Son dönemde fazlaca katıldığımız etkinlik, seyahat, açılış, davet ve tadım geceleri sebebiyle, düzenli spor da yapmamıza rağmen, formumuzu korumak her zaman kolay olmuyor. Bu yüzden geçtiğimiz hafta eşim gelip de “Sağlıklı bir beslenme ile geçirilecek bir haftasonu, hem de Bodrum’da!” şeklinde bir cümleye başladığında devamını dinlemeden, gözüm kapalı “Evet’ dedim, çünkü buz gibi geçen koca kış sayesinde, Bodrum’u deliler gibi özlemiştim.  Böylece, Turgutreis’te yer alan Sianji Well Being Resort’a doğru yolculuğumuz başlamış oldu.

bodrum-sianji-wellbeing-resort-usengec-sef

Otel, mimarisi bakımından Babil’in Asma Bahçeleri referans alınarak yapıldığı için, ilk açıldığında “Gardens of Babylon” olan ismi, daha sonra, zor bulunan bir inci çeşidi olan  “Siyah İnci” kelimesinden yola çıkarak, Uzak Doğu felsefesini de yansıtan “Sianji” ismini almış.

Ardımızda buz gibi bir İstanbul bırakıp, uçağa atladığımız gibi, ver elini Bodrum! Mart ayının sonu olmasına rağmen 22 dereceyi bulan güneşli, mis gibi bir hava ile bizi karşılayan Bodrum’da saatler öğlen olmadan otelimize varmıştık bile. Tam bir sağlıklı yaşam ve rejenerasyon merkezi olan tesiste biz de hemen konsepte uygun olarak beslenmeye başladık.  Geçen sene de master detoks deneyimi yaşayan bir çift olarak 3 günlük bu haftasonunda 80/20 diyetini yani, öğünün %80’ini bitkisel proteinin ve %20’sini hayvansal proteinin oluşturduğu beslenme şeklini tercih ettik. İlk öğünümüzde çorba-salata-balık’tan oluşan menü gayet başarılı idi. Balıkla arası pek iyi olmayan biri olarak, uzun zamandır böylesine lezzetli bir levrek yememiştim diyebilirim.

sianji-bodrum-8020-protein-diyeti

Yol yorgunluğu ve yemeğin rehaveti ile odamıza geçtik. Hint motifleri ile dekore edilmiş, dubleks kral dairesi olarak adlandırılan odamız, dekorasyon açısından bizim  tarzımıza pek uymasa da, tesiste farklı konsepte odalar olduğunu da öğrendik. Odanın üst katında filmli cam ile dışardan izole edilmiş şekilde, deniz manzarasına hakim dev jakuzide yorgunluğumuzu attıktan sonra, bulutlanan havayı da bahane edip kendimizi spa, masaj ve kapalı havuzların olduğu bölüme atmaya karar verdik.

sianji-bodrum

sianji-bodrum-usengec-sef

Yedi konseptine hakim olan tesiste sıcak deniz suyu ile dolu kapalı havuz da dahil olmak üzere toplam 7 adet kapalı ve açık havuz bulunuyor. Tesisin doğal korunaklı koyu, deniz ve kumsal kısımını Turgutreis’in aksine çok daha sakin kılıyor.  En üstte yer alan lobi katından gün batımını izlemek ise gerçekten çok keyifli.

sianji-bodrum

Raw food, alkali beslenme, detoks ve master detoks programında beslenmek isteyen misafirelerin yanında, ana restoranı sayesinde, sadece tatil yapmak ve normal beslenmesini sürdürmek isteyen misafirlere de  hizmet veren Sianji’nin sabah kahvaltısında hem 80/20 kahvaltı tabağını, hem de normal serpme kahvaltı tabağını sizlere en doğru şekilde yansıtabilmek için incelerken, enfes çilek ve mandalina reçelini de görünce, itiraf ediyorum ki, arada belki biraz kaçamak da yapmış olabiliriz 🙂

sianji-bodrum-usengec-sef

Alkali Beslenme-Detoks-Raw Food-80/20 Diyeti

Raw food örneklerini deneyimlerken, tesisin sahibi ve aslen Kilisli olan Recai Çakır’ın bizler için elleriyle hazırlamış olduğu, Türk mutfağının raw food formatına en uygun örneklerinden biri olan leziz çiğ köftesini de tatma imkanı bulduk. Bu arada çeşit çeşit  sebzelerle hazırlanan raw sushi, raw kumpir ve raw pizzanın her birinin, birbirinden güzel ve lezzetli olduğunu söylemeden geçmek olmaz. Hele o raw lazanya! Her gün olsa, yemelere doyamaz insan! 🙂

sianji-bodrum-cig-kofte-raw-food

siamji-bodrum-8020-diyeti-raw-food

Otelde geçirdiğimiz zaman içinde, özel tasarlanmış tartan pistte bol bol tempolu yürüyüş yapmayı ve ışıl ışıl parlayan güneşin de tadını çıkarmayı ihmal etmedik tabi ki.

sianji-bodrum-yuruyus-parkuru

sianji-bodrum-usengec-sef

sianji-bodrum

Sonuç olarak şunu söylemeliyim ki; Sianji Well Being Resort, özellikle eğitimini yurtdışında bu alanda yapan Çisem Çakır’ın danışmanlığını yaptığı mutfağı ile bizden tam not aldı. Sağlıklı beslenirken kesinlikle aç kalmadığınız gibi, klasik diyetlerin aksine, lezzetten de kesinlikle mahrum kalmıyorsunuz. Aynı zamanda arzu ederseniz masa tenisinden basketbola, yogadan pilatese pek çok dalda gönlünüzce spor da yapabiliyorsunuz. Son bir not olarak tesis,  Bodrum yarımadasının en romantik gün batımı lokasyonlarından biri olan Gümüşlük’e de sadece 5 dakika mesafede. Hani aklınızda bulunsun derim:)

1 Yorum

  1. Ayyy gönlü güzeller Bodrum diyince sizlerde akan sular duruyor biliyoruz sizin için Bodrum un yeri apayrı birde dediginiz gibi bu soğuk havalardan sonra ne iyi yapmışsınız çok sevindim sizin adınıza hem dinlenmiş oldunuz yer mekan süper harika eee küçük kaçamaklarda olacak yaniii olsun o kadar….Ellerine gönlüne sağlık bizde sizin mutluluğunuzu yaşamış olduk…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz