2015 yılında, ilk kez konakladığımızdan beri, eşimle aklımızdan hiç çıkmayan bir resort otele gidiyoruz bugün sizinle. Hazır mısınız? Öyle bir otel ki, onu tarif etmek için lüks, prestij ve konfor kelimeleri yetersiz kalıyor desem yeridir. Audi tarafından, bu gezimizde bize özel olarak tahsis edilen ve o kıpkırmızı rengiyle Bodrum güneşi altında ışıl ışıl parlayarak, her görenin gözlerini kamaştıran, yepyeni A3 Model Cabrio aracımıza atlayıp, Bodrum Yarımadası‘nın kuzey kıyısında bulunan Göltürkbükü‘ndeki Cennet Koyu‘nda yer alan Mandarin Oriental Bodrum‘a varıyoruz. Haydi hemen check-in yapıp, o eşi benzeri olmayan odaya yerleşelim bir an önce! 🙂

mandarin-oriental-bodrum-en-luks-otel

Güya geçen seneden tecrübeliyim… Buradaki “welcome teras”ın manzarasında, masmavinin ve yemyeşilin eşsiz birlikteliğinin üzerine, koca bir kış boyunca hasret kaldığım güneşin bir mücevher misali yansıması karşısında, yine nutkum tutulmadan edemiyorum.

mandarin-oriental-bodrum-audi-a3-cabrio-usengec-sef

Adım attığınız andan itibaren bu otelde tüm detaylar, insana kendini iyi hissettirmek için kurgulanmış sanki. Yok yok, vazgeçtim, bence hemen odaya geçmek için acele etmeyelim ve önce biraz burada olmanın keyfini çıkaralım. Zeytin ağaçları ve çam ormanları arasında derin bir nefes almak ve başımdan geçen tüm sağlık sorunlarına rağmen, şu anı yaşayabildiğime şükretmek üzere, burası bence biçilmiş kaftan 🙂

mandarin-oriental-bodrum-deniz-usengec-sef

Doğayla tam anlamıyla iç içe; bir milyonun üzerinde bitki, çiçek ve ağaçla donatılmış, cennetten bir köşe burası… 600 dönümlük büyük bir yamaç üzerine kurulan Mandarin Oriental Bodrum‘un hem otel, hem de residence bölümlerinden oluştuğunu ve otelde her biri güneşlenme alanı, teras veya balkona sahip, çoğu özel bahçeli ve kendine ait sonsuzluk havuzları da bulunan 109 oda ve suit bulunduğunu bir önceki yazımda anlatmıştım hatırlarsanız.

mandarin-oriental-bodrum-cennet-koyu

Otelin bağlı bulunduğu ve 25 ülkede toplamda 44 oteli işleten Uzak Doğu kökenli Mandarin Oriental Hotel Group, pek çok kereler sunduğu üstün hizmet sayesinde, turizm alanında en prestijli ödüller kazanmış bir oteller zinciri. Sektörde zirveyi temsil eden bu derece kaliteli, lüks ve ayrıcalıklı hizmetin karşılığında, otelin oda fiyatları da doğal olarak en üst seviyede.

mandarin-oriental-bodrum-usengec-sef

Saflığı, mutluluğu ve aşkı simgeleyen bembeyaz orkidelerle bezenen lobiden odamıza geçerken, otelin ahşap ağırlıklı tarzına hayran olmamak elde değil. İşte yine özelliklerini anlata anlata bitiremediğim 72 metrekarelik odamızdayız. Giysi odasına eşyalarımızı yerleştirmek bile büyük zevk burada:)
mandarin-oriental-bodrum-oda

Lüks segmetteki otellerin şahı sayılan mandarin Oriental Bodrum’u bir de benim perspektifimden gezmek isterseniz videosu işte tam da burada

Şu andan itibaren, ister kendi özel terasındaki şezlonglarda sessizlik ve dinginliğin tadını çıkarın, ister kitabınızı okuyun, isterseniz dev ekran Bang&Olufsen televizyonlardan birinin karşısına kurulun ya da tek düğmeyle hazırladığınız mis gibi Nespresso’nuzu yudumlayın… Tercih tamamen sizin! 🙂

mandarin-oriental-bodrum-oda-teras

Aa unutmadan! Gün boyu bir sevgi kelebeği misali, otelin her bir köşesinde fotoğraf ve video çekmeyi ve değerli takipçilerime Snapchat yayınları yapmayı planladığım için telefonlarımızı iyice şarj etmemiz önemli. Bir otel odasına girdiğimde, bu sebeple ilk aradığım özelliklerden biri, yatağın yakınında priz bulunup bulunmadığı olur. Ve biliyorum ki burada, hemen başucumdaki çekmecenin içinde, gizli bir priz beni bekliyor. Sizi bilmem ama ben, etrafta kalabalık yapmayan, tasarımdaki bu tür ince dokunuşlara bayılıyorum.

mandarin-oriental-bodrum-oda-cennet-koyu
Böyle enfes bir otele gelip de bütün günü odada geçirmek olmaz. O zaman, her sabah özel olarak düzleştirilen, Maldivlerden getirilmiş o bembeyaz kumlara ilk ayak basanlardan olmak üzere, mayoları giyip, begonviller arasından süzülerek, Buggy ile sahile inelim haydi! 🙂
mandarin-oriental-bodrum-cennet-koyu

mandarin-oriental-bodrum-cennet-koyu-sahil
usengec sef mandarin oriental bodrum 3

2 kilometrelik sahil şeridinde, biri rezidans sahiplerinin hizmetinde olmak üzere, toplam 3 özel plajı bulunan tesiste, Blue Beach isimli plaja bizim gibi sadece otelde konaklayanlar girebiliyor.

mandarin-oriental-bodrum-cennet-koyu-blue-beach-sahil
mandarin-oriental-bodrum-sahil-blue-beach-kum-deniz

Arzu ederseniz, burada bulunan restoranda hafif bir şeyler yiyebileceğiniz gibi, sadece ferahlatıcı bir şeyler de içebilirsiniz. Menüdeki alternatifler arasından seçtiğimiz, Adana kebabını biraz vasat bulsam da, hakkını vermeliyim ki, hayatımda denediğim en lezzetli Club Sandöviç’i burada tatmış olabilirim. Aklım fena halde onda kaldı desem yeridir hatta:)

mandarin-oriental-bodrum-deniz-usengec-sef

Mandarin Oriental’ın ev sahipliği yaptığı diğer bir özel plaj ise, Ibiza’nın en eğlenceli ve avant-garde beach club’larından biri olan ve ülkemizde kapılarını bu sene ilk kez açan Blue Marlin Ibiza… Yerli ve yabancı birçok tanınmış DJ’i, sanatçıyı ve ünlüyü Bodrum’da ağırlayacak olan bu Beach Club, 5 yıldızlı yeme içme ve lounge-bar deneyimi de sunmak üzere, bu hafta hizmete girdi. Bodrum’a böylesine değer katan bir yatırım yapılınca, bir sonraki Bodrum turumda, izlenimlerimi sizlere de anlatmak üzere gidilecekler listesinde, tabi ki o da en üstlerdeki yerini aldı:)

mandarin-oriental-bodrum-sahil-blue-beach-kum-deniz

Pek çok insandan farklı olarak, denize ayrı, havuza ayrı hayran olduğumu beni tüm sosyal medya hesaplarımdan takip edenleriniz bilir. Mandarin Oriental Bodrum’un etraftaki yemyeşil bitki örtüsüyle uyum içinde olması için, yeşil zeminli olarak yapılan sonsuzluk havuzları ve cabanalarla yaratılan ambiyansı, insana hiç uyanmak istemeyeceği bir rüyada gibi hissettiriyor kendini.

mandarin-oriental-bodrum-deniz-sonsuzluk-havuzu

Böyle bir sonsuzluk havuzunun köşesinde, Bodrum’un göz alıcı güzelliğine bu güzel koyun tepesinden bakmak, bence paha biçilemez bir tatil anlayışı 🙂
mandarin-oriental-bodrum-deniz-sonsuzluk-havuzu
Bu huzur ve dinginlik içinde, bol bol yüzdükten sonra, hani olur da acıkmak aklınıza gelirse, Pool Restaurant hemen yanı başınızda.

mandarin-oriental-bodrum-deniz-sonsuzluk-havuzu

İster bolonez soslu ve köfteli bir Spagetti, ister karamelize soğanlı, bol çedarlı kocaman bir gurme burger. Üzerine de belki bir tatlı, ama illa ki bir Türk kahvesi… 🙂

mandarin-oriental-bodrum-pool-restaurant

mandarin-oriental-bodrum-burger-pool
Yemekten sonra havuzun içinde yer alan şezlonglarda ve cabanalarda, şehir hayatında o en çok hasret kaldığımız şey olan, sessizliğin tadını çıkarıp, kafa dinleyerek, gönlünüzce güneşlenmeye ne dersiniz? 🙂
mandarin-oriental-bodrum-deniz-sonsuzluk-havuzu
Mandarin Oriental Bodrum’da konakladığım süre boyunca yaptığım Snapchat yayınlarından oluşan videoyu şuradan izleyebilirsiniz.

Burada konakladığınız süre boyunca, muhakkak yapılması gereken şeyler konusunda naçizane tavsiyelerim devam ediyor tabi ki. Mesela bence hiç şüphesiz ki, 2.700 metrekarelik büyüklüğüyle 3 kata yayılan ve Bodrum bölgesindeki en kapsamlı sağlıklı yaşam ve güzellik merkezlerinden biri olan The Spa at Mandarin Oriental’da birinci sınıf bir masaj deneyimi yaşamadan dönmemelisiniz.

mandarin-oriental-bodrum-the-spa-masaj
Otel işletmesi Uzak Doğu kökenli olunca, zencefilli yeşil çayınızdan yudumladıktan sonra uzandığınız masaj yatağında, fonda sessizce tınılarını duyduğunuz birbirinden dinlendirici müzikler eşliğinde, işinin ehli Balili masözlerin uyguladığı masajlarla, ruhen ve fiziken şifa bulmanız an meselesi 🙂 Siz sadece aromatik yağlar arasından en beğendiğinizi seçin yeter 🙂

mandarin-oriental-bodrum-the-spa-masaj
Geçen seneki yazımdan hatırlarsanız, bünyesindeki A la carte restaurantlar arasından, Japon mutfağından modern örnekler sunan Kurochan Restaurant‘ı denemiştim. Bu sene ise, mutfağında Papermoon ve Da Vittorio’dan aşina olduğumuz ünlü İtalyan Şef Vittorio Sindoni bulunan Assaggio Restaurant‘dan yana yapıyorum tercihimi.

mandarin-oriental-bodrum-assaggio-italyan-restaurant

Trattoria tarzında leziz İtalyan yemekleriyle meşhur Assaggio Restaurant’ın, Blue Marlin Ibiza Beach’e komşu lokasyonuyla, harika gün batımı olduğunu öğrenince, henüz güneş batmadan tabi ki soluğu burada alıyoruz.

mandarin-oriental-bodrum-assaggio-restaurant-italyan

Arzunuza göre kahvenizi ya da kokteylinizi yudumlayabileceğiniz bu etrafı çiçeklerle sarılıp sarmalanmış, hemen deniz üzerindeki iskelede konumlanan, huzur ve dinginlik dolu ambiyans, eminim size de kendinizi harika hissettirecektir.

mandarin-oriental-bodrum-assaggio-restaurant-italyan

Şu hemen karşımızdaki tepelerin arasından yavaş yavaş kaybolan gün batımı kadar, gecenin de ayrı güzellikte yaşandığı bu romantik ortamda, favori İtalyan yemeklerimiz arasından menüde en merak ettiklerimizi seçiyoruz.

mandarin-oriental-bodrum-assaggio-restaurant-usengec-sef

İnanılmaz lezzetli bir Burrata peyniriyle yapılan başlangıç ve üzerine Gamberi e Zucchine (Kızarmış Kabak ve Karides), Napoli usulü pizza ve pestolu Levrek ile devam eden ziyafet, tabi ki İtalyan mutfağının olmazsa olmazı, gerçek usülde hazırlanmış bir Tiramisu ile tamamlanıyor.

mandarin-oriental-bodrum-assaggio-restaurant-italyan

Başka bir akşam ise, otelin bünyesinde yer alan A la Carte restoranlardan Bodrum Balıkçısı‘na rezervasyon yaptırıyoruz. Sahile bakan harika lokasyonuyla insanı büyüleyen, duvarları kurutulmuş biber ve baharatlarla dekore edilmiş, zengin mostrasında taptaze balıkların buza yatırıldığı bir restoran burası. Mutfağı tam 40 senedir bu mesleğe gönül veren ve yıllarca Bebek Poseidon’un şefliğini yapan Dursun Ali’ye emanet. Onun ve ekibinin hünerli ellerinden çıkan birbirinden şaheser mezeler ve kabuklu deniz ürünleriyle kendinizden geçmeniz an meselesi.

mandarin-oriental-bodrum-balikcisi-balik-restaurant

İstanbul’da hasret kaldığımız leziz saçaklı kalamar ve düğmeli yumuşacık ahtapotla, geleneksel, sıcak ve samimi bir yemek deneyimi yaşadığımız için öyle mutluyuz ki, ana yemek tercihini tamamen şefimize bırakıyoruz. O da bize hayatımızda denediğimiz-deneyeceğimiz en lezzetli dülger balığını hazırlıyor ve o gece yine destan yazıyor.

mandarin-oriental-bodrum-balikcisi-balik-restaurant

Oda-kahvaltı hizmet verilen Mandarin Oriental’ın kahvaltısı ise,  mavi ve yeşilin her tonunu gözler önüne seren terasıyla, Akdeniz esintili uluslararası mutfağı bulunan Sofra Restaurant’da veriliyor. Organik yumurta, bal ve ev yapımı reçeller, zeytin ve peynirler gibi kahvaltılık malzemeler yanında, farklı zevklere hitap etmek üzere tasarlanmış füme somon gibi, taze taze hazırlanan detoks içecekler gibi alternatifler de açık büfe mantığında sunuluyor.

mandarin-oriental-bodrum-kahvalti-sofra-restaurant
mandarin-oriental-bodrum-kahvalti-fume-somon

Milas-Bodrum Havaalanına 45 dakika, Bodrum merkeze ise 30 dakika mesafede bulunan Mandarin Oriental Bodrum’un keyfine hala doyamadığımız bir tatilin daha yine sonuna gelmiş bulunuyoruz. Gönlümüz buna hiç elvermese de, artık check-out yapma zamanı… Audi A3’ün bagaj kısmına bavullarımız yüklendiğine göre, işte artık ayrılık vakti maalesef.

mandarin-oriental-bodrum-audi-a3-cabrio-usengec-sef

Mandarin Oriental Bodrum’dan, İletişim Müdürü Sevgili Yeşim Doğukan’ı çıtayı devamlı yükselterek misafirlerine yaşatılan bu ayrıcalıklı deneyimden ötürü tebrik ederek ayrılırken, dünya çapında tüm Mandarin Oriental hayranı ünlülerin, otelin tanıtım filminde söylediği gibi diyorum ki: “I’m a huge fan of Mandarin Oriental” 🙂

mandarin-oriental-bodrum-usengec-sef-yesim-dogukan

Mandarin Oriental Bodrum İletişim Bilgileri

Adres: Cennet Koyu, Çomça Mevkii, 314. Sokak No:10 Göltürkbükü Bodrum, Muğla, Türkiye

Tel: (0252) 311 18 88

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz