usengec-sef-dilek-yeginsu-piyano-dans

Harika bir Cumartesi günü ve şansına biz de uzun zaman aradan sonra ilk defa İstanbul’dayız. Hem bu güzelim günü değerlendirmek, hem de moda çekimi yapmak üzere Anadolu yakasının en güzel otellerinden olan Wyndham Grand Kalamış’ı tercih ediyoruz. Normalde spor salonu ve havuz üyeliğim olan bu tesisin restoranlarını da çok severim ama otel bölümünü daha önce hiç ziyaret etmeye zamanım olmamıştı.

Öncesinde terasında yer alan ve kavurucu Yaz sıcaklarında bile püfür püfür esmesiyle meşhur Jigger Roof Bar kısmında, otelin Genel müdürü Mustafa Bey ile, soğuk kahvelerimizi içerek neşeli sohbetler ediyoruz. Derken meyve kokteyllerimiz hazırlanıyor. Şekerli içeceklerden mümkün olduğunca uzak durduğum için içmek yerine sadece fotoğraf çektiriyorum.

usengec-sef-dilek-yeginsu-wyndham-grand-kalamis

Derken yanımıza otelin Executive Şefi Mehmet Yalçınkaya da geliyor. Şefimiz  sağolsun sosyal medyada sıkı takipçilerimizden… Instagram hesabı @Deklancheur olan eşimin yaptığı styling çekimlerinde giydiği kombinlere bayıldığını anlatıyor. Biz de çok severek yaptığımız bu işte, en zor şeyin formumuzu korumak olduğundan yakınıyoruz.  Ama sizce Mehmet Şefim durur mu? Menüdeki yenilikleri anlatmak için sabırsızlanıyor ve başlıyor hünerlerini döktürmeye… E hani sadece kahve içecektik güya? 🙂 Hepsi “iyi yemek yemekten” keyif alan ve yemek sohbetlerine bayılan bu çılgın dörtlü bir araya gelir de bu enfes Kalamış marina manzarasına karşı sadece kahvelerini yudumlayarak oturur mu diye önceden düşünmem gerekirdi zaten ama artık çok geç.

wyndham-grand-kalamis-keci-peynirli-salata

Üzerinde Krem brüle mantığında pürmüz ile yakılmış esmer şeker olan enfes Keçi Peynirli salata mı desem, beni benden alan ve ilk kaşıktan sonra hepsini silip süpürmemek için kendi içimde büyük savaş verdiğim Çıtır Tepsi Mantısı mı desem… Fotoğrafını çekerken bile mantı deyince ellerim titrer, öylesine severim ama 2 kaşıkta durdum ya kendimi tebrik ederim.

usengec-sef-wyndham-grand-kalamis-tepsi-manti

usengec-sef-wyndham-grand-kalamis-anne-koftesi

Köftesinden, mantısına ve hatta Frambuazlı pastasına kadar, sunum ve lezzet anlamında her biri birbiriyle yarışan bu yemeklerden, sadece 1’er çatal alıp durmak nasıl zor, gerçekten anlatamam. Ama gördüğüm tedavi gereği zaten kilo almak için fırsat kollayan bedenime, bu zevki vermemek için ben de dünyanın en albenili yemekleri arasında bile olsam maalesef kendimi tutmak, nefsimi dizginlemek zorundayım.

wyndham-grand-kalamis-frambuazli-pasta

Bu arada müjdemi isterim: Jigger Roof Bar’ın iddialı menüsüne bir de Glutensiz Menü ve Vegan Menü de eklenmiş ki, böyle güzel bir haberi bu konuda arayışı olan kardeşlerime vermekten de büyük mutluluk duyarım. Ne zorluklar çektiklerini biliyorum. Ben de açıkcası ilk defa bir otelde böyle detaylı bir sabit menü gördüm, tatlısına kadar hazırlamışlar sağolsunlar. Bravo dedim. Aynı menüde hindistan cevizli ve hafiflikte ve lezzet anlamında tadı hala damağımda kalan bir tatlı var ki, her gün yese bıkmaz insan.

wyndham-grand-kalamis-vegan-glutensiz-menu-jigger

Çekim zamanı gelince eşimle birlikte fotoğrafçımız Mert’le beraber önce otelde minik bir keşif yapıp en beğendiğimiz köşelerine ve oralarda hangi kombinleri giyeceğimize karar veriyoruz. Sonra hummalı bir çalışma başlıyor.

 

usengec-sef-dilek-yeginsu-gunaydin-luxury-hotel

usengec-sef-dilek-yeginsu-kitap

O gün çekilen yüzlerce kareyi tabi ki burada sıralayıp, bir nefeste bitirmek yerine, zamana yayarak, instagram hesaplarımız @Usengecsef ve @Deklancheur’den takip etmenizi tercih ederiz. 🙂 Hatta beğenir ve yorum da yazarsanız, işte o zaman tadından yenmez 🙂

usengec-sef-dilek-yeginsu-kaan-deklancheur

Şaka bir yana… Bu aralar çok seyahatli dolu dizgin bir programa girmiş bulunmaktayız, web sitesine günbegün yazı giremediğim için, gerçekten de özellikle İnstagram olmak üzere, tüm sosyal medya hesaplarımızdan sizlere sadece bir tık uzaktayım. İletişimde kalalım. Sevgilerimle 🙂

3 YORUM

  1. Ayyyy heyecanla beklediğim yazılardan biri helekiii resimler en çok da onları merak ediyordum.. Ama olmazkiii diğer resimleri nasıl göreceğiz şimdi çok sabırsızım ama bennn…Hemmm o kadar güzel lezzetlere karşı durmak daa gönülden tebrikker heppp de en sevdiklerimiz nasıl hayır diyebilirizki…Siz o kadar güzel resimler çekeceksiniz dee biz hiç beğenmezmiyiz hiççç diğer resimleri de büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz….

  2. Sayfanı çalışmalarını çok beğendim ablacığım güzel kalbin gibi,hem ailenle hem iş hayatında tüm güzellikler seninle olsun Dilek abla,gördüğüm en başarılı tablolar ve blog seni tebrik ederim hep yanındayım..gülümsemen yüzünden hiç eksik olmasın..????
    Instagram.@meriyym

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz