Pastırma sıcakları da geçtiğine göre, haydi artık şehrin temposuna yeniden alışalım, Sonbahar ve hatta Kış için hazırlanmaya başlayalım. Bu sezon, krizden geçen bir dünyanın kasvetine karşılık, tam bir sığınak görevi gören moda; eğilimleri ile gerçekten daha fazla rahatlığa, kendine güvenme hissini aşılamaya ve renkleriyle de eğlence ve cazibeyi bir arada sunmaya geliyor. Kısacası bu sezon, giymek için bekleyen çok sayıda kombin, bu trendlerle harmanlanıp, kişisel tarzınız ile bütünleşerek gerisini hayal gücünüze bırakıyor. Dünyanın en önemli şehirlerindeki Moda Haftalarında en önemli tasarımcıların koleksiyonlarını takip ederek, bu sezonun en yeni moda trendlerini sizler için derledim. Hazırsak haydi hemen başlıyorum. Aralarında size en uygunlarını seçin beğenin ve uygulayın. İşte karşınızda  2017-2018 Sonbahar-Kış Trendleri

Bel çantası

80’lerin o çılgın sokak stilinde önemli yer tutan ve sonrasında yıllarca demode diye bakılan bel çantaları, dünyaca ünlü dev moda markalarını da peşine katarak geri döndü buna inanabiliyor musunuz? Gucci ve Louis Vuitton gibi markaların 2017-2018 koleksiyonlarında yeni nesil bu bel çantalarına sık sık rastlayacaksınız.

bel-cantasi-modasi

“Denim on Denim”

Hiç bir zaman modası geçmedi, geçmez. Hem rahat, hem şık, hem de zamansız. Hemen hemen her sezon biçim olarak değişse de “denim on denim” trendi hep karşımızda… Kot kot üstüne giymeyi sevenler eminim  bu trende sevinecektir.

denim-on-denim-kot-jean-modasi-2017-2018-kis-modasi

Ofis şıklığı

Bu sezon ve önümüzdeki kış resmi olan tüm parçalar, takım elbiseler, kalem etekler ve döpiyesler iş hayatından sokağa fırlayıp boy göstermeye başlayacaklar. Bu sayede hem iş hayatında hem de sokakta rahat ve şık bir görünüm sağlanacak ve gerçekten modada özgürlük çağı başlamış olacak.

ofis-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Aynalı “Kemer” İnce Bele

Son zamanlarda trend haline gelen oversize modasını tahtından indirebilecek kadar iddialı olan bu trend ile özellikle kemer kullanımıyla, bele vurgu yapan tasarımlar dikkat çekiyor. Ve bu trend sayesinde ince belli olmak daha da önem kazanıp, benim gibi hamurişi sevenlere diyetisyen yolları gözüküyor. Miu Miu’nun defilesinde kazaklar ve kabanlar da dahil her parçada kemer kullanımına sık sık rastladık. Hatta manto üzeri tek omuza atılan şalları da, yine bir kemerle sabitlemek bu senenin, uygulamak için en heyecanlandığım trendlerinden biri oldu desem yeridir.

kemer-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Plastik Çağı

Bu sezon özellikle dış giyimde ve aksesuarlarda plastik detaylar daha fazla öne çıkacak. Son dönemlerde ayakkabılarda, yağmurluklarda ve çantalarda bu sıradışı akımı görmeye başlamıştık zaten giderek daha da çoğalacaklar.

plastik-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Uzaylı İstilası

Sonbahar/Kış 2017-2018 koleksiyonunun defilesinde Grand Palais’de uzay mekiği konseptiyle büyüleyen Chanel’in zehri moda dünyasını sardı. Stilinde iddialı olmayı sevenler için gelecekten esintiler taşıyan, metalik lame tasarımlara son zamanlarda gözümüz alışmaya başladı. Alışılagelmişin dışına çıkarak özellikle dış giyimde renkler ve tasarımlar, her an bir uzay gemisinde fırlatılmaya hazırız izlenimi veriyor. Parıl parıl elbiseler, metalik montlar, bol ışıltılı çizmeler ve ceketler bu sezonun gözde trendi olarak yerini almaya çoktan başladı bile. Yani bu sene bol bol “Uzaylı Zekiye” modası var anlayacağınız:)

chanel-uzay-mekiği-gumus-uzayli-modasi

“Üç kuruş fazla olsun Kırmızı olsun”cular buraya

Kırmızı biz kadınlarda gerçekten bir tutku. Hiç birimiz kırmızıya kolay kolay “hayır” diyemiyoruz ve bu sezon Givenchy’nin , koleksiyonunda sadece kırmızı tonlarına yer vermesiyle de anlaşıldı ki, bu renk bu sene çok ön planda. Hatta öyle ki, “ton sür ton” olarak bile epey karşımıza çıkacak. Versace, Giorgio Armani, Fendi gibi moda devlerinin koleksiyonlarında da baştan aşağı kırmızı giyilen tasarımlar yer alıyor.

kirmizi-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trend

Turkuaz ve Kış

En başında da söylemiştim, devir modada özgürlük devri ve genelde ilkbahar-yaz mevsiminde görmeye alışık olduğumuz turkuazı, karalar bağlayıp daha da depresif hale getirdiğimiz kışta da bu sene oldukça fazla göreceğiz.

turkuaz-2017-2018-moda-renkler-marin-mavi

Ekoseler ve Pötikareler

Yine zamansız ve nerede görsek vurulduğumuz harika bir parça ekose ! Daha önceleri eteklerde ve oduncu gömleklerde gördüğümüz ekose desen, bu sezon gümbür gümbür her şekilde karşımıza çıkıyor olacak.

ekose-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Puantiye Romantizmi

Bir taraftan geleceğe uçarken, diğer taraftan 70’lere dönüp büyükannelerimizin sandıklarından fırlamışçasına bi edayla büyük ya da küçük puantiye deseni her parçada bu sezon da fazlasıyla göreceğiz.

puantiye-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Triko, Örgü “Oversize” Kazaklar

Geçen yıl sesini duyurmayı oldukça iyi başaran “oversize” modası bu sene kazaklarda ve trikolarda inanılmaz iddialı. En basitinden, tight’ın üstüne bir kazak ve altına bir uzun çizme, işte bitti gitti.

oversized-triko-kazak-moda-trend-sonbahar-kis

Abartılı Şişme Montlar

Bu akımın öncüsü tartışmasız Rihanna’dır. Kendisi bu sportif mi sportif parçayı gece kıyafetleriyle ve daha klasik parçaların üzerine geçirdiğinde çoğu insana garip gelmiş olsa da, bu sezon şişme montlar sportif imajından sıyrılıp klasik parçalarla da bizimle olmayı başaracaklar.

sisme-mont-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Rengarenk Kürkler/Peluşlar

Bir dönem herkesin gardrobunda kıyısından köşesinden bir şekilde bulunmuş olan kürkleri gün yüzüne çıkarma zamanı geldi. Çünkü bu kış kürk görünümlü peluşlar her yerde! Özellikle de capcanlı renklerde olanları, hem yakada ve kollarda detay formunda, hem de mont olarak abartılı bir biçimde bol bol göreceğiz gibi.

pelus-kurk-renkli-moda-2017-kis-moda-trend

Matrix esintisi

90’ların deri modası geri döndü ! Hatta öyle bir geri döndü ki tek bir parça olarak değil, bütün olarak da giyilebilecek. Kimileri fazla iddialı ve aşırı bulsa da, deri modası bu kış öylesine hit olacak gibi görünüyor ki, hepimiz birer Trinity adayıyız sanırım:)

matrix-modasi-2017-2018-sonbahar-kis-trendler

Bu da benden gelsin: Hasta Modası

Şimdi “Moda insanın kendine yakışanı giymesidir” diye klişe bir cümleyle kapanış yapmayayım diyorum. Amaaan zaten sağlığınız yerinde olsun da, siz aralarından hangisine yakınlık duyuyorsanız onları, imkanlarınız ölçüsünde uygulayın işte! Başımdan geçen talihsiz kazayı belki duymuşsunuzdur, ben maalesef şu anda en çok “Hasta modası“nı yakından takip ediyorum. O da neymiş diyenler için anlatayım:

Diz üstü bembeyaz emboli çoraplarım, ilk bakışta alçı gibi dursa da, aslında bacak damarlarından pıhtı atmasına adeta bir baş kaldırıyı simgeliyor. Hastane çıkışı tedbiren giydiğim ve bebek bezinin biraz büyüğü olan “Hasta külodu“, pofuduk dokusuyla insana “yeni doğmuş” hissi verirken, zamanlı-zamansız gelen küçük tuvalet ihtiyacına sunduğu fonksiyonellikle göz dolduruyor.

üşengeç şef, femur kırığı, hasta, tedavi, kırık tedavisi, ameliyat

Çıtçıtlı tasarımıyla kolayca giydirilen ameliyat ve hasta önlüğü,  damar yolu açılarak verilen tüm serum ve ilaç hortumlarının rahatça çıkarılmasıyla hasta için olduğu kadar hemşire ve hasta bakıcılar için de büyük konfor teşkil ederken, pamuklu dokusuyla gereksiz terlemeleri de önlüyor. Hatta arkasının da çıtçıtlı olması sayesinde, hastanede “oldukça” havadar bir ortam yaratıyor. Kollardaki plastik bileklikler, “Hastanın bu kolundan kan alınmasın”, efendime söyleyeyim “Kan grubu şu” “Tek başına bırakılırsa tansiyonu düşebilir” tarzı uyarıları en ama en renkli şekilde verdiği mesajlarla göz dolduruyor.  Görüyorsunuz ya a dostlar! Ben yine kendimle eğlenmeye başladıysam, şu anda hayatımı alt-üst eden, çok zorlu bir süreç geçiriyor da olsam, durumumu kabullenmişim demektir. Buna da şükürler olsun. 🙂 Bu vesileyle tüm hastalarımıza şifa dilerken, başıma gelenleri henüz duymayanlar için yakında yeni bir yazıda detaylar yolda.

3 YORUM

  1. Ooo özlemişiz senin o güzel kaleminden yazılarını her şekilde ne olursa olsun ben burdayım diyorsun yaaaa işte tek kelime ile harikalar yaratan veee hiç bir şekilde ne olursa olsun senin hayata karşı o azmin dilerim herkese örnek olur…..Şimdi gelelim yazıyaaa desene bu kış hem renkli veee hareketli canlı heyecanlı geçecek kırmızıya bayılırımmm eminim bu yazıyı okuyanlar çok güzel fikirlere sahip olmuş olacak yine emeğine yüreğine sağlık…..
    En kısa zamanda sahalarda seni görmek dileğiyle….
    Sevgilerimle…..

  2. Ay canım benim, hasta modasını da nasıl bir keyifle yazmışsın, kıyamam ki size hiç ben. En kısa sürede eski sağlığınıza kavuşmanız icin dua ediyorum, bu da geçecek illa ki. Benim çok sıkıldığım zaman hep aklıma getirdiğim bir söz var; her gecenin bir sabahı vardır diye, bitecek, gidecek işte. Anlattığınız moda trendlerinden en çok oversize pofuduk montlar dikkatimi cekti, oh yorgan niyetine sarılırız ne güzel. Siz hep yazın, iyi olun, seviyorum sizi.

  3. Keskinlikle kırmızı, oversize ve denimondenim benim favorilerim arasında tabi bununla birlikte bel çantasını galiba sevemedim, eskiden de çok sevmiyordum. Fashion Blogger’ların eli değmişçesine yazılmış özenli bir ✍️ Harikasın Üşengeç Şef ????????‍????????

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz