Eskiden beri Amerikan dizilerinde, insanların iş çıkışında eve gitmeden önce uğrayıp, günün stresini atmak için bir şey içip, ufak tefek bir şeyler atıştırdığı, sık sık gittiği için de ahbap olduğu insanlarla, sıcak bir ortamda sosyalleştiği mekanların, neden İstanbul’da olmadığını merak ederdim. İşte Nişantaşı’nın en yeni mekanlarından biri olan Moro, sıcak ortamı, lezzetli tapas’ları ve birbirinden orijinal kokteylleri ile bu boşluğu doldurup Nişantaşı’nın yeni buluşma noktası olmaya aday.
moro-nisantasi-tapas-bar-usengecsef

Nişantaşı’nın son dönemde Teşvikiye’ye doğru yayılmasıyla beraber, bu bölgedeki ara sokaklarda irili ufaklı bir sürü restaurant, cafe ve barlar görmeye başladık. Moro da işte bu bölgede açılmış ve hızla popüler olan ve merak edilen bir mekan haline gelmiş. İnce uzun yapısı ve sıcak mimarisiyle insanı hemen içine çekiyor. Mekanın tabii ki en keyifli yeri kaldırıma doğru en önde yer alan minderli kısmı. Ancak burada maksimum 2 masa durabildiği için, eğer siz de geçerken burayı gözünüze kestirenlerdenseniz, mutlaka önceden rezervasyon yaptırın. Mekanın arka tarafında üstü açık bir kış bahçesi de bulunuyor.

moro-bar-nisantasi-usengecsef
moro-nisantasi-menu-usengecsef

Mekan tam bir atıştırmalık İspanyol meze ve kokteyl cenneti. Birbirinden lezzetli tapa’lar arasında benim en beğendiğim Ahtapot ve Dana Yanak oluyor. Özellikle menüde “Beef Cheeks in red wine” olarak bulabileceğiniz Dana Yanağı mutlaka tatmalısınız.

moro-patatas-bravas-usengecsef

moro-kum-midyesi-usengecsef

Kokteyller ise gerçekten çok çeşitli ve sunumları ile de birbirinden cazip. Moro’nun kokteyllerinden benim tercihim “Spicy Pineapple” oldu. Satsuma ve Baharatlı Ananas Sos ile gerçekten içimi çok hoş bir tat ortaya çıkmış. Bu arada bence ismini sunumundan ötürü “Alaaddin’in lambası” olarak değiştirebilecekleri “Sexy Touch my Spirit” de denemeniz gereken bir kokteyl.

moro-kokteyl-touch-my-spirit-usengecsef

moro-nisantasi-kokteyl-usengecsef

Biz mekanın az önce bahsettiğim, en keyifli noktası olan kapıdaki minderlerde oturma fırsatı bulduk. Perşembe gecesi olmasına rağmen, mekan ağzına kadar doluydu. Buna rağmen bir de bütün gece mekanın önünden geçen arabalardakilerin de ambiyansın cazibesine kapılıp park yeri bulduktan sonra geri geldiklerine şahit olduk. Anlayacağınız ilk fırsatta Moro’yu bi’ değerlendirebilirsiniz derim.Adres : Teşvikiye Mh, Ahmet Fetgari Sk. No:35, 34365 Nişantaşı/İstanbul
Telefon : (0212) 231 1015

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz