Kimilerinin yaklaştıkça “Ah nasıl kutlasak?” “Sevgilime ne hediye alsam?” diye tutuştuğu ve kimilerininse “Gıcık oluyorum şu sevgililer gününe!” modunda geçirdiği 14 Şubat, işte yine geldi çattı! Bunca işin gücün arasında bir de bununla uğraşmayın diye, mekanından yemeklerine, organizasyon içeriğinden, ortamın ambiyansına dek, en ince ayrıntısına kadar, bu özel günü en hayal ettiğiniz şekilde gerçekleştirebilmeniz için Üşengeç Şef Ekibi olarak sizin yerinize araştırdık ve İstanbul’da en severek gittiğimiz mekanların 14 Şubat  Sevgililer Günü programlarını sizler için derledik. Biz de bu Sevgililer Günü‘nü bu mekanlardan birinde kutlayacağız, hangisi olduğu yazının içinde gizli. Hatta belki şansa aynı yerde kutlarız, neden olmasın? 🙂

Frankie İstanbul – Sofa Hotel Nişantaşı

Nşantaşı’ndaki Sofa Hotel’in terasında yer alan ve eşsiz boğaz manzarasıyla gerçekten büyüleyici bir atmosfer sunan Frankie İstanbul‘da, 14 Şubat akşamı ‘’Aşkçı Şarkılar’’ temasıyla Merve Çaloğlu sahne alıyor. Sevgililer Günü’ne özel sunduğu; kök sebzelere sarılmış akya sashimi, ikili dolma, bal kabak püreli surf & turf, kaya levrek ızgara ve ağır ateşte pişmiş dana kaburga içeren menüde, tatlı olarak ise lor peyniri dondurma ve kestane seçeneklerine yer veriliyor.

Frankie İletişim Bilgileri

Tel: (0539) 454 85 85

sevgililer-gunu-program-en-iyi-mekan-frankie-istanbul

 Sait Halim Paşa Yalısı – Yeniköy

“Yalıda aşk başkadır!” diyorlar ve gerçekten de bu sözün arkasını dolduruyorlar. Boğaz manzarasının tadına doyum olmadığı gibi, bu bakımlı yalının mutfağından çıkan lezzzetler de, hep kaliteli, hep lezzetli. Ambiyans ve dekorasyon ise aynı bir saray kadar şık, bakımlı ve görkemli. Bu yüzden Sait Halim Paşa Yalısı unutulmaz düğünlere de ev sahipliği yapıyor. Son dönem çiftlerinden bakınız: Burak Özçivit ve Fahriye Evcen.

sevgililer-gunu-sait-halim-pasa-burak-ozcivit-dugun

Daha önce size, Mart ayı itibariyle Pazar günleri gerçekleştirdikleri Jazz kahvaltılarını ve Yaz döneminde, keyfine doyum olmayan Boğaz’da açık hava sineması gösterimleri için hazırladıkları limitsiz açık büfedeki yemeklerinden ne kadar memnun kaldığımızı anlatmıştım hatırlarsanız.

14 Şubat’a özel hazırlanan Sevgililer Günü menüsündeki lezzetlere, Yeşim Pekiner Quintet eşlik ediyor. Biz de bu özel akşamı, bu özel mekanda geçirmeyi planlıyoruz. Akşam ahtapot carpaccio, yaban mantarlı risotto, dana kaburga gibi leziz tatlarla başlayıp, çikolata aşkı ile noktalanıyor. Canlı müzikli ve yemekli bu Sevgililer Günü paketinin davetiyeleri Biletix‘den temin edilebilir.

Sait Halim Paşa Yalısı İletişim Bilgileri

Tel: (0212) 223 05 66

sait-halim-pasa-yalisi-sevgililer-gunu-caz-muzik

Ouzo Roof Restaurant – Wyndham Grand Kalamış

Adını Yunanistan’ın geleneksel içeceği uzodan alan Ouzo Roof Restaurant, Anadolu Yakası’nın deniz ve marina manzarasıyla öne çıkan en iyi 5 yıldızlı otellerinden biri Wyndham Grand Kalamış‘ın terasında yer alıyor. Sevgililer Günü için otelin Dünya çapında ödüllere doymayan Executive Şefi Mehmet Yalçınkaya‘nın mutfağından çıkan lezzetlerle; başlangıç, ara sıcaklar, ana yemekte dana fileto, tatlı olarak da çilek ve çikolata sunumu ile devam eden, tadına doyulmayan bir  akşam hazırlamışlar. Programda güncel Türkçe şarkılarla Hazal Burkankulu’nun ardından, 22:00 itibariyle Türkçe ve Yunanca şarkılarıyla Yorgo Kertis sahne alıyor.

Ouzo Roof Restaurant İletişim Bilgileri

Tel : (0216) 400 00 83

ouzo-roof-restaurant-wyndham-grand-kalamis-yunan

Spago İstanbul – St. Regis İstanbul

Nişantaşı’ndaki St Regis İstanbul otelin terasında yer alan Spago İstanbul, 14 Şubat akşamı Zeynep Önkaya’nın canlı seslendireceği romantik şarkılarla ve DJ Cosmos’un geceye özel performansıyla eğlenceli bir gece vaad ediyor. Spago Restaurant’ın dünya çapında meşhur, 2 Michelin yıldızlı şefi Wolfgang Puck’ın birbirinden lezzetli yemekleriyle güzel bir gece sizleri bekliyor.

Spago İstanbul İletişim Bilgileri

Tel : (0212) 368 08 08

sevgililer-gunu-program-en-iyi-mekan-spago-istanbul

D’or Brasserie by Şamdan – Emaar Square Mall

Kuruçeşme’deki Park Şamdan & The Bar’ın Anadolu Yakası versiyonu kabul edilen D’or Brasserie için, 40 yıla yakın bir süredir İstanbul yeme-içme sektörüne yön veren ortaklarından Emre Ergani “Herkesin ulaşabileceği, iyi yemeğin ve kaliteli müziğin olduğu, yeni nesil brasserie” tanımını kullanıyor.
4 tarafı açık barı ile öne çıkan ve dekorasyonunda “D’or” (Fransızca: Altın) isminin hakkını veren altın detayları bulunmasına rağmen, göz yormayan şık ve sıcak bir ambiyansta, sevdiğinizle birlikte güzel bir akşam geçirebileceğiniz D’or Brasserie‘nin Sevgililer günü programında “Sufle Band” isimli grup sahne alıyor.
Başlangıçların Caprese, Enginar & Avokado Salatası, Bonfile Tacos ile yapılacağı ve ana yemek alternatifleri arasında Cafe de Paris Soslu Bonfile veya Izgara Somon bulunan Sevgililer Günü menüsünde gecenin kapanışı Damla Sakızlı Panna Cotta ile yapılıyor.

D’or Brasserie by Şamdan İletişim Bilgileri

Tel: (0539) 454 85 85

d'or brasserie-by-şamdan-emaar-square-mall

Chalet – Swissotel istanbul

Yeni yıla “İstanbul’daki İsviçre Alpleri’nde” girmek isterseniz, size samimi ve romantik bir dağ evi konseptindeki Chalet’yi tavsiye ederiz. Sımsıcak şömine ateşi, Avrupa dokunuşları ile zenginleştirilmiş İsviçre mutfağına özgü yemekleri, Öykü Karadağ’ın canlı müzik performansı ile Chalet, eğlence ve romantizmin dorukta olduğu bir Sevgililer Günü’ne hazırlanıyor.

Chalet Swissotel İletişim Bilgileri

Tel : (0543) 326 81 11

sevgililer-gunu-chalet-swissotel

Zanzibar – Zorlu AVM

Geçtiğimiz haftalarda Yaşar’ın sahnesini izlerken çok eğlendiğimiz Zanzibar Zorlu’da, 14 Şubat akşamı kadife sesiyle, dinleyenleri yıllardır kendine hayran bırakan Fatih Erkoç canlı müzik performansı ile konuklara dolu dolu bir romantizm sunuyor. Zorlu AVM teras katında yer alan Zanzibar‘ın, Sevgililer Günü‘ne özel fiks menüsünde başlangıçlar, ana yemek, tatlı ve sınırsız yerli içecekler yer alıyor.

Zanzibar İletişim Bilgileri

Tel: 444 89 69

sevgililer-gunu-program-en-iyi-mekan-zanzibar-istanbul

Brasserie Noir da Bu 7 Mekanlık Listenin Bonusu Olsun! Çünkü rezervasyonlar çoktan dolmuş bile 🙂

Brasserie Noir – Bağdat Caddesi Suadiye

Anadolu Yakası‘nın ve Bağdat Caddesi‘nin en kaliteli fine-dining restaurantlarının başında gelen Suadiye’deki Brasserie Noir‘da, her Çarşamba olduğu gibi, Sevgililer Günü akşamında da konuklar yerli-yabancı şarkılardan oluşan keyifli repertuarıyla Grup Tri-A‘nın canlı performansıyla eğleniyorlar.

Sevgililer Günü’nde fiks menü yerine, her zamanki çok beğenilen A la carte menünün sunulacağı akşamın detaylarını öğrenmek üzere kendileriyle irtibata geçtiğimizde öğreniyoruz ki, tam bir Brasserie Noir klasiği olarak, yine her zamanki gibi rezervasyonlar çoktan tamamen dolmuş bile. Elinizi çabuk tutacağınız başka bir seferde olur da yer bulabilirseniz, değerlendirebilmeniz için bu yazı da burada dursun o zaman. Dönem dönem Suzan Kardeş, Çelik, Sibel Tüzün gibi isimler de sahne alıyor. Yemekler ise tek kelimeyle enfes!

Brasserie Noir İletişim Bilgileri

Tel: (0216) 380 00 05

brasserie-noir-suadiye-sevgililer-gunu-mekan-tavsiye

“Kalp midir insana sev diyen, yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı?” demiş Mevlana‘ya esin kaynağı olan yoldaşı Şems-i Tebrizi. Ne de güzel söylemiş değil mi? Kalbi boş olanlara, en kısa zamanda tam hayalindeki gibi bir sevgi diliyorum. Şimdiden hepinizin Sevgililer Gününüz kutlu olsun.

7 YORUM

  1. Ama amaa bu önerdiğin mekanlar hepsi en sevdiklerin kiii hepsini de severek gittiğiniz vee zevk aldığınız yerler…En son dilediğin dilek ise deee Amin güzel yürekli insan senin de SEVGİLER GÜNÜN kutlu olsun tüm güzellikler bizlerle olması dileğiyle…????

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz