“Her hayal, uğruna savaşmaya değer. Bazen savaşmanız gereken, kendiniz olsanız bile…” demiş, bebeğine kavuşma hikayesini “Seni Beklerken” isimli kitabında  anlatırken Sevgili Merve Öztürk… Onu “Melina’s Mom” olarak bir davette ilk tanıdığımda, Melina’yla henüz tanışmamıştım. Hemen arka arkaya binalarda oturuyormuşuz meğer. Komşu çıktık anlayacağınız! Hesabını takibe aldığımda ise “Melina” isimli bu akıllı bıdığa bayıldım. Hiç şımarıklıktan nasibini almamış, arkadaş gibi ama bir o kadar da komik, minik bir dünya tatlısı o! En sevdiğim çocuk tipi anlayacağınız. Genelde hayatta her iyi şeyin hazırlanmasının biraz zaman alması gibi, İşte çilekli dondurma Melina’nın da bu eşsiz özellikleriyle dünyaya getirilmesi de öyle kolay olmamış Merve için. 2 kez dış gebelik ve tam 4 kez tüp bebek denemeleri olmuş, tutmadıkça zaman zaman büyük hayal kırıklıkları yaşamış ama hiç bir zaman pes etmemiş. Sonucunda da bu anlamlı yolculuğun içinde çırpınan ve mutlu sona ulaşan bir kadın olarak, aynı süreçlerden geçen yüzlerce-binlerce kadına örnek haline gelmiş.

İşte bu sevgi dolu muhteşem başarı öyküsünü “Seni Beklerken” ile kitap haline getirip, bir lansman organize ettiğinde de, Bloggerlık sürecinin en başından beri kendisini tanıyan ve duruşunu beğenenen biri olarak, bu özel gününde de arkadaşımın yanında olmam gerekir diye düşünüp, dün Bebek Lokal’de gerçekleştirilen bu keyifli davete katıldım.

melinasmom-merve-ozturk-usengec-sef-seni-beklerken-kitap

Eşimle bizi tanıyanlarınız bilir. Bizim bol bol sosyallik ve seyahat dolu yaşantımıza özenenler olduğunda deriz ki: “En iyi tekne arkadaşının teknesi. En güzel çocuk, arkadaşının çocuğu!” Çünkü tam sevip, beraber güzel güzel oyunlar oynarken, ne zamanki uykusu geldi, tuvaletini yaptı, karnı acıktı, ayarları bozuldu veya aşırı şımarmaya başladı; annesine verip, hop diye kaçabilirsiniz ya hani o ortamdan! İşte biz bu özgürlüğü de çok severiz! 🙂 Allah tüm isteyenlere versin tabi, ama biz böyle o kadar mutluyuz ki anlatamam. 🙂 Çocuk çok büyük bir sorumluluk ve herkes bunu almak istemiyor olabilir. O yüzden biz hiç umursamasak da, bir dip not olarak bunu da buraya düşeyim ki, insanlar evlendi diye çocuk yapmak, çocuk istemek, size mıncırmalık bir bebek temin etmek zorunda değil. “İlla bebek sevmek istiyorsanız, buyurunuz kendiniz yapınız efendim! diyesim var onlara 🙂

Diğer taraftan, hayatının odak noktasına bir çocuk isteğini yerleştiren, en büyük hayali, bir gün kendi bebeğini kucağına almak olan ve o özlemle yanıp tutuşanlar da var tabi ki. Onlara da saygım sonsuz. Bence bir insan çocuğu var diye anne olamayacağı gibi, çocuğu yok diye de annelik özelliklerine sahip değildir demek de doğru değil. Geçenlerde bir hanımla tanıştım mesela, kendi çocuğu olmadığı için, gündüzleri çalışmak zorunda olan komşularının bebeğine gönüllü olarak baktığını ve o çocuk için yaptıklarını, ondan bahsederken gözleri özlemle, sevgiyle parlayarak anlattı. Fedakarlıkları karşısında ağzım açık kaldı. Daha kendi de çok genç olmasına rağmen, iyi şartlarda büyümesi için, şimdiden mirascısı olarak bile komşunun çocuğunu seçmiş, o derece! Dilerim ki Allah böylelerinin inşallah gönüllerine göre versin!:)

melinasmom-merve-ozturk-usengec-sef-seni-beklerken-kitap

Merve Öztürk’ün Kitabı “Seni Beklerken”

Sevgili arkadaşım “Melinas’s Mom” Merve Öztürk’ün “Seni Beklerken” kitabındaki hikayesine gelirsek.

Merve başarılı bir iş kadınıyken, bir gün hayatının aşkıyla tanışır ve evlenirler. Anne olmak istediğinde ise, hiç ummadığı kadar zorlu bir yolculuğa çıkar. Bebeğine kavuşmak için pek çok tıbbi ve doğal olarak da manevi engeli aşması gerekecektir. O pes etmek yerine, kendi tabiriyle, kendi dikenli kapısından, dört bir yanı kanayarak, yaralanarak geçip, savaşmayı seçmiş.

melinasmom-merve-ozturk-seni-beklerken-kitap

İşte Merve’nin “Seni Beklerken” kitabı bu manada, değişimin, dönüşümün ve pes etmemenin öyküsü olmuş. Bazı hikâyeler kişiye hastır, kendine özgüdür ama tanıklık edene her ne olursa olsun kendi amacına ulaşma yolunda ilham verir. İşte bu kitap da benzer yoldan geçen kadınlara veya bambaşka bir hayale ulaşma çabasında olanlara umut verecek, yol gösterecek bir başucu kitabı niteliğinde… Belki de yalnızca sahip olduklarının kıymetini bilmeyi öğrenmek için okuyacaksınız onu.

melinasmom-merve-ozturk-usengec-sef-seni-beklerken-kitap

Kızı Melina’ya kavuşması için geçmesi gereken dikenli yolları, kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak ve Siyah Kuğu etiketiyle raflarda yer alan “Seni Beklerken”kitabını, zamanında kitapçılarda kendisinin de çaresizce başarı öyküsü aradığı günleri aklından çıkarmadığı için kaleme almış. Bir nefeste okumalık çok akıcı ve samimi bir eser olmuş. Ellerine, yüreğine ve kalemina sağlık Mervecim.

melinasmom-merve-ozturk-usengec-sef-seni-beklerken-kitap

3 YORUM

  1. Bende uzun zamandır takip ediyorum helekiii melina nın mutfak maceralarının bayılıyorum onun o minnak elleriyle iş yapması onun o konuşması helekiii o sevimliliği dünyalara bedel…Merve hanım gerçekten çok tatlı sevecen vee harika bir anne hikayesini biliyorum vee gerçekten taktir ettiğim bir insan en kısa zamanda da kitabını da alıp okuyacağım…Bu arada iki güzel insan yüzünüzde öyle güzel tebbessüm varkiii çok güzel bir enerji yayıyorsunuz….

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz