Az önce konserden geldim ve gecenin bir yarısında, hala gösterinin müthiş etkisindeyken size bu satırları yazıyorum. Üstelik dilimde filmin nefis melodileri, aklımda hala o kusursuz danslar… Ryan Gosling ve Emma Stone‘un başarılı performanslarıyla nefes kestiği bu filmi, tekrar tekrar izleyebilirim derken, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (Zorlu PSM) hem dev ekranda film gösterimi, hem de eş zamanlı olarak dev bir orkestra eşliğinde film müziklerinin canlı olarak çalınacağını öğrendiğimde sevinçten boşuna havalara uçmamışım. Kesinlikle büyüleyici bir akşam oldu benim için. Bu konseri şimdi benden öğrenenler, “Tüh! Görüyor musun bak, yine neler kaçırdık!” diye üzülmesinler, sanırım hala bir şansınız daha var. Çünkü 7 Ekim Cumartesi akşamı (yani bu akşam) bir gösterim daha olacak. Az önce biletix’den kontrol ettim, hala bir kaç koltuk bulma şansı vardı.

la-la-land-in-concert-zorlu-psm-istanbul

Zorlu PSM‘nin son iki sezondur uyguladığı Movies in Concert Serisi’nde en son “Lord of The Rings” (Yüzüklerin Efendisi) filminin müziklerini de eşzamanlı canlı konser performansıyla dev ekranda izlemiştim. Filmi kadar müziklerine de bayıldığım ve hatta “City of Stars” şarkısını piyano eşliğinde de seslendirdiğim “La La Land” filmi için de böyle bir konser verilirdi de, ben gitmemezlik yapar mıydım hiç? Şarkının cover’ını bir de benden dinlemek için tıklayın.

la-la-land-in-concert-zorlu-psm-istanbul

2016 yılına damgasını vuran 6 Oscar ödüllü “La La Land“in, Justin Hurwitz imzalı film müziklerinin canlı orkestra tarafından icra edilmesini, inanın tüm salon, çıt çıkarmadan, hep beraber nefeslerimizi tutarak, aşırı konsantre bir şekilde izledik. 89. Akademi Ödülleri‘ne 14 dalda aday gösterilen ve kısa sürede beyaz perde klasiklerinden biri olmayı başaran La La Land’in, Hollywood Bowl’da galası gerçekleşen ve yoğun ilgi gören La La Land in Concert performansının ülkemizde de gösterime girebildiği, Zorlu PSM gibi bir sanat merkezimiz olduğu için ne mutlu…

la-la-land-in-concert-zorlu-psm-istanbul

Daha da güzeli, arzu edenler filmde yer alan Tap Dans ve Vals Dans koreografilerini, 7 Ekim’de Zorlu PSM’de yapılacak atölye çalışması esnasında deneyimleme şansı da yakalayabiliyormuş. Düğünümüzde ilk dans olarak yaptığımız ve tek kelimeyle aşık olduğum vals dansı için, o dönem eşimi zar zor ikna edip 2 saatcik bir dersi anca aldırabilmiştim. Açıkcası bu dans atölyesine katılmayı o kadar çok isterdim ki ama sanırım pek şansım yok. Bizim Bey “Ben dansta yetenekli değilim” dedi ve çıktı işin içinden… Ben de herhalde artık tekli yapabileceğim dans türlerine merak salsam iyi olur sanırım 🙂

la-la-land-in-concert-zorlu-psm-istanbul

Ama olur da siz katılmak isterseniz, işte içerikleri ve saatleri:

La La Land in Concert Yan Etkinlikleri
Dancetrum Dans Okulu İş Birliğiyle Dans Atölyeleri (Sky Lounge)
La La Land – Tap Dance Atölyesi
Tarih: 7 Ekim 2017
Saat: 14.00-16.00
*La La Land in Concert bileti ile %50 indirimli

La La Land – Vals Atölyesi
Tarih: 7 Ekim 2017
Saat: 17.00-19.00
*La La Land in Concert bileti ile %50 indirimli

İstanbul Lindy Hoppers – Gösteri & Sosyal Dans (Amfi)
6 Ekim 2017 – 19.30-20.30
7 Ekim 2017 – 18.30-19.30
*Ücretsiz Etkinlik

Caz Performansı
Baturay Yarkın (Solo Piyano)
6 Ekim 2017 @Cheers / La La Land in Concert Sonrası
7 Ekim 2017 @Ana Fuaye / La La Land in Concert Sonrası

La La Land in Concert biletleri Biletix’de.

Şimdiden iyi seyirler!

1 Yorum

  1. Yaaa sennn varyaaa bitanesin konserden gelip de hemem o güzel geceyi bizlerle sevincini duygularını paylaşmak varya kimse yapmaz diye düşünüyorum…Gecenin etkisinde kaldığın her satırda belli oluyor güzel yürek ooo sevdiğin şarkıyı defalarca zevkle dinledim senden….

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz