Önceki yazılarımızda  size 2017-2018 Sonbahar-Kış trendlerinin en öne çıkanlarını tanıtmıştık hatırlarsanız. Her geçen gün değişen ve gelişen moda akımlarının hızına yetişmek gerçekten kolay değil. Bir yandan “Moda insanın kendine yakışanı giymesidir” diyoruz ama dönemin beraberinde getirdiği  etkilerden, tamamen uzak kalmak da olmuyor. Dolabınızda zaten bulunan ve severek giydiğiniz klasik parçaları bir kaç dokunuşla yeniden kombinleyerek, siz de “şık ve havalı” bir stile sahip olabilirsiniz. “Üşengeç Şef Ekibi” olarak, bu yazımızda “Kış 2018 Sokak Modasında Neler Var?” bu kış sokaklarda neler göreceğiz, sizler için tek tek inceledik. Biz kendimize yakın gördüğümüz kırmızılar, spor ayakkabılar gibi trendleri zaten günlük hayatımızda seve seve uyguluyoruz. Bakalım aralarından hangileri sizin de tarzınıza uygun çıkacak, merak ediyoruz. En alta, yorum olarak bırakmaya üşenmeyin, olur mu?

Kovboy çizmeleri

Bu modayı taa 3 sene filan önce ilk kez Amsterdam’da 32 derecelik Yaz sıcağında mini eteklerinin altına kovboy botları giymiş kızlarımızda görmüştüm. 🙂 Başta absürd gibi gelen bu tarz, aslında hoşuma da gitmişti. Bunca sene sonra ülkemizde de oldukça popüler hale gelen kovboy çizmesi trendiyle bu sene sokaklarda da sık sık karşılaşacağız gibi.
 kış-2018-sokak-modasi-trendler-kovboy-cizmesi

Trençkotlar

Her sonbahar kısa bir süreliğine de olsa giyilirdi ama sene sokaklarda trençkotları daha çok göreceğiz. Daha önce tek tük ve düz renklerde görmeye alıştığımız trençkotlar bu yıl biraz daha aykırı ve daha renkli şekillerde de karşımıza çıkıyor. Normalde baktığınızda, mevsimsel sebeplerle, koca yılın en az giyilebilen parçası, sezonun en önemli trendleri arasına nasıl girer derseniz, işte böyle oluyormuş demek ki:) Siz siz olun, buz gibi havada modaya uyacağım diye incecik trençkotlarla üşütmeyin:)
kış-2018-sokak-modasi-trençkot

Puffer Jackets

Geçtiğimiz sene New York moda haftası ile ortaya çıkan oversized Puffer ceketler, sanki evden alelacele yorgana sarılıp çıkmışsınız gibi bir izlenim yaratsa da, Rihanna’nın güzelliğiyle birleşince bir anda gündeme oturuverdi. Futuristik bir havası olsa da, doğru kombinlemesi zor olduğundan bence giymek cesaret istiyor:) Stil hatasına açık bir parça. En iyisi yüksek topuklu ve ince ayak bileğini de açıkta bırakan Rihanna kızımızın yaptığı gibi bir görünüm elde etmek sanırım, aksi halde insanı gerçekten olduğundan kilolu göstermek için birebir. O yüzden aman ben almayayım:)

puffer-ceket-jacket-moda-sokak-2018-kış

Oversized çılgınlığı (Bol, ama öyle böyle “bol” değil)

Geçtiğimiz yıl da oldukça fazla gördüğümüz ve gözümüzün yavaş yavaş alıştırıldığı “oversized” kıyafetler bu sene de hemen her parçada sokakta karşımıza çıkacaklar. Sweatshirtlerde, kazaklarda, hırkalarda, montlarda 2018 sokak modasında bol bol “oversized” görüp, bu kadar bol ve dökümlüsünü artık giderek pek yadırgamayacağız gibi.
Hiç unutmam, bir keresinde renkleri ve kumaşı benzediği için, eşimin mantosunu giyerek işe gitmiş ve ofis asansöründe “Yahu bu ceket böyle mi duruyordu bende?” diye bakarken “Amanın!” diye yanlış manto olduğunu anlamıştım. İşte şu soldaki hanım kızımızdan bir farkım yoktu. O yüzden  ben bu akıma hala alışamayanlardanım. Sanki “Büyüyünce de giyer” diye alınmış bir şeyin içinde gibi hissediyorum kendimi, ya sizin aranız nasıl? Hemen uyum sağladınız mı?
 kış-2018-sokak-modasi-trendler-oversized-bol

Sneakers Konforu

İşte bu tam benlik! Geçtiğimiz yıllarda yüksek topuklular, yerini rahat mı rahat spor ayakkabılara bıraktı biliyosunuz. Hatta öyle bir akım oldu ki, sneakerlar her kombinle kullanılır hale gelip de, hayatımıza öylesine yoğun girdi ya, benden mutlusu yok! Bizim gibi rahatına düşkünler için süper bir kurtarıcı oldu bu. Kim öncü olduysa, Allah razı olsun ondan… Ay bir de apartman topuklar ya da çivi topuklar zamanında yaşasaydım ben ne yapardım? Düşüncesi bile kabus gibi… Kısacası “Spor ayakkabı candır” diyorum başka da bir şey demiyorum:)
kış-2018-sokak-modasi-trendler-sneakers-spor-ayakkabi

Renkli Peluş Moon Boots (Ay Botları)

Benim gibi ayakları Yaz-Kış buz gibi olan birinin, sıcacık tutmasıyla öne çıkan bu peluş ay botlarını çok sevmesini beklersiniz ama yok valla, henüz buna da alışamadı gözlerim. Hele de şehir hayatında, kar botlu kızlarımızı Cadde’de büyük bir havayla salınırken görünce açıkcası, “İşte bu özgüvene hayranım” deyip gülümsüyorum, çünkü görüntü gerçekten çok iddialı… Meteoroloji kar duyurusu yapsın diye dua eden bu kızlarımız, aynen geçtiğimiz hafta sonu olduğu gibi, en fazla “sulu kar”la yetindiği için, gerçekten de bu botlarıyla aydan gelmiş gibi durmuyorlar mı? Oys bilmeliler ki; bir Neil Armstrong kolay yetişmiyor 🙂

ay-boyu-moon-boots-pelus-renkli-moda-2018

Kırmızılar Her Yerde

Hatırlarsanız 2017’de kırmızıya inanılmaz bir izdiham olmaya başladı. Beyazın envai çeşidini gördüğüm ürünler bu yıl kırmızıda da aynısını yapıyor. Anlayacağınız 2018 yılı kırmızıların yılı olacak. E olsunda zaten, hem kırmızı giymek iyidir, nazarı savuşturur derler:)
kış-2018-sokak-modasi-trendler-kirmizi

Logo furyası

Önceden giydiğimiz kıyafetin logosu kocaman kocaman gözümüze sokulunca rahatsız olurduk, hatta bir ürünün orjinaliyle çakmasını ayırmanın en kolay yolu logosunun şekli, büyüklüğü ve küçüklüğüydü. Eee nerde şimdi o günler? 🙂 2018 de logolar her yanımızı kaplıyor. Bildiğiniz “ayaklı reklam panosu” gibi gezenleri görünce şaşırmayacağız gibi bu gidişle:) Eee moda böyle bir şey işte! Allahtan ki uygulamak veya uygulamamak tamamen keyfe taabi 🙂
kış-2018-sokak-modasi-trendler-logolu-markalı
Dinamik ve rengarenk, harika bir hafta sizinle olsun.

1 Yorum

  1. Sen bu güzel yazıyı yazarsında biz hiç yorum bırakmazmıyız asla yaniii…Gelelim Sokak modasına senin sayende hiç de mahrum kalmıyoruz o yüzden sana ve ekibine binlerce teşekkürler.Kırmızıyaaa bende hayır diyemeyenlerdenim ayrıca Trençkot en çok daaa kullanım alanlarımda tabiki de kendileri ama mevsinindee…Sen ve ekibinede mutlu haftalar diliyorum????

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz