Hafta sonunun en güzel anları; hiç şüphesiz Zorlu PMS’de (Zorlu Performans Sanatları  Merkezi’nde) Notre Dame de Paris Müzikali”ni seyrettiğimiz saatlerdi… Victor Hugo’nun unutulmaz aşk hikayesi “Notre Dame’ın Kamburu”ndan uyarlanan “Notre Dame de Paris Müzikali“, yıllardır gittiği tüm şehirlerde büyük ilgi görür ama biz bir türlü denk gelemezdik. Daha ilk sahne aldığında bile, en çok izleyici sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran bu müzikalin İstanbul’a geldiğini ve üstelik, en romantik hali olan, orijinal dili Fransızca’yla (alt yazılı olarak), Zorlu PSM ‘de 25 Mart’a kadar sahnelendiğini duyunca tabi ki sevinçten uçarak gittim. “Belle” şarkısını canlı olarak Fransızca dinlediğinizi düşünsenize! Rüya gibi…

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikali

Bu Pazar şansa hava bi’ harikaydı. Umarım evde kapanarak geçirmemiş, kısa bir yürüyüş için bile olsa dışarı çıkıp biraz temiz hava almışsınızdır. Geç bir sabah kahvaltısı ve kediciğimiz Baileys ile evde biraz tembellik sonrasında Zorlu AVM’nin açık teras kısmında güneşin tadını çıkararak kahvelerimizi yudumladık. Ardından da Zorlu PSM’ye geçtik.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikali-usengec-sef

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

İlk olarak 1998 yılında Paris’te perde açan bu dünyaca ünlü müzikal “Notre Dame de Paris”, 1800’lü yıllarda yaşamış “romantik akıma bağlı” Fransız şair, romancı ve oyun yazarı, Victor Hugo’nun kült eserinden uyarlanmış.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

Notre Dame de Paris Müzikalinin Konusu

Kitabını illa ki okumuş veya belki daha önce filmini izlemişsinizdir. Fransız İhtilali sonrası, Fransa’nın karanlık günlerinden kesitler veren bir romandır kendisi. Fiziksel olarak çirkin, kambur ve acayip bir yaratık olarak simgelenen ve kilisede çan çalarak yaşayan bir zangoç olan Quasimodo ile kendisini koruyup kollayan kilise papazı Claude Frollo’nun, bir Çingene Kızı olan Esmeralda’ya olan aşklarını ve yaşadıkları ikilemleri romantik bir yaklaşımla ele alan etkileyici ve kült bir eserdir. Quasimodo’nun “Bana su verdi” repliğini hatırladığımda hala tüylerim diken diken olur.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-kambur-quasimodo

Notre Dame de Paris Müzikalinin Meşhur Şarkıları

Müzikleri Riccardo Cocciante’ye ve sözleri Luc Plamondon’a ait olan “Notre Dame de ParisMüzikali‘nde  “Belle”, “Vivre”, “Le Temps Des Cathédrales” gibi unutulmaz şarkıları orijinal dili olan Fransızca’da canlı dinliyorsunuz.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

Notre Dame de Paris” müzikleri ve konusu kadar, modern dansları, koreografisi, karakterleri ile insanı büyüleyen, 8 dilde, 20 ülkede, 4500’den fazla defa sahnelenen ve toplam 12 milyondan fazla bilet satışıyla rekorlar kıran tam bir başyapıt. Ve her zaman söylediğim gibi, iyi ki Zorlu PSM gibi dünya standartlarında bir sanat merkezimiz var ki bu tarz bir başyapıt, İstanbul’a, ayağımıza kadar da gelip, böylesine dev bir kadroyla ve teknik imkanlarıyla sahne alabilmiş.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

İnsanların yaşamında kaderin etkisini ve yoksulluğun insanı köreltmediğini ortaya koyan bu eserin bir diğer özelliği de; 19. yy başlarında Paris şehir planlamacılarının bakımsız görünümünden ötürü yıktırmak istedikleri Notre Dame Katedrali’ne bu eseriyle dikkat çeken ünlü Fransız yazar Victor Hugo sayesinde katedralin yenlenmesinin sağlanmış olmasıymış.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

Notre Dame de Paris Müzikalinin ekibiyle tanışın!

Bununla yetinilmeyip, Zorlu PSM’de  güzel bir etkinliğe daha imza atılmış. Şöyle ki; 13-15 Mart ve 20- 22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek imza günlerinde izleyiciler, müzikal sonrası Notre Dame de Paris ekibiyle tanışma şansı da bulacaklarmış.

zorlu-psm-notre-dame-de-paris-muzikal-bilet-fiyat

Salon hınca hınç doluydu. Biletler çok hızlıca tükendiği için, müzikalin gösterim sayısını artırmışlar ve toplamda 21 oyun sergiliyorlarmış. Hafta içi seansları 115 -275 TL arası ve hafta sonu seansları 135-295 TL arasında kategorisine göre değişiyor. Bu arada unutmadan oyunun 6 yaş ve altı çocuklar için uygun olmayacağını söyleyeyim. Zaten alt yazıları da okuyamayacakları için sizin gibi keyif alamayabilirler.

Notre Dame de Paris müzikali, 25 Mart’a kadar Zorlu PSM’de ana tiyatroda gösterimde. Biletler Zorlu PSM ana gişesi ve Biletix‘de.

5 YORUM

  1. Ya siz muhtelemsiniz. Dün gittiğiniz müzikali bugün bu kadar güzelce kimse yazamazdı. Üşengeç filan değilsiniz esas biz üşenirken sizden enerji alıyoruz:)

  2. Yayınlarınızı instagram hikayelerinden de izledik, çok güzel bir gösteriydi. Ankara’da yaşıyoruz ama bir haftasonu bu bahaneyle Eşimle İstanbula gelelim diyoruz. Özellikle o çok istiyor. Detaylı yazı için Tşkler

  3. Nefis bir yazı olmuş. İnsan hem güzel hem bu kadar becerikli ve iyi karakterli olabiliyormuş bunu sizde gördüm. Maşallah diyorum. Sevgilerimle

  4. Yazınızı okuyunca yıllar önce ilk kez filmini izlediğim zamanı hatırladım, ben de çok etkilenmiştim. Müzikalini İzlemeyi de çok isterim. Belliki çok güzel

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz