Postmodern Jukebox’a bir gün arabada Youtube’dan şarkı dinlerken, “Despacito” yorumlarıyla denk geldik. Yanımızda istanbul’a bizi ziyarete gelen, çok sevdiğimiz Yunanlı dostlarımız Maria ve Makis vardı ve bu çalan da aslında onların playlistiydi.  Dedik ki, “Yahu bu nasıl güzel bir şeydir?” Radioactive, Chandelier, Sweet Child O’mine, Zombie derken, arka arkaya inanılmaz coverlar dinleterek, bize bir şov yaptılar ki, o anda etkilenmemek ne mümkün? Pop veya hip-hop tarzı şarkıları alıp 1940-1950’lerin doo wop, jazz, swing tınıları ile yeniden yorumlamışlar ve ortaya Postmodern Jukebox diye enfes bir şey çıkmış. “Ah keşke yakında Türkiye’ye konsere gelseler” muhabbeti olunca, bir baktım ki 13 Mayıs’da Zorlu PSM‘de  (Zorlu Performans Sanatları Merkezi) konserleri görünüyor, biz hepimiz sevinçten dört köşe! İşte 2-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında gerçekleşen ve biletleri hemen tükenen Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox‘ın canlı performansı ile kendimizden geçtiğimiz dün akşamki bu konserden biraz bahsedeceğim bugün size.

scott-bradlee-Postmodern-Jukebox-zorlu-psm-konser

Amerikalı müzisyen Scott Bradlee, caz üzerine eğitim aldıktan sonra kurduğu Postmodern Jukebox ile, caz ve swing tarzı aranjmanlarıyla günümüzün popüler şarkılarını coverlayarak, bu müzik türlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak niyetiyle, kendi deyimiyle “müzik endüstrisini trollemek amacı ile” bir araya gelmiş müzisyenlerden oluşuyor.

scott-bradlee-Postmodern-Jukebox-zorlu-psm-konser

scott-bradlee-Postmodern-Jukebox-zorlu-psm-konser

Alışılmışın dışında deneyimler peşinde koşarken, ilk başlarda evde amatör kamera ile kaydettikleri videolarla bile jazz listelerinde en üst seviyelere ulaşmayı başarmışlar. Şimdiye kadar yaptıkları 20 albüm ile 4 kıtada konser vermelerinin yolu da bu şekilde YouTube üzerinden yayınladıkları şarkılarla olmuş. Şu anda 800 milyonu aşkın izlenme sayısı ve tam 3 milyonun üzerinde abonesi bulunuyor.

scott-bradlee-Postmodern-Jukebox-zorlu-psm-konser

Dün akşam Zorlu PSM’de ayakta düzende gerçekleşen Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox konseri, Lady gaga‘nın “Bad Romance” şarkısıyla rüzgar gibi başladı. Ekibin solistlerinden Dani Amstrong başta olmak üzere; Imagine Dragons‘dan “Radioactive“, Paula Abdul‘dan “Straight up“, Katy Perry’den “I kissed a girl“, John Legend‘dan “I give you all of me” gibi şarkıların coverlandığı konser, kesinlikle izlenmesi gereken, gerçekten uzun zamandır en keyif aldığım gösterilerden biriydi.  Hatta biz Türklere küçük bir sürpriz hazırlayarak, Tarkan‘ın meşhur “Yakalarsam Muck Muck” şarkısını da coverladılar.

scott bradlee postmodern jukebox konser 6

Konser boyunca, yerinde durmayan tap danscısının performansı da büyüleyiciydi. O dans ederken yorulmak nedir bilmedi, ben onu izlerken yoruldum:)

scott-bradlee-Postmodern-Jukebox-zorlu-psm-konser

Çakmaktaşlar’ın meşhur şarkısı Flinstones‘u, Micheal Jackson’un Thriller‘ını, George Michael’in klasiği Careless Whisper‘ını, Radiohead’in Creep’ini, Beyonce’nin All the Single ladies‘ini bir de Postmodern Jukebox’dan dinleyin. Hatta sadece bunları değil, Youtube kanallarını açıp, en sıradan kabul edilen şarkıları bile, şans vererek bir de onlardan dinleyin. Eğer daha önce tanışma fırsatı bulamadıysanız, bence siz de aynı bizim gibi hayran kalacaksınız.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz