortada hiç bir parfüm şişesinin olmamasıydı. O ilk buluşma anının büyüsünün bozulmaması için, sunum öncesi tanışmamız bi’ nevi “Yasak”lanmıştı adeta.

givenchy-linterdit-parfum-audrey-hepburn-teha-kozmetik

1957’de Audrey Hepburn için tasarlanan o ilk L’Inderdit parfümünün sıkıldığı bir Givenchy eşarpla buluştum ilk başta. Zaman içinde gelinen formülü karşılaştırmak için, 5 duyuya dokunan, anlamlı bir deneyim oldu bu.

Sonrasında da yasak bölgelere girilmemesi için girişine konulan “D’ont Cross the Line” (Çizgiyi Geçmeyiniz) uyarısının, tam tersine, kişiyi “sınırlarını aşmaya” cesaretlendiren bir mesajın ardındaki L’interdit parfümle, ilk tanışmamızı gerçekleştirdik. İnce düşünülmüş lansman diye, ben buna derim. 🙂

givenchy-l'interdit-parfum-usengec-sef-teha-kozmetik

“Özgürlüğe giden kapının anahtarı Cesarettir” mottosunu kadınlara hatırlatmayı amaçlayan ve “Bazen tek engel ya da tek yasak kendi içimizde olandır” ve “Sizi yasakların ve özgürlüğün getirdiği heyecanı tatmaya davet ediyoruz” diyen yeni L’interdit ile, beyaz çiçek notalaro ile odunsu notaların “yasak” birleşimiyle, zıtlıktan ilham alan zarif bir koku ortaya çıkarmış Givenchy.

givenchy-l'interdit-parfum-ciceksi-lansman-teha

L’Interdit içeriğindeki beyaz çiçek buketi, portakal çiçeği, yasemin ve sümbülteberin müthiş uyumundan oluşuyor. Beyaz notalara zıt olarak, formülündeki vetiver ve paçuli topraksı koyu notaları oluştuyor.

Benim gibi kullandıktan hemen sonra, başını ağrıtmayan parfüm bulmakta zorlananlardansanız, Sephora’larda satışa çıkan Givenchy L’Intedit’yle siz de bir tanışın bakalım, bu güzel hikayeyi de düşünerek önce güzelce bir test edin. Sonra kendinizi Audrey Hepburn gibi hissedeceksiniz. 🙂

3 YORUM

  1. Ağır parfümler bende de başağrısı yapıyor. O zaman bunu bugün alışverişe çıktığımda kesssin denemeliyim ???? Tavsiye için tşkler ☺️

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz