Bodrum’u çok sever ve her fırsatta sık sık gideriz bilirsiniz, Turgutreis bölgesine ise seneler sonra bu Yaz, artık gelenekselleşen “Üşengeç Şef Best Luxury Hotels Turu’nun Bodrum’daki 2.ayağında, belki de yarımadanın en yeni ve en güzel otellerinden birini keşfetmek için Swissotel Bodrum‘u (Swissotel Resort Bodrum Beach) birlikte deneyimleyelim istedik. Dünyada o kadar olmasa da, Swissotel’in ülkemizdeki marka algısı o kadar kuvvetli ki, insanın beklentisi de gerçekten çok büyük oluyor. Özellikle İstanbul’un en iyi otellerinin yönetiminde bulunan arkadaşlarımızın çoğunun “Swissotel” kökenli olması ve Swissotel’den bahsederken de “çok iyi bir okul gibi” oluşunu vurgulamaları, bizim de bu markaya ekstra bir sempati ve güven duymamızın önemli sebeplerinden biridir diyebilirim. En son 2016 World Luxury Hotel ödülü de almasıyla, bu eşsiz gün batımına sahip romantik otelle ilgili, biraz da içinizi ısıtacak bir deneyim yazısı hazırlamak geldi içimden…

swissotel-bodrum-usengec-sef-deklancheur-gun-batimi
Swissotel Bodrum’un nefes kesici gün batımında sevdiğinizle bir fotoğraf çektirerek, bu anı ölümsüzleştirmeyi unutmayın! 🙂

Eveeet! Nerede kalmıştık? Tüm bu beklentilerimiz ile Turgutreis’e doğru yola çıkıyorduk en son. Turgutreis, Bodrum’un yaş ortalaması nispeten daha yüksek ve Yaz-Kış burada yaşayanların sanırım, en çok olduğu bölgesi. Genel yarımadanın tatil havasından farklı olarak daha bir şehir havasında. Marina beldeye çok ciddi bir artı değer ve hareket katmış.

swissotel-resort-bodrum-beach-deniz
Swissotel Bodrum – Manzaraya lobiden genel bakış

Bilenleriniz bilir, Bodrum’un en büyük özelliği, tesislerin tepelere kurulu olması ve yapıların yukarıdan aşağıya doğru kat kat uzanmasıdır. O merdivenler ve rampalar, alışık olmayan insanı bayağı bir yorar. Ancak Turgutreis, bölgenin bu genel özelliğinden farklı olarak daha düz ve dolayısıyla avantajlı bir yapıya sahip. Swissotel Resort Bodrum Beach’e vardığımızda görüyoruz ki, bu tesis de, böyle düz bir zemine kurulmuş. Yani yüksek bir yapı yerine, enine yayılmış, az katlı geniş bir otel var karşımızda keşfedilmeyi bekleyen… İşte bu benim gibi merdiven inip-çıkamayan birisi için çok ideal. Yuppii 🙂

Daha ilk bakışta, bembeyaz otelin modern tasarımı hemen dikkatimizi çekiyor ve bayılıyoruz. Lobiye girince de, bölgenin en ikonik çiçeği olan ve benim de kendisine tek kelimeyle hayran olduğum Begonvillerden ilham alınarak tasarlanan ve üçgen formlu yüzlerce fuşya rengi camın tavanı süslediği eşsiz eser, bizi resmen hipnotize ediyor. Öylece bakakalıyoruz bir müddet. Tesisin bu kendine özgü çağdaş mimarisinin bize nasıl hitap edeceğinin ipuçlarını, henüz lobiden bile alabiliyoruz.


swissotel-resort-bodrum-usengec-sef-begonvil

Resepsiyonda işlemlerimiz hızlıca tamamlanınca, doğru odamıza çıkıyoruz. Otel 3 kat ve roof’tan oluşuyor. Odamız, daha adım atar atmaz, beyaz ve modern tasarımıyla ve minimalist tarzıyla bizi kendine hayran bırakıyor.

Oda-kahvaltı konseptte hizmet veren ve 66 odadan oluşan otelde, mermer banyo ve açık lavabo, aynalı kapılar ve özel tasarım lamba ve mobilyalar gibi detaylar, minimalist dekorasyonu destekleyen öğelerden sadece bir kaçı…


swissotel-resort-bodrum-beach-oda-deniz-manzara
Işıklandırma tuşları ikonlarla ifade edilmiş bir arayüzden kontrol ediliyor. Bu durum bizim çok hoşumuza gitse de, teknoloji ile arası olmayanlar ve özellikle de yaşlılar için biraz sıkıntılı olabilir diye de düşünmeden edemiyoruz:)

swissotel-resort-bodrum-beach-oda-banyo

Balkonunuzdan Ege adalarının manzarasına karşı, odadaki Nespresso makinesinde hazırladığınız mis gibi kahvenizi yudumlamak mı daha keyifli, yoksa havuz kenarında güneşlenmek mi bilemedim.

swissotel-resort-bodrum-beach-oda-deniz-usengec-sef
Swissotel Bodrum – Havuz ve deniz manzaralı odamızın balkonunda kahve içerken…
swissotel-resort-bodrum-beach-oda-nespresso-cheesecake
Swissotel Bodrum
swissotel-resort-bodrum-beach-oda-deniz-manzara
Swissotel Bodrum’da Üşengeç Şef ile havuz zamanı

“Şehir ve iş hayatının yorgunluğunu, iyi bir masajla atmadan, tatil benim için henüz başlamış sayılmaz” diyenlerdenseniz, sizi hemen Swissotel içerisinde, bu ilginç ahşap lobisiyle, daha adım attığınız andan itibaren kendinizi iyi hissetmeye başlayacağınız Purovel Spa’ya alalım.
swissotel-resort-bodrum-beach-purovel-spa-masaj

Daha da çok şımartılmaya ihtiyacınız varsa, kesinlikle bu otelde Tiramisu yemenizi öneririm. Benim gibi çok sevilen bir Tiramisu tarifine sahip kişiye bile (TRT1’de yaptığım programı hatırlayın), “böylesine tadı damakta kalır bir lezzet az bulunur” dedirttiyse ve tarafımdan tatil boyunca, hiç kalori hesabı yapılmadan tam 3 bardak yenildiyse, bu tatlıya illa ki hak ettiği ilgiyi alakayı göstermelisiniz derim naçizane:)

swissotel-resort-bodrum-beach-tiramisu-havuz

Tesis rezidanslara hizmet vermesi itibariyle, tecrübeli personel açısından, aileler için de ideal olduğu gibi, Bodrum’un bilinen noktalarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan sıkılmış bizim gibi çiftler için de uygun, oldukça romantik bir otel. Özellikle gün batımları bi’ muhteşem.

swissotel-resort-bodrum-beach-oda-deniz-manzara
Swissotel Bodrum – Üşengeç Şef denize girmeye üşenirken… 🙂

Plajda iskele ve kum olmak üzere, tercihinize göre alternatifler bulunuyor. Şansımıza havanın o dönem biraz rüzgarlı olması ve açık denizden ötürü, dalgakıran olmadığı için, bizim tatilimiz süresince deniz, bazen biraz dalgalıydı. Ama akşamüstleri adeta çarşaf gibiydi desem yeridir.

swissotel-resort-bodrum-beach-deniz-manzara-gunbatimi
Swissotel Bodrum enfes gün batımı manzarası

Böyle bir manzaraya karşı zaten nutkunuz tutulmuşken, bir de kalite ve lezzet anlamında birbirinden başarılı yemekler de servis edilince değmeyin keyfinize…

Swissotel Resort Bodrum Beach içinde 3 restoran ve 2 bar bulunuyor.

Havuzun yanında bulunan Cafe Swiss’de kahvaltınızı yapıyorsunuz. İşte sabah ilk çayınızı yudumladığınız ambiyans aynen şöyle…

swissotel-resort-bodrum-beach-havuz-oda-kahvalti
Swissotel Bodrum Havuzu

Alanın çok güzel olması yanında, residence’lar ile ortak kullanım ve yaz boyu kalan ailelerin çocuklarının da bu alanı kullanıyor olması nedeniyle, kahvaltıdan sonra, gün içinde havuz tarafı biraz gürültülü olabiliyor söyleyeyim.

Sabah kahvaltılarında personel çok ilgili alakalı… Özellikle pide ve omletleri denemelisiniz. Burada da büyük nespresso makinası olması ve bol çeşit bulunması hoşuma giden özellikler oldu.

swissotel-resort-bodrum-beach-oda-deniz-manzara
Swissotel Bodrum manzara

The Beach / Mezem Restaurant ise hemen sahilde, iskele üzerindeki konumuyla, rakı-balık ve Ege mezeleri kadar, gurme ızgaralarla da denize nazır bir ziyafet vaadediyor.
swissotel-resort-bodrum-beach-mezem-restaurant
İşte menüden en sevdiklerim; Gavurdağı Salatası efsane… Bazen levrek de ekliyorlar, onsuz da çok iyi. Çökertme kebabı enfes ötesi… Mantarlı pizza, “benim!” diyen pizzacılardan bile başarılı… Patates kızartması da öyle çıtır çıtır ki, yemelere doyamıyor insan 🙂

swissotel-resort-bodrum-beach-pizza-cokertme
Swissotel Bodrum Mantarlı Pizza

Roof bölümündeki Yûhi Restaurant ise akşam yemeklerini, Bodrum’un 360 derece manzarasıyla, güneşi batırırken tadabileceğiniz bir mekan.

swissotel-resort-bodrum-beach-deniz-manzara
Swissotel Bodrum teras restaurant

Asya mutfağından sushi ve sashimi tarzı örnekler sunan bu restoran, servis ve müşteri ilişkileri anlamında biraz daha kendini geliştirmeli diye düşünüyorum.

swissotel-resort-bodrum-beach-sushi-deniz-manzara
Swissotel Bodrum Sushi Restaurant

Bunun haricinde, Swissotel Bodrum ile ilgili özellikle bizi en çok etkileyen şeylerin başında, lobide ilk karşılayanından, bugy’leri kullanan şöförlere, masaj terapistlerinden, havuz kenarındaki cankurtaranlara ve Mezem Restaurant’taki garsonlara kadar tüm personelin, şimdiye kadar kaldığımız hiç bir tesiste görmediğimiz kadar güler yüzlü olması ve yanlarından geçerken sizi mukakkak selamlamaları geldi. Sonuçta hep şunu deriz, insana dokunan bu tesislerde, hizmet ve personeli çıkardığınızda hepsinde geriye kalan sadece aynı beton yapılar değil mi? 🙂

Adeta sizinle birlikte deneyimliyormuşuz gibi doğal, samimi ve objektif anlatımlarımı siz de seviyorsanız, instagram hikayelerimi de takibe almanızı tavsiye ederim. Instagram hesabım: Üşengeç Şef. Yine yeni ve keyifli seyahat ve gastronomi maceralarında görüşmek üzere… Sevgilerimle!

Swissotel Bodrum İletişim Bilgileri

Adres: Turgutreis, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:42, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 311 33 33

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz