Dile kolay 76 yıllık bir bağcılık ve şarapçılık hikayesi onlarınki… Sevilen Şarapları‘nın temelleri, dedeleri İsa Güner tarafından 1942 yılında atılmış. 3. nesil olarak bugün geldikleri noktada, ona layık olmaya gayret eden evlatlar olarak, sektördeki tecrübelerini, en yeni teknolojlerle harmanlayıp,  geleneksel değerlerine ve bağcılığa da her zaman gönül vermişler. Dedelerinin ismini dünya çapında ödüllere doymayan en değerli şaraplarına verdikleri gibi; İzmir’in en güzel yerlerinde birinde, üstelik bahçesinde tarihe tanıklık etmiş, 350 yıllık dev bir çınar ağacı da bulunan, 45 dönüm araziye yayılmış Sauvignon Blanc bağları içinde onun adını yaşatmak için İsabey Bağları ve Bağevi‘ni kurmuşlar.

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-izmir

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-izmir

İzmir‘de yaşayıp da hala gidip görmemiş olanlar ne çok şey kaybediyor bilseniz. Bu kadar sakin, dingin ve huzurlu bir yeri, üstelik bu denli bakımlı halde görünce İsabey Bağevi‘ne ilk gördüğüm anda vuruldum.

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-izmir

Aslında 2 günlük İzmir ziyaretinde niyetimiz, güya burada sadece bir gün geçirip sonrasında Efes harabeleri, Meryem Ana’nın evi gibi, yakın turistik yerleri de gezmekti. Ama yok! Canımız o huzurlu yemyeşil ambiyansı bırakıp hiç bir yerlere gitmek istemedi.

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-izmir

Bütün günü dev çınar ağacının gölgesinde öğlen yemeği, çay ve tatlılarla, akşam üstü bağlara karşı oturduğumuz Lounge bölümünde keyifli atıştırmalıklar ve şarap peynir tabağı eşliğinde, şehir hayatında belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey olan, hiç bir yere koşuşturma telaşı olmadan geçirdik. Hatta başka bir gün Aydın’daki üretimhanelerini de gezdik, ilk defa aşama aşama üzümden şarap yapımını yakından görmüş oldum.

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-izmir

İsabey Bağevi Hangi Gün ve Saatlerde Açık?

İsabey Bağevi’nin Restaurant bölümü hem öğlen hem de akşam hizmet veriyor. Kış sezonunda sadece Pazartesileri ve Yaz sezonunda sadece Pazarları hariç; haftanın 6 günü saat 12:00’den itibaren bütün akşam açıklar. Ağırlıklı et olmak üzere, genelde Fransız ve İtalyan mutfağından çok başarılı örnekler sunuyorlar. Bu iddialı yemeklere, kendi ürettikleri dünya çapında ödüller kazanmış çeşit çeşit Sevilen şarapları eşlik ediyor.

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-schnitzel

Son gittiğimde enfes bir Dana Schnitzel yedim. Cheesecake ve Panna Cottası da çok başarılı. Kısaca burada tüm gün hem unutulmaz bir lezzet ve bağcılık deneyimi yaşayabiliyor, aynı zamanda kutlamalar, kır düğünleri, nişanlar, doğumgünleri, iş toplantıları ve davetler gibi özel etkinlikler de yapabiliyorsunuz.

usengec-sef-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-cheesecake-tarifi

İsabey Bağevi İzmir’de Nerede?

Yeri İzmir Adanan Menderes Havaalanına sadece 5 dakika mesafede. Yani Uçaktan hemen inince hop gidin ve dakikalar içinde hemen havanız değişsin. Ya da İzmir’den başka yere uçuyorsunuz, öncesinde kendinize zaman ayırın, İsabey Bağevi’nde doğa içinde keyif yapıp, oradan havaalanına 5 dakikada geçin.

İsabey Bağevi’ne en kolay nasıl gidilir?

Arabasız gidecekler için İzmir’in raylı sistemi İzban büyük kolaylık! İzban’la Cumaovası istasyonuna gelerek Torbalı çıkışından sadece 50 metrecik yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.
Aracınızla geliyorsanız da, İzmir’den Torbalı yönüne giderken, Havaalanı’nı geçtikten sonra İzban demiryolu üzerinden geçince, Gölcükler ayrımından “İsabey levhası”nı takip ederek
gidiliyor.

İsabey Bağevi’nde Caz Akşamı

Şimdi harika bir havadisim daha var. Hazır mısınız? İsabey’de dönem dönem canlı müzik performansları oluyor ve onlardan birisi de bu hafta sonu! Evet sloganları “İzmir JAZZ’a doyacak!” Gerçekten de 17 Mart Cumartesi akşamı İsabey Bağevi değerli sanatçı “Önder Focan Quartet” ile caz severleri mest edecek bir canlı müzik akşamına ev sahipliği yapıyor.

caz-canli-muzik-isabey-bagevi-sevilen-saraplari-izmir
Gitarda Önder Focan, aksafonda Engin Recepoğulları, Kontrbas’da Ozan Musluoğlu ve Davulda Ayhan Öztoplu bulunuyor. Üstelik o geceye özel bir fiks menü de hazırlamışlar. Enfes lezzetler ve müzik ziyafeti  bir arada!
İzmir’de bu tarz akşamlara çok sık rastlanmadığını düşünüyorum. Menü detaylarını @isabeybagevi ‘nin kendi instagram hesabından görebilirsiniz. Fiyatı da çok makul buldum. O yüzden, bu çok özel ve keyifli olacağı şimdiden belli olan, yemekli müzik akşamını kaçırmak istemiyorsanız, rezervasyonları dolmadan yerinizi ayırtın derim. Bilgi ve rezervasyon için Tel: (0232) 782 49 59 veya (0533) 492 44 75.

8 YORUM

  1. Ayy nasıl unuturum o storyleri harikaydı orda olmasakda ordaymış gibi hissetmiştimmm hele o yeşillik o güzellik yokmu gerçketen huzur verici bir yer muhakkak gidip görülecek yerlerden bir kaçı resimler den de belli oluyor zaten…..

  2. İzmirliler olarak böyle güzel etkinlikler yapan mekanların değerini bilmeliyiz. Sayenizde haberdar olduk. Teşekkür ederiz Münire Yazarel

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz