Hepimizin hayalidir o! Bu devirde hala iyi bir komşu bulabilmek… Eskiler “Komşu komşunun külüne muhtaç” derlerdi, şimdi karşı dairedeki komşuyu görmeden aylar yıllar geçiyor. Eski apartmanımdaki karşı komşularımla olan muhabbetimi yakın takipçilerim bilirler, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez, mazallah hastalansalar, kendi çocukları ve torunlarından önce biz koşup acile götürürdük. Kentsel dönüşüm sebebiyle bina yıkılacağı için farklı yerlere taşınmamıza rağmen hala ziyaret eder ve her fırsatta arar sorarım. 93 yaşındaki hacı teyzem her telefon açtığımda beni hemen sesimden tanır, her gün geleyim ister. İşte 16 Eylül itibariyle başlayan ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali’nde, bu derece hasretini duyduğumuz “İyi bir komşu” teması çerçevesinde ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan sergileri ücretsizce gezebilirsiniz.

15. istanbul bienali, iyi bir komşu

12 Kasım’a kadar sürecek olan ve küratörlüğünü Elmgreen & Dragset’in yaptığı bu yılki İstanbul Bienali’nde, 32 ülkeden 56 sanatçının farklı coğrafya ve zaman dilimlerinden hikayelerine yer veren işleri görmek mümkün. Bienal; yıllardır alışageldiğimiz İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi gibi mekanlara ilaveten, bu yıl ayrıca Küçük Mustafa Paşa Hamamı ve Cihangir’deki Ark Kültür, Asmalımescit’teki Yoğunluk Sanatçı Atölyesi gibi sergi alanlarına da yayılmış durumda.

15. İstanbul Bienali’nde 2 Ay Boyunca “Ücretsiz” Etkinlikler

“İyi bir komşu” temasının farklı bakış açılarıyla ele alındığı bienal programında, katılımcıların birlikte düşüneceği, yemek pişireceği, okuyacağı ve müzik yapacağı etkinlikler de mevcut. Mesela “göç ve yemek” üzerine farklı ülkelerden davetli şeflerin birlikte yemek pişirecekleri ve sohbet edecekleri bir atölyeye katılabilir, kent tarihiyle köpeklerin tarihini anlatan ilginç bir sunum izleyebilir, başka bir atölye çalışmasında ise İstanbul’un göçmen ve yerleşik müzisyenlerinin bir arada sergilediği doğaçlama performanslarını dinleyebilirsiniz.

15. istanbul bienali, iyi bir komsu

15. İstanbul Bienali “QR Kodu” ile “Ücretsiz” Olarak Gezilebiliyor
16 Eylül ile 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen 15. İstanbul Bienali’ni tüm mekanlarda ücretsiz olarak gezilebilmeniz mümkün. Ücretsiz davetiye için İKSV internet sitesindeki (iksv.org) başvuru formunu doldurduğunuzda, tarafınıza tüm mekanlara giriş imkanı sağlayan bir QR kodu gönderiliyor. İster bu QR kodlu davetiyenin bir çıktısını alabilir , isterseniz de telefon ekranınızdan dijital QR kodunu mekan girişlerindeki okuyuculara taratarak siz de sergilere kolayca giriş yapabilirsiniz.

Sanat dolu güzel günler dilerim.

6 YORUM

  1. Sosyal medya hesaplarında görüyordum paylaşımları ve merak ediyordum davetiyemi bastırdım hemen ne güzel olur oralarda karşılaşsak ne güzel olur sizinle komşu olsak ????

  2. Ne kadar güzel bir konuya ele almışsın yine ahh ahhh nerde o komşuluk nerdeeee kapıyı çalıp selam vermek bile istemiyorlar o dereceye geldik büyük şehirdir doğaldır derken küçük yerlerde de öyle oldu saygı sevgi 0 çok üzücü bu durum….Benceee herkesin böyle etkinliklere katılmaları lazım…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz