Maşallah her yanımız festivalden geçilmiyor. Ama sinemaseverler için hiç şüphesiz, sayılı günler kalan Ekim’in adeta müjdecisi haline gelen “Film Ekimi“nin yeri bambaşka… Bu yıl 29 Eylül- 8 Ekim tarihleri arasında 16.’sı gerçekleşecek olan festivalin sloganı “Film Ekim’de Başlar”. Bence en güzel taraflarından biri,  bu sene sadece İstanbul’da değil, Edirne, Ankara, Bodrum, Eskişehir, Diyarbakır ve İzmir gibi Türkiye’nin başka şehirlerine de uğruyor olması. Hangi şehirde, hangi tarih aralığında ve hangi sinemada gösterimde olduğu yazımın devamında…

Yine güçlü bir programa sahip olan Film Ekimi’nde bu sene öne çıkan ve heyecan yaratan filmlerden bazıları şöyle:

 

120 BPM/ Kalp Atışı Dakikada 120

Robin Campillo’nun yönettiği ve Cannes Film Festivali‘nde dört ödül birden kazanan, Fransız yapımı “120BPM“, festivalin heyecanla beklenen bir diğer filmi. 1990’ların başında AIDS farkındalığı yaratmak isteyen aktivist bir örgütün hikayesini anlatıyor. Cannes’da jüri başkanı Pedro Almodovar’ın gözyaşlarını tutamayıp, en çok etkilendiği film olduğunu belirttiği Büyük Juri Ödüllü bu film, bu sene oldukça ses getirecek gibi.

killing of a sacred deer, film ekimi

The Killing of A Sacred Deer/ Kutsal Geyiğin Ölümü

Yorgos Lanthimos‘un yönetmenliğini üstlendiği “Kutsal Geyiğin Ölümü” isimli bu filmde, Colin Farrell ve Nicole Kidman başrollerde.  Kan dondurucu sahneleri ile oldukça vahşi ve rahatsız edici bir görsel anlatım sunan film, Cannes’da bu yılki “En İyi Senaryo” ödülünün de sahibi.

Un Beau Soleil İntérieur /İçimdeki Güneş

Claire Denis‘in yönettiği ve Juliette Binoche‘nin  canlandırdığı gerçek aşkı arayan 50’li yaşlarında, boşanmış ve çocuklu bir kadınınla günümüz ilişkilerini mizahi bir dille yansıtan “Un Beau Soleil İntérieur” Cannes’da “Yönetmenlerin 15 Günü” Büyük Ödülü’ne layık görülmüş, yine festivalin en iddialı yapıtlarından.

O zaman herkese şimdiden iyi seyirler! 🙂

flm-ekimi-sinema-program-bilet fiyatlari

Film Ekimi Gösteri Merkezleri ve Tarihleri

Edirne Cinemarine Sinemaları Margi Outlet 6-8 Ekim
Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması 13-17 Ekim
Eskişehir Cinemaximum Espark 13-15 Ekim
Diyarbakır Cinemaximum Ceylan 20-22 Ekim
İzmir Cinemaximum Mavibahçe 20-24 Ekim
Bodrum Cinemaximum Midtown 27-29 Ekim

Bilet Fiyatları: (iksv.org) sitesinden detayları göreceğiniz üzere, seans saatleri ve hafta içi-hafta sonu olmasına göre 8 TL ile 20 TL arasında farklılık gösteriyor. Biletler Biletix’den temin edilebileceği gibi, bazı sinemaların gişelerinden de satışta olacakmış. E olsun da zaten!:)

4 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz