Şaka maka ama 2018 yılının 2. haftasına girmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta yeni yıla sakin bir giriş yaptık derken, milletçe sevdiğimiz isimler arasından yaprak dökümü gibi aramızdan ayrılanlar oldu. Münir Özkul ve Aydın Boysan da, yeri doldurulamayacak o kaybettiğimiz değerlerdendi. Allah ikisine de rahmet eylesin!

münir-özkul-vefat-hababam-sınıfı-kel-mahmut-hoca

En sevdiğim Türk filmlerini sorsalar, hiç istisnasız yüz bin kere de izlesem bıkmayacağım Neşeli Günler, Hababam Sınıfı ve Mavi Boncuk gelir ilk olarak aklıma. Adile Naşit, Kemal Sunal, Tarık Akan, Selim Naşit, Zeki Alasya, Halit Akçatepe… Bütün güzel insanlar teker teker giderken, çocukluğumuza dair bütün güzel anıları da beraberlerinde götürüyorlar.

mavi-boncuk-kemal-sunal-munir-ozkul-tarik-akan-vefat

Derken, bu hafta Münir Özkul’un da vefat haberi geldi. Çok uzun zamandır önemli rahatsızlıkları olduğu için bir bakıma Allah kurtardı belki de… Gönül isterdi ki, hepsi sağ salim halleriyle aramızda olsalar da Hafize Ana, İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit, Kel Mahmutsuz yani “Hababam Sınıfı, Mahmut Hocasız kalmasa… Saadet hanım yine “Turşu sirke ile mi yapılır yoksa limonla mı?” diye tatlı tatlı atışsa Kazım Bey’le…

adile-nasit-munir-ozkul-vefat-tursu-sirke-limon

Hepsini ama hepsini öyle özledim ki! Kaç nesil onlarla güldük, onlarla hüzünlendik ve sonunda hikayeleri hep mutlu bitti. Bize her ne olursa olsun, aile olmayı, birbirine destek olmayı, arkadaşlığı, dostluğu, umudu öğrettiler. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Başımız sağ olsun!

Aynı gün kaybettiğimiz bir diğer isim de renkli kişiliği ile çok sevilen mimar ve gazeteci Aydın Boysan‘dı. Özellikle rakı masası adabı ve muhabbeti üzerine akla gelen en önemli üstadlardan biriydi. “Şişe dibi” tabir edilen o kalın gözlük camları arkasında muzipçe bakan ışıl ışıl gözleriyle sıcak, enerjik, komik ve modern halleri ve babacan muhabbetiyle evin baştacı edilecek sevimli dedesiydi o benim için. Dolu dolu geçen 97 yıllık ömrünün ardından, şimdi gittiği yere de, neşesinden kattığına eminim.

aydin-borsan-vefat-raki-adabı-mimar

Gençlere edebiyata ve sanata yakın olmalarını, sanatın her türlüsüne yatkınlık kolay olmasa da, en azından kitap satın alıp, roman okumalarını tavsiye etmişti. Kendisinin de kaleme aldığı pek çok kitabı var, okuyalım, unutturmayalım. Çiçek bakmayı, sokak hayvanlarına sahip çıkmayı, eski komşulukları, gerçek dostlukları, akla, dürüstülüğe, çalışkanlığa ve iyi kalpliliğe değer vermeyi, mizahı, sevgiyi saygıyı her fırsatta vurgulayan gerçek bir İstanbul Beyefendisiydi o. Mekanı cennet olsun.

Allah yüreklerimizde sevgisiyle ve saygısıyla taht kuran tüm değerlilerimize; size ve sevdiklerinize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler versin…

2 YORUM

  1. Iki büyük dev… İki büyük üstad…Yada iki büyük çınar onlar için ne desek az olur. Onlar ölmedi her zaman yüreğimizde ve gönlümüzde olacaklar buuu bir Ömür boyu daaa böyle olacak onları her zaman o tatlı halleriyle anacaz…Dediğin gibi keşke hep hayatta olsalar onlar gibisi yokkk olmayacak daa Mahmut hoca hepimizi öksüz bıraktı…Aydın beyi dee hep onun gülen yüzü ile anacaz ikisinidee allah rahmet eylesin Türk milletininde başı sağolsun…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz