2016 Yazı’nın ilk Bodrum Otel turu için planlarımızı yaparken, “Caresse Bodrum Resort&Spa” isimli tesisin methini çok duymaya başlamıştık. Kısa bir süre önce evlenen arkadaşlarımız da, düğün mekanı olarak bu oteli seçmiş, sosyal medyada paylaştıkları rüya gibi resimlerle merakımızı iyice arttırmışlardı. Gelgelelim programımız, Hürriyet Gazetesiyle birlikte gerçekleştireceğimiz bir yarışmada jurilik görevim gereği biraz sıkışık olduğu için, bu seferlik bu oteli turumuza dahil edememiştik. Seyahatimizin henüz ikinci durağında, bir gün kumsalda güneşlenirken telefonum çaldı. Arayan kişi Caresse yönetimi olarak turumuzu ilgi ve beğeni ile izlediklerini ve içinde muhakkak yer almak istediklerini, hatta onlar olmadan lüks segment otel turumuzun tam olamayacağını söyledi.  Ne diyeyim, bu kadar iddialı olmaları ilgimi çekti. İstanbul’da yapılacak yarışmadaki juri üyeliği görevimden affımı istemek pahasına, kendilerini kırmayarak davetlerini kabul ettim.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-usengec-sef

Bodrum otel turumuzun ulaşım sponsoru Audi’nin bize özel tahsis etmiş olduğu, Audi A3 Cabrio aracımızla otele doğru hareket ediyorduk ki, tarif almak için otel yetkilisi ile görüşürken, tesisin, eski Fuga’nın yerine yapılmış olduğunu öğrenince, arabanın içinde bir anda çocuklar gibi sevinip heyecanlandık. Shrek’deki  gibi devamlı “Geldik mi? Geldik mi?” derken buldum kendimi 🙂 Çünkü eşimin ilk olarak taa 2003 yılında arkadaşlarıyla çok eğlendiği, bol konserli ve partili, unutulmaz bir tatil geçirdiği bu otele, daha sonra beraber de gitmiş ve özellikle bulunduğu koyu, sakinliği, “Adult only” olması gibi özelliklerinden dolayı ben de çok severek konaklamıştım. Caresse Bodrum, Fuga’nın bulunduğu alana yapılmış, yepyeni bir tesis olduğu için merakımı ekstra celbetti anlayacağınız.

Gümbet Koyu ile Bitez Koyu arasında, Asarlık Mevkii’nde bulunan Caresse Bodrum’a geldiğimizde gerçekten şaşırdığımızı itiraf etmeliyim. Çünkü baştan aşağı yenilenmiş, her tarafı tekrar sıfırdan özenle yapılmış bir tesis vardı karşımızda. Her ne kadar kumsal ve yukarıdan aşağı inerken kullandığımız yollar, hafif çağrışımlar yapmış olsa da, ilk defa geldiğimiz bir yer olarak, açık söylemek gerekirse özellikle eşim olmak üzere, ikimizin de ilk izlenimi çok çok pozitifti.

Tesis, özellikle İstanbullular’ın aşina oldukları inşaat firması sahibi Büyükhanlı ailesine aitmiş. Fuga’dan sonra, önce rezidans olarak yapılması planlanmış, ancak daha sonra dünyanın en önemli lüks oteller zinricine sahip Starwood markasıyla ortaklık yaparak, projeye bir de otel kısmı ilave etmişler ve ortaya Caresse, a Luxury Collection Resort&Spa Bodrum çıkmış. Biz özellikle mimariyi çok beğendik. Birazdan detaylı olarak değineceğim binaları, yerleşimi, sonsuzluk havuzu, kumsalı, iskeleleri gerçekten çok hoş olmuş.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz
Otele üst ana kapıdan giriş yaptıktan sonra sizi bir buggy ile rezidanslar arasından geçirerek, otel bölümünün girişine getiriyorlar. Burada hızlıca işlemleriniz yapılırken, soğuk ikramlarla da şımartılmaya başlıyorsunuz 🙂
caresse-bodrum-resort-luxury-suit-oda
77 odası bulunan otelde, deniz manzaralı süit odamıza geçtiğimizde gerçekten etkileniyoruz. Yatak odası, salon, makyaj odası, giyinme odası, çifte banyosu, teras ve bahçesi ile, bu “oda” denilen şey, İstanbul Kadıköy’de kentsel dönüşüm sonrası yapılan binalarda olsa, neredeyse 3+1 apartman dairesi diye satılabilir 🙂 Odanın şöyle de bir güzelliği var: Sürgülü kapılar sayesinde oda, ortadan ikiye ayrılabiliyor ve bize anlatıldığına göre aileler arzu ederse, bakıcılarıyla bu odayı kiraladıklarında bile, bu sistem sayesinde, konforlarından ödün vermeyerek konaklayabiliyorlarmış.
caresse-bodrum-resort-luxury-suit-oda
Oda gereksiz kalabalıktan uzak, minimalist ve fonksiyonel döşenmiş. Zaten Türkiye’nin önde gelen mimarlarından biri ile çalışmalarının yanısıra, bağlı oldukları Starwood The Luxury Collection zincirinin katı kurallarına da uygun olarak, büyük bir özenle düzenlenmiş. 2 adet dijital deck telefon, çift dev ekran tv, çalışma masası, espresso makinası gibi aletlerle modern bir fonksiyonellik sağlanırken, minibar gibi bir çok detay da odada kalabalık yaratmayacak şekilde gizlenerek dekorasyondaki sadelik korunmuş.

Birazcık aydınlıkta bile, hemen uykusu bölünen biri olarak, benim en çok hoşuma giden şeylerden biri yatağın hemen ucundaki, üzerinde kalp şekli bulunan “Love Tuşu” oldu. Bu tuşa bastığınızda bir anda odanın her 2 bölümünde de, panjurlar otomatik olarak kapanıyor, ışıklar sönüp sadece ayak hizasındaki loş ışıklar yanıyor ve oda kapısının dışındaki “rahatsız etmeyin tuşu” da otomatik olarak aktive oluyor.
caresse-bodrum-resort-luxury-oda-manzara--usengec-sef
O gün Bodrum’un genelinde, oldukça rüzgarlı bir gün olmasına rağmen, odanın teras ve bahçe kısmına çıktığımızda bizi muhteşem bir manzara karşılıyor. Bahçemizden bir kaç basamak ile sahile inebiliyoruz. Ayrıca sadece bize ait olan bahçe bölümü ve şezlonglar, hem bir mahremiyet sağlıyor, hem de kum yerine çimen tercih edenlere güzel bir alternatif sunuyor. Terasımızda denize karşı oturabilmemiz için 2 adet oturma grubumuz daha var. Kalabalık aileler için gerçekten ideal. Ayrıca unutmadan bahçede bir de tamamen size özel duşunuz var ki, denizden geldiğinizde ya da güneşlenirken serinlemek istediğinizde büyük konfor sağlayan bir detay olduğunu söylemeliyim.
caresse-bodrum-resort-luxury-oda-manzara
Caresse’in Espa marka SPA’sında bir masajla kendimizi şımartmaya karar verdiğimizde, artık öğlen olmuş bile. O zaman Spa randevusu öncesinde artık biraz biraz guruldamaya başlayan midelerimizi de, bir şekilde mutlu etmemiz lazım. Doğruca otelin 2 restoranından biri olan Glace Restaurant’a gidiyor ve hafif bir şeyler istediğimiz için başlangıçlardan Buratta ve salatalardan da Avokadolu Enginarı tercih ediyoruz.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-manzara
caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-manzara

Yemekten sonra oteli hızlıca bir gezip, Spa bölümünün yolunu tutuyoruz. Spa kısmı 2 katlı ve gerçekten çok hoş tasarlanmış. Luxury Collection markasının, tesisin her yerinde ne kadar özenle sirayet ettiğini anlayabiliyorsunuz. Bu sefer bir değişiklik olması için, içine plajdaki beyaz kumlardan doldurularak, ısıtılmış özel keselerle ayaklara ve tüm vücuda peeling etkisi de yapan, kendilerine özel bir masaj deneyimliyoruz.

caresse-bodrum-resort-luxury-spa
caresse-bodrum-resort-luxury-spa

İlk akşam yemeğimizi, o gece artan rüzgarın azizliği sebebiyle La Plage Restaurant yerine yine Glace Restaurant’ta almayı tercih ediyoruz. Buradaki tercihlerimiz, eşimin özellikle İstanbul’da çok isteyip de bulamamaktan şikayetçi olduğu bacaklı-saçaklı diye tarif ettiği kalamarlar, artık Bodrum Yarımadası’nın olmazsa olmazı Çökertme Kebabı ve Istakozlu Linguini oluyor.

caresse-bodrum-resort-luxury-restaurant

Sabah zengin açık büfeden seçtiğimiz nispeten masum kahvaltı tabaklarımızla, (ki eşim sadece müsli alıyor) terasta güneşin ışıldamaya başlaması ile bizim de enerjimiz hemen yerine geliyor.

caresse-bodrum-resort-deniz-manzara-kahvalti-yumurta

Masmavi Ege Denizi’nin enfes manzarasına karşı yapılan keyifli bir kahvaltı gibisi yok.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-manzara
caresse-bodrum-resort-luxury-turk-kahvesi
caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-manzara

İlk günü rüzgarın azizliği ile geçirmemiz sebebiyle, 2. günümüz için otelin “Design My Day” adlı birimine uğrayarak, kendimize yarım günlük bir tekne gezisi organize ediyoruz.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne-usengec-sef

Otelin biri büyük bir gulet olmak üzere, kendine ait ve günlük, haftalık, aylık olarak kiralanabilen toplam 3 adet teknesi var.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne-usengec-sef

Biz tercihimizi her zaman olduğu gibi çok sevdiğimiz motor yattan yana kullanıp, tekne ile önce Akvaryum tarafına gidiyoruz.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne-usengec-sef
caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne
caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne-usengec-sef
caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne

Burası fazla meşhur olduğu için, biraz kalabalık olduğundan ve rüzgarın da ters yönde olması sebebiyle, oradan ayrılarak, Caresse Bodrum’un da sembolü olan Bodrum açıklarındaki Kara Ada’da kimseciklerin olmadığı sakin bir koya demir atıp, hemen lacivert renkli buz gibi sulara balıklama dalıyoruz.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne

Benim hipoglisemi rahatsızlığım olduğunu bilen otel yetkilileri bizim için özel hazırlanmış sandviçler, meyva tabağı ve meyveli tatlılardan oluşan muhteşem bir lezzet şölenini, bize sürpriz yaparak tekneye yüklemişler. Harika bir güneş, harika yemekler, tertemiz bir deniz ve masmavi bir koy… İnsan “Yoksa cennette miyiz?” diye bir düşünmüyor değil hani 🙂

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-tekne-usengec-sef

Otele dönüp günün yorgunluğunu (“Ne yorgunluğu yahu?” dediğinizi duyar gibiyim, ama rüzgar çarpıyor valla:), kısa bir dinlenme ile attıktan sonra, La Plage restoranda, hemen deniz kıyısında, sakin ve dingin bir ambiyansta akşam yemeğine iniyoruz.

Kendimize güzel bir peynir tabağı ve şarap seçiyoruz. Ardından karidesli bir başlangıç ve otel yöneticilerinden methini çok duyduğumuz risotto alternatiflerini deniyoruz. Son olarak da tatlılar şenlendiriyor bu güzel Bodrum akşamını.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-la-plage-yemek

Üçüncü gün hem oteldeki, hem de artık Bodrum turumuzdaki son günümüz. Eh doğal olarak, gönül verdiğimiz Bodrum’a bir müddet ayrı kalacağımız için biraz hüzünlüyüz.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-havuz

Son günümüz de olsa, tesisin her noktası ayrı güzel ve biz de bu güzelliklerin sefasını son anımıza kadar sürmek istiyoruz. Eşim de ben de genel eğilimin aksine birer havuz severizdir. Ve otelin de harika ve adeta bize özel olarak ayrılmış hissi veren, sonsuzluk havuzları çok davetkar.

caresse-bodrum-resort-luxury-deniz-sonsuzluk-havuzu

Caresse Bodrum Resort&Spa’dan hazırladığım videoyu izlemek için tıklayınız.

Yüzmek acıktırıyor tabi, eşim “Ben ille de burger yemeden buradan gitmem” diye tutturuyor 🙂 Benim hamur işi düşkünlüğüm kadar, onun da bir Burger tutkunu olduğunu bilmeyen kalmadı tabi. Önceki gün burgerin ne kadar başarılı olduğuyla ilgili, otelin genç sahiplerinden Volkan Büyükhanlı Bey, kendisine tüyo vermiş meğer, o yüzden aklı kalmış bizimkinin. 🙂 Neyse öğle yemeğinde, o pek sevdiği burgerine kavuştu, ben de pideme… Gerçekten de her 2 yemek de en az anlatıldığı kadar lezzetliydi. Noktayı da “Çilekli Milföy Pastası” ile koyalım dedik. Dönüşte diyetisyen randesunu almışız ne de olsa, vicdanımız rahat 🙂

cilekli milfoy

Otele Fuga’dan kaynaklı duyduğumuz sempatinin üstüne, gerçekten yeni tasarımıyla plajı, denizi, mimarisi ile ve Starwood zincirine bağlı olmasının verdiği lüks algısıyla, biz Caresse Bodrum’u çok beğendik.

caresse bodrum audi

Bu arada otele yeni gelen Yunanlı Genel Müdür Makis Antonatos’la görüşmemizde aldığımız bilgilere göre, kışın da açık olan otelin; gerek etkinliklerle, gerekse konuklarına sunacakları ayrıcalıklarla, önümüzdeki dönemde adlarını çok daha fazla duyacağız.

Gönlümüzü bu güzelim Ege Rivierası’nda bırakarak, otelimizden ayrılırken, 5 farklı konseptte, birbirinden lüks ve en üst segmentteki oteli hep birlikte değerlendirdiğimiz bir Bodrum Turumuzun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sosyal medyada, bu turdan paylaşımlarımıza, aşağıdaki hashtaglerle ulaşabilirsiniz.

#Audileyaz
#A3cabrioileyaz
#A3lebodrumugeziyoruz
#Usengecsefinhoteldeneyimleri

Yeni Üşengeç Şef otel turlarında görüşmek üzere, gösterdiğiniz ilgi için tekrar çok teşekkürler.

Caresse a Luxury Collection Resort&Spa Bodrum İletişim Bilgileri

Adres: Adnan Menderes Cad.i No: 89, Asarlık Mevkii PK 225, Bodrum, 48400, Türkiye
Tel: (+90) (252) 311 36 36

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz