Geçtiğimiz hafta, Godiva Çikolatalarının yeni market serisinin lansmanı için organize edilen özel davetteydim. “Baş yapıt” olarak konumlandırılan, markanın en sevilen 3 ürün çeşidini iyice özneleştirerek, normalde marketlerde görmeye aşina olduğumuz diğer tüm ürünlerden ayırmayı hedefleyen Sanatçı Ilgın Seymen ile de bizzat tanışarak, yaratıcı sürecinin hikayesini yine kendisinden dinledim. “Godiva Masterpieces” adı verilen bu projenin, İstanbul 74’ün sanat galerisinde gerçekleştirilen sergi lansmanı, bu ilginç market enstalasyonuna ev sahipliği yaparken, raflardaki herşey beyaza boyanmış ve böylece adeta isimsizleştirilmiş ve gözler sadece “Godiva” görür hale getirilmişti., sanki o varken, başka bir şey görmemiz mümkünmüş gibi 🙂

godiva-yakinimda-barbie-market-araba-cikolata

Çikolata ustası Pierre Draps’ın, bundan taa 91 yıl önce Belçika’daki evinin üst katında, el yapımı üreterek startını vermesinden bu yana, dünyanın en prestijli çikolata markalarından biri kabul edilen Godiva, daha paketini gördüğümde bile beni heyecanlandıran bir markadır. Hele de iki sevdiceğim olan çilek ve çikolatayı bir araya getiren imza ürünleri, insanın aklını başından alıp mutluluktan ağzını kulaklarına vardırır cinsten değil de nedir Allah aşkına?

Şakacıktan söylemiyorum vallahi! Çikolatanın mutlulukla doğrudan ilgili olduğu ve içerdiği biyokimyasallar ile mutlu hissetmemizi sağlayan “serotonin” hormonunu harekete geçirdiği, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçeğe dayanıyor sahiden…  Bilinçaltımızda çikolata yemeyi çoğu zaman kendimize bir “ödül” olarak kodlamamız, belki de bundandır. Zaten 2000 yıllık geçmişi olan çikolata için “Tanrıların Besini” tabirini kullanan Maya toplulumdan bu yana, ona verdiğimiz değer ortada, fazla söze gerek yok sanki:)

godiva-cikolata-hande ertan-ulker-pladis-usengec-sef

“Godiva” isminin de ilginç bir hikayesi var  bu arada. Şöyle ki… Çok eskiden, “Lady Godiva” adında, güzelliği ve cömertliğiyle ünlü, hayatını fakirlere ve hastalara adayan örnek bir insan varmış. Halkını umursamayan bir Lord olan ve ülkesine ağır vergiler getiren eşini, bundan vazgeçmeye ikna etmek için ona bir öneride bulunmuş. Teklife göre kendisi şehrin sokaklarını çıplak şekilde gezerken, eğer halk sokağa çıkmaz ve ona bakmazsa, Lord da vergileri kaldırmayı kabul edecekmiş. Gerçekten de Lady Godiva dediğini yaptığında, halktan kimse ona dönüp, yan gözle bile bakmayınca, eşinin savında haklı çıkması kocasına bir cesaret dersi vermiş ve o da sözünü tutarak vergileri kaldırmış. İşte Godiva çikolatalarının ismi, Joseph Draps tarafından bu efsanevi kadının cesaretinden esinlenerek konulmuş.

godiva-masterpieces-cikolata-market

Belçikalı ustasının mirasına sadık şekilde taze ve doğal hammaddeler kullanılarak hazırlanan Godiva’nın en önemli iddiası ise, eşsiz kalitesini beş duyunuza da hissettirebiliyor olması. Yani bunlar nelerdir derseniz; Parlaklığını görmeniz, kokusunu almanız, elinizle kırdığınızda çıkan “Çat” sesini duymanız, dilinizde hafifçe eritip, damağınıza yapıştırarak, derin bir nefes aldığınızda içinize işleyen kakao aromasını tatmanızla, benzersiz dokusunu iyice hissedebilmeniz olarak özetleyebilirim.

usengec-sef-dilek-yeginsu-godiva-cikolata-davet

İşte bu gerçek çikolata deneyimini, dileyen herkesin gönlünce yaşayabilmesi için Godiva, başyapıt (masterpieces) olarak konumlandırdığı en sevilen 3 ürünü olan Siyah Çikolatalı, Fındıklı Sütlü ve Karamelli Sütlü çeşitlerine ulaşmayı oldukça kolay hale getirdi.

godiva-masterpieces-cikolata-market-ilgin-seymen-enstalasyon

Nasıl mı? O benzersiz kalitesinden ödün vermeden, farklı paket seçenekleriyle, çok uygun fiyatlara, market ve süpermarketlere kadar, Türkiye’de tam 6.000 perakende noktasında satışa sunarak, raflarda yerini alarak! Artık #GodivaYakınımda demek herkes için mümkün.

1 Yorum

  1. Harika tabikideee çikolata mutluluk getirir aksini kimse inkar edemez kii yaaa o çikolata ile o güzel anlatımın yokmuuu offf canım çekti yaa…Çok güzel olmuş bu böyle güzel bir lezzeti halka sunmuş olmaları…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz