Kuzey Yarımküre’nin Kış mevsimini yaşadığı ve yurt genelinde bolca kar beklenen bu günlerde, dışarıda atkıyla, bereyle, evde hırkayla, battaniyeyle adeta bütünleşip, “Haydi artık Yaz gelsin!” sabırsızlığına şimdiden girdim bile ben. Ama biliyorum ki onun teşrif etmesine daha bi’ hayli var, öyleyse “Madem O gelemiyor, biz ona gideriz” deyip, eşimle bol güneşli ve güzel bir hafta sonu geçirmek üzere, bu kez rotamızı Dubai’ye çevirdik. Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen’den Perşembe akşamı saat 22:30’da kalkan ve Pazartesi sabahı 09:00’da tekrar İstanbul’a varan uçuş imkanlarıyla, aradaki üç günü dolu dolu yaşayabileceğimizi de görünce, evet evet, bi’ Dubai uçak bileti alıp seyahat programımızı yapmak kaçınılmaz oldu.

dubai-gezi-tavsiye-usengec-sef-jumeirah-beach

Az sonra sizlere anlatacağım bu yolculuğumuzun en keyifli ve lezzetli anlarından satır başlarını, Şubat ayında Pegasus’un yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlarında uçak içinde, koltuk ceplerinde bulabileceğiniz dergisi “Pegasus Magazine” için kaleme aldım. Pegasus’la uçanlara, yazılarımla yolculuk arkadaşı oluyorum anlayacağınız 🙂

Pegasus demişken unutmadan size ilk olarak, benim de bu seyahatimde ilk kez kullandığım Pegasus’un yeni başlayan havalimanı transfer hizmetinden bahsetmek istiyorum. Secure Drive ile iş birliği yaparak, şimdilik sadece İstanbul, Ankara ve İzmir için, ev ile havalimanı arası transferlerde yeni bir uygulama başlatmışlar. İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları ile Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarından eve veya evden havalimanlarına transfer hizmeti, şimdilik kişi başı 19,90 TL olarak belirlenmiş. Uçuşunuzdan en geç 24 saat önce arayıp, rezervasyon yaptırıyorsunuz. Ama yoğunluğu ve rezervasyonların hemen dolacağını da düşünerek bence daha da öncesinden ayarlarsanız daha iyi olur. SMS üzerinden mesaj geliyor ve anlaştığınız saatte, gelip sizi evinizden bavulunuzla birlikte alıyorlar. Paylaşımlı bir araçla, havaalanına getiriliyorsunuz, yani araçta duruma göre, aynı saatte aynı yöne giden başka yolcular da olabiliyor. Servis mantığında düşünebilirsiniz. Dönüşte şansımıza araçta sadece biz vardık mesela. Sık seyahat ediyorsanız, siz de bir şans vermek isteyebilirsiniz.

dubai-gezi-tavsiye-usengec-sef-jumeirah-beach-marina

İstanbul’dan 4,5 saatlik bir yolculukla Dubai’ye geldik. Uzun boylu insanlar olarak, her zaman yaptığımız gibi, önceden “exit” satın almamızın yolculuğun rahat geçmesinde etkisi büyük. İstanbul’da hava buz gibiyken, orada 28-30 C derecelerdeydi. Üstümüzdeki mantolar, kazaklar, orada havaalanından çıktığımızda bir anda fazlalık oldu ve hemen t-shirtlere geçtik 🙂 Otelimizin organize ettiği transferimiz için, bir şöför, elinde ismimizi taşıyan bir kartla bizi hemen çıkışta karşıladı ve bol şeritli, geniş ve pürüzsüz bir yolda Lexus aracımızla Jumeirah Beach bölgesinde yer alan Ramada Plaza’ya doğru yola koyulduk.

Dubai Vizesi

Dubai vizesi almak için internetten başvuru yapılıyor, gerekli evraklar mail yoluyla gönderiliyor ve onaylandığında size dijital bir vize gönderiyorlar ve siz de bunu A4 bir kağıda basıp yanınızda götürüyorsunuz.

Dubai Nerede?

Dubai, Arap Yarımadası’nın Basra Körfezi kıyısında Suudi Arabistan, İran ve Katar’a komşu olan, 7 Birleşik Arap Emirliği’nden biri… Özellikle de son 15 yılda muazzam bir şekilde gelişmiş ve Ortadoğu’nun yıldızı haline gelmiş. Geliri petrol yanında, turizm ve ticaretten de sağlanan Dubai’ye, her gittiğinde bir şeylerin değiştiğine şahit olup, şaşırıp kalıyor insan. Bu çöl şehrin, çok ciddi bir şehir planlamasıyla bugün alabildiğince yeşil alan ve ağaç ile kaplı olması gerçekten inanılmaz. Aynı zamanda refah ve zenginliği vurgulamak için olduğu söylenen, sayısız miktarda ve birbirine fazla iç içe şekilde inşa edilmiş, inanılmaz yükseklikte gökdelenler görmeye de kendinizi hazırlamalısınız. Cadde ve sokakların tertemiz, insanların birbirlerine karşı saygılı olduğunu ve bu duruma oldukça imrendiğimi de belirtmeliyim. Küfür etmek ve kavga etmek de yasakmış, anlayacağınız aynı bizim memleket :))

Dubai Para Birimi Nedir?

Dubai para birimi; Dirhem ve kısaca AED diye yazılıyor. Şu anda bizim paramızla aşağı yukarı aynı değerde gibi, bu yüzden hesaplaması kolay oluyor.

dubai-gezilecek-yerler-usengec-sef-ramada-plaza

Dubai’de Otel

Mesafeleri de göz önüne alınca, tercihinize en uygun lokasyonu ve ihtiyacınıza en iyi cevap verecek bir oteli seçmek önemli. Biz konaklama için, tavsiye üzerine araştırıp, son senelerde, Miami’yi örnek alarak inşa edilmiş olan ve halk arasında JBR veya The Walk da denilen Marina bölgesindeki Ramada Plaza Jumeirah Beach’i seçtik ve “iyi ki!” dedik. 🙂

dubai-gezilecek-yerler-usengec-sef-ramada-plaza-marina

dubai-gezilecek-yerler-usengec-sef-ramada-plaza-palmiye-adasi

Ramada Plaza Jumeirah Beach

Lokasyon olarak tek kelimeyle harika olan, bu 45 katlı otelin tüm odaları, balkonlu süitlerden oluşuyor. 17.katta bulunan odamızın balkonu, hemen yanı başında olduğumuz marinadan nefes kesen bir manzaraya sahip. Otelde meşhur Palmiye Adası’nı da gören zengin açık büfe kahvaltı, 3 adet restoran ve 2 adet Lounge bulunuyor.

dubai-gezilecek-yerler-usengec-sef-ramada-plaza

Ön tarafında da 24 saat açık bir market, alışveriş mağazaları ve restoranların da yer aldığı, cıvıl cıvıl bir sayfiye yeri diyebileceğim JBR The Walk ve bembeyaz kumlara sahip geniş bir plaj alanı bulunuyor. Deniz ve güneş planlıyorsanız otelden size ücret karşılığında, içinde havlu, mat ve su bulunan bir plaj çantası temin ediyorlar ve 2 adımda kumsalda oluyorsunuz. Plajda herkes istediği gibi mayosuyla bikinisiyle güneşleniyor. Denize girerken, plaj oldukça kalabalık olduğu için, “Acaba eşyalarımıza bir şey olur mu?” diye düşünmedim değil, ama sonrasında gördüm ki, etraf bizim alışık olmadığımız kadar çok güvenli.

dubai-usengec-sef-ramada-plaza-jbr-sahil-deniz

Otelin hemen önünden geçen tram ile sadece 2 durak giderek, tüm Dubai’yi baştan başa dolaşan metroya ulaşabiliyorsunuz. Metroda normalden daha pahalı olan “Gold” seçeneğini tercih ederseniz, hem tekli koltuklarda oturuyorsunuz, hem de önü camla kaplı, en arkadaki vagonda, etrafı rahat rahat izleyerek ve çekim yaparak seyahat etmeniz mümkün oluyor. Evet! Yaptım da oradan biliyorum:)

Anlayacağınız plaja bu derece yakınlığı, iyi cafe ve restoranların arasında olması, tram ve metro kolaylığı kadar, konforlu ve manzaraları odaları sayesinde, kesinlikle memnun kaldığımız bir otel olan Ramada Plaza Jumeirah Beach’in Genel Müdürü’nün Alper Can Bulcum isimli bir Türk olması, bizi ekstra bir gururlandırdı.

Fogueira Brazillian Restaurant

Dubai’nin ilk Brezilya barbekü restoranı olan Fogueira, otelimiz Ramada Plaza Jumeirah Beach’in 35.katında anlatılmaz yaşanır türden bir panoramik açık hava manzarasına sahip. Yemeğe başlarken açık büfeden salatanızı alıp, masanıza oturuyorsunuz ve ziyafet sonrasında başlıyor. Önünüzde bulunan ve bir tarafında “Biraz ara verelim” ve bir tarafında “Devam edelim” yazan kartın, istediğiniz zaman istediğiniz tarafını çevirerek, sohbetiniz bölünmeden gelmeye devam eden etlerin tadını çıkarıyorsunuz.

dubai-brezilya-fogueira-usengec-sef-ramada-plaza

Dana, kuzu ve tavuk olmak üzere, farklı marinasyon teknikleriyle hazırlanmış, tam tamına 15 farklı çeşitte Brezilya eti, barbeküde şişler üzerinde pişirildikçe getirilip, sıcak sıcak masalara servis ediliyor.

dubai-brezilya-fogueira-usengec-sef-ramada-plaza

Mekanda ayrıca konsepte uygun canlı müzik ve samba şovlar da var. Benim aram yoktur ama siz arzu ederseniz, yemekten sonra, hemen yan tarafındaki Sama Lounge’da nargile keyfi de yapabilirsiniz tabi.

Dubai Gezilecek Yerler

Jumeirah Beach (JBR) – The Walk

Marina bölgesinde, çeşit çeşit kafe, restoran ve mağazaların yer aldığı bir bölge var demiştim ya hani? İşte burası, son senelerde Dubai için, özellikle de sıcak havası izin verdiği müddetçe, gerçek bir “açık hava yaşam alanı” olmuş.

dubai-gezilecek-yerler-usengec-sef-jbr-walk

Birçok tanıdık Türk markasının da yer aldığı JBR’da, kısa süre evvel, Ronaldo dahil tüm Real Madrid takımı oyuncuları bu bölgede yeni hizmete giren Real Madrid Cafe’nin görkemli açılışına katılmışlar. Herkes toplanmış onları görmek için. Havai fişekler kutlamalar filan, görmelisiniz.

dubai-brezilya-fogueira-usengec-sef-ramada-plaza

Avrupa’nın en yüksek ve birleşik krallığın en popüler turistik destinasyonlarından olan 135 metrelik London Eye’ı bilirsiniz. İşte burada da hemen karşısınızda, bittiği zaman, London Eye’ı da geçerek, 210 metre yüksekliğiyle dünyanın en büyük, en lüks ve en ikonik dönme dolabı ünvanını alacak olan Dubai Eye’ın inşaası devam ediyor. Videosunu izledim, her bir bölme camekanlı ve içinde özel restoranlar bile var gibi gözüküyor.

Dubai Mall

Yılda ortalama 75 milyon kişinin ziyaret ettiği, dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’un içinde 1200 mağaza, 120 kadar kafe ve restoran, 14.000 araçlık otopark, 160 odalı lüks segment bir otel yanında, buz pateni pisti, devasa bir akvaryum ve su altı hayvanat bahçesi de yer alıyor. Düşünün ki içinde Bloomingdale’s ve Galeries Lafayette bile var. Yok yok anlayacağınız! 🙂

dubai-mall-usengec-sef-alisveris-ezan

Hemen yanında bulunan dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve önündeki havuzda belirli saatlerde gerçekleşen ışıklı su gösterileriyle, Dubai Mall’un keyfini bir günde çıkarmanızın, gerçekten mümkünatı yok söyleyeyim. Dubai’de bizimkinden  farklı bir makamla ezan okunuyor ve alışveriş merkezinin içinde de icra edilen bu ezanı dinlemek, öyle güzel geliyor ki anlatamam.

Dubai Mall ile ilgili size bir tavsiye; bence alışveriş yapmayı ve bol bol yürümeyi sevmeyen birisiyle ve ayağınızda rahat bir spor ayakkabı olmadan gidilmezse iyi olur. Evet bunu da denedim oradan biliyorum 🙂

The Cheesecake Factory

Ülkemize gelmesi senelerdir yılan hikayesine dönen The Cheesecake Factory, Dubai’ye özellikle de Dubai Mall’a gelen Türklerin öncelikli uğrak noktalarından bir tanesi. İsmi sizi yanıltmasın, çeşit çeşit cheesecake’lerin yanında, hamburgerinden pizzasına, büyük porsiyonlarıyla göz doyuran Amerikan mutfağından pek çok farklı yemek alternatifiniz de olan bu mekanda, biz tercihimizi, “Fresh Strawberry” ve “Salted Caramel” Cheesecake’den yana kullandık ve oldukça memnun kaldık. Tanesi 34 dirhem filandı sanırım.

dubai-mall-usengec-sef-cheesecake-factory

Five Guys Burger

Bir Hamburger çılgını olan eşim, Five Guys’ın methini pek çok yerden duyunca, buraya gitmemiz şart oldu. 30 yıllık bir Amerikan fast-food zinciri olan Five Guys’ın, hotdog ve sandviçleri haricinde, hamburger ve cheeseburger olarak sadece 2 çeşit burgeri var. Ancak menüden istediğiniz malzemeleri seçip, ücretsiz olarak içine ilave ettirerek, kendi burgerinizi kendi damak zevkinize göre, istediğiniz gibi hazırlatabiliyorsunuz. Lezzeti ise oldukça başarılı… Onun kadar hamburgerci olmasam da ben de beğendim.:)

Manga Sushi

Instagram’dan takipçimiz olan ve daha sonra gerçek hayatta da buluşup tanıştığımız, o da bizim gibi gezmeyi ve keşfetmeyi seven, zevkli bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine, hazır Dubai Mall’a gelmişken Manga Sushi’ye de şans vermemiz kaçınılmaz oldu. Duymuşsunuzdur belki, bu alışveriş merkezindeki gösterilerden en popüleri ışıklı su gösterisi… Doğal olarak bunu gören balkonlara sahip restoranlar, ekstra yoğun talep gördüğü için, oldukça kalabalık oluyor. İşte bunlardan biri olan Manga Sushi’ye adım atar atmaz, servis elemanlarının kıyafetleri, iç dekorasyonundaki detaylar ve duvarlarındaki figürlerle, kendini gerçekten bir Japon animasyonu içinde zannediyor insan.

dubai-mall-usengec-sef-manga-sushi

Menüdeki alternatifler arasından denediğimiz sushilerden, kızarmış karidesli ve Antep fıstıklı Aladdin ve avokadolu ve yılan balıklı The Dragon Ball’u çok beğendiğimizi söylemeliyim.

dubai-mall-usengec-sef-manga-sushi

Dünyanın En Yüksek Binası: Burj Khalifa

Eh! Dubai’ye gelinir de dünyanın en uzun binasına da bir uğranılmaz mı ama? Yakınlarındayken yukarı doğru bak bak, bir türlü bitmeyen yaklaşık 830 metre yüksekliğinde, inanılmaz görkemli bir bina bu… Herkes onunla aynı fotoğrafa girebilmek ve tamamını bir kareye sığdırmak için nasıl uğraşıyor görmelisiniz. Hatta @usengecsef hesabımdan yaptığım Instastories canlı yayınlarımı izleyenleriniz bilirler, sırf bu amaç uğruna yere oturmak durumunda kaldım ki, normalde hiç yapmayacağım bir şeydir, ama Dubai’de etraf öylesine temiz ki, insan bundan hiç rahatsız olmuyor. Dedim ya! Bazıları yapay bulsa da, ben Dubai’deki düzene, tertibe, temizliğe ve güvenliğe çok imrendim çoook! 🙂 Keşşşşke bizde de böyle olsa diye iç geçirdim, ne yalan söyleyeyim:)

dubai-mall-burj-khalifa-dunyanin-en-yuksek-binasi

Bu arada Burj Khalifa’nın göz alıcı manzarasını deneyimlemek için, içindeki mekanlara önceden rezervasyon yapılması gerekiyor. Mesela en üstündeki “At the Top” için, günün belli saatleri için kişi başı 350 ila 500 AED gibi bir bilet ücreti ödüyorsunuz. (Dediğim gibi, aşağı yukarı Türk Lirasıyla aynı değerde yani 350 ila 500 TL)

Belirli saat başlarında, geceleri rengarenk devasa bir plazmaya dönüşen dış cephesini ve hemen önündeki, bir benzeri Las Vegas’ta yapılan su gösterilerini, tüm ziyaretçiler adeta nefeslerini tutarak izliyor.

Prime 68 Steakhouse – JW Marriott Marquis Dubai

Malumunuz Dubai’de hafta sonu denilince, bu günler Cuma ve Cumartesileri oluyor ve bu yüzden bizdeki Pazar kahvaltısı nasılsa , onlarda da Cuma brunch’ları çok popüler. Dünyanın en uzun oteli ünvanına sahip JW Marriott Marquis Dubai’nin 68.katındaki Prime 68 Steakhouse’da, 360 derece panoramik Dubai manzarası eşliğinde muhteşem bir brunch yapmanız mümkün. Mutfağın başında önceden İstanbul’daki The Rizt Carlton içinde yer alan Atelier Real Food Restaurant’dan tanıyıp çok severek, arkadaş olduğumuz İsviçreli Şef Simon Wipf bulunuyor.

dubai-mall-usengec-sef-jw-marriott-prime68-steakhouse

4 farklı fiyat kategorisine sahip ve 32 course’a kadar ulaşan brunch’ta, aynı zamanda, sizin de bizim gibi çok keyif alacağınızı düşündüğüm, istek parçalarını da seslendiren, kadife sesli bir solistle yapılan canlı müzik ve şampanya sunumu da bulunuyor.

dubai-mall-usengec-sef-jw-marriott-prime68-steakhouse-brunch

Özellikle aklımdan hala silemediğim beyaz kuşkonmazlı Mac&Cheese, Crab Cake, Ahi Tuna tartar ve kremalı Balkabağı çorbası ile gönlümüzü fetheden bu ödüllü mekanın, 12:30-15:45 arası gerçekleşen bu benzersiz brunch’ı, o inanılmaz manzarası eşliğinde kesinlikle denenmeyi hak ediyor.

dubai-mall-usengec-sef-jw-marriott-prime68-steakhouse

The Hide – Jumeirah Al Quasr Hotel

Bölgenin en büyük grubu olan Jumeirah’ın, en yeni, en şatafatlı ve en lüks otellerinden biri olan Jumeirah Al Qasr’ın içindeki “Dry Aged beef” restoranı olan The Hide, Dubai’nin son dönemdeki en popüler “American Meatery&Bar” noktalarından biri haline gelmiş.

dubai-mall-usengec-sef-jumeirah-al-qasr-hotel

Açık mutfaklarında bulunan taş fırından sıcak sıcak getirdikleri yumuşacık enfes simitler ve tereyağ eşliğinde ziyafete hazırlanıyorsunuz. Kendilerine has dokunuşlarla adeta baştan yarattıkları klasik başlangıçların hepsi birbirinden iddialı. Sıcak enginar dip, Californian Hamachi ve özellikle Çedarlı Patates graten ile çok güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

dubai-mall-usengec-sef-jumeirah-the-hide-meat

Etler arasında seçim yapmak kolay olmasa da, güleryüzlü servis elemanları bu konuda gerçekten çok yardımcı oluyorlar. Bizde son dönemde sayıları artmış steakhouse’lardaki meslektaşlarının aksine, etin pişme derecesi konusunda da hiç bir polemiğe girmemeleri ve herkesin damak zevkine saygı göstermeleri takdire şayan. Bizim favorimiz kesinlikle menüde Flat Iron Steak oldu.

dubai-mall-usengec-sef-jumeirah-the-hide-meat

Tatlılar da mekanın şanına yakışır şekilde büyük porsiyonlarda ve sıra dışı. Özellikle göz alıcı sunumu ile “Campfire Smores” isimli cam kavanozda ve dibine rahatça dalıp tüm lezzetleri aynı anda alabilmeniz için uzun saplı kaşıklarla servis edilen bu yer fıstıklı, çikolatalı, dulce de leche’li ve pişmiş marşmelovlu tatlı, hiç bitmesin istedim.

dubai-mall-usengec-sef-jumeirah-the-hide-meat-dessert

Kaftan Turkish Cuisine & Fine Art – Jumeirah Rd.

Yelken şeklindeki ikonik bina, Burj Al Arab’ın karşısında Jumeirah Rd. Üzerinde bulunan, bahçeli bir villada yer alan Kaftan Restaurant, Abdullah Maviş isimli genç ve çalışkan bir Türk tarafından Dubai’de açılmış bir mekan. Tüm ürünlerini Türkiye’den ve yöresinden getiriyorlarmış. Gözleme, pişi, su böreği, menemen, bal-kaymak gibi seçeneklerle tam bir “Anne kahvaltısı” temalı olan kahvaltısı, Dubai’de oldukça meşhur olmuş.

dubai-mall-usengec-sef-kaftan-restaurant-turk-yemekleri

Alkolsüz hizmet veren mekanda, çok başarılı mokteyller hazırlanıyor. İskender’inden pidesine, içli köftesinden, hamsi tavasına, Osmanlı saray mutfağı örneklerinden, Gaziantep’in simit katmerine kadar Anadolu mutfağından çok lezzetli tatlar sunuluyor.

dubai-mall-usengec-sef-kaftan-restaurant-turk-yemekleri

Brie peynir kızartma, gavurdağı salatası, etli humus, sucuk pide, dana eti lokması denediklerim arasında en çok aklımda lezzetler oldu. Özellikle yakın zamanda Antep’e gitmiş biri olarak diyebilirim ki, en az oradakiler kadar başarılı bir Simit Katmer’i Dubai’de Kaftan’da yiyebiliyorsunuz. O kadar hafif, ılık ve taze ki, insan bu olağan üstü lezzetin tadı, sonsuza kadar sürsün istiyor.

dubai-mall-usengec-sef-kaftan-restaurant-turk-yemekleri

İçinde farklı sanatçıların hazırladığı Kaftan konseptli orijinal eserlerin de sergilendiği bu şık restoranda, geceyi de ismine layık, kaftan formunda harika bir sunumla, mis gibi köpüklü bir Türk kahvesi ile sonlandırabilmek Dubai’de inanın bir başka keyifli…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz