Yaz’ın insana neşe veren olumlu etkilerinin iyice hissedilmeye başlandığı güzel bir Mayıs gününde atladım deniz otobüsüne… Sevdiğim arkadaşlarımla kendimize Radisson Blu Ataköy’de gönlümüzce bir program yapmıştık ne de olsa… Geç kalmak olmazdı. Deniz otobüsünden indiğimde, ilgi çeken mavi rengi ve etkileyici mimarisiyle, biraz ilerideki oteli hemen fark etmem bir oldu. Ataköy Marina ve İDO Feribot İskelesi’ne yürüme mesafesinde olan otele, taksiyle olan kısacık yolculuğum 5 dakikada bitmiş ve Radisson Blu Ataköy tabelasının önünde selfie çeker halde, sevgili takipçilerime Snapchat’te “Usengecsefiniz” hesabımdan yayınlar yapmaya başlamıştım bile.
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-deneyim

İstanbul Atatürk Havalimanı’na sadece 10 dakika mesafede yer alan Radisson Blu Ataköy, henüz çok yeni bir otel. Aynı zamanda Tarihi Yarımada’ya da çok yakın olması, İstanbul gibi trafiğiyle bezdiren bir şehirde, takdir edersiniz ki önemli bir detay. Hemen deniz kıyısında olması ve balkonlu odaları sayesinde, misafirlerine doyumsuz bir deniz manzarası sunması da, otelin bence en büyük avantajlarından…

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul

Etrafında Galleria, Mall of Istanbul, Aqua Floria, Fly Inn gibi büyük alışveriş merkezleri bulunuyor. Anlayacağınız tam da kişinin o andaki ihtiyacına göre, isteyene böylesine bir alışveriş ve yaşam cennetinin merkezinde, gönlünce zaman geçirebileceği bir ortam vaad ediyor, isteyene tam anlamıyla bir kafa dinleme ve yenilenme olanağı sunuyor.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbulradisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul
Aynen bizim gibi, siz de arada sırada “canım bugün koşturmak istemiyor. Sakin ve huzurlu bir gün geçireyim” diyenlerdenseniz, işte size fırsat… Beraber “Radisson Blu Ataköy’de neler yapılır, neler edilir” deneyimleyip görelim haydi! 🙂

İlk olarak, günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlamak olmaz. Larder Restaurant’taki açık büfe kahvaltı seçenekleri arasında seçim yapmak çok zor olsa da, “serbest günüm” diye, çok da standartlarımın dışına çıkmamaya özen gösteriyorum. Ne de olsa diyetisyenime karşı bazı sorumluluklarım var. 🙂
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul

Hafif bir kahvaltı yanında, güzel bir sahanda yumurta ve layığıyla yapılmış bir dilimcik su böreğinin tadını da çıkarabileyim yani değil mi? Bu arada kendi yaptıkları ekmeklerden oluşan reyondan, sadece tadına bakmak için dilimlediğim yumuşacık çıtır çıtır Fransız bagetini, unutmam uzun süre mümkün olmayacak sanırım. Üzerine beyaz peynir ve çilek reçeli, kaymak ve nutella ile yaptığım kombinasyonlarla beni benden aldığını ve o anda diyet-miyet hak getire, “İşte buna değer!” diye düşündüğümü itiraf etmeliyim.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul

Kahvaltı sonrasında hava zaman zaman biraz güneşli, biraz puslu olsa da, Larder Restoran & Teras kadar, otel bünyesindeki Lobby Bar ve Pastane’nin de keyfini çıkartmasak hatrı kalırdı. Bunun için de Türk kahvelerimizi bahane ettik.
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul

Palmiyeler arasında, havuzun etrafında konumlanan bu yemyeşil bahçede, kemiklerimizi ısıtırken, bir yandan da şehrin ortasında bir “resort” deneyimi yaşıyor gibi hissettik kendimizi.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-havuz

Programımız aslında hafta içi olmasına rağmen, konforlu hasır oturma gruplarında keyifli sohbetler edip, kahvelerimizi yudumlarken, öylesine huzur bulmuştuk ki, o günün Cumartesi olduğuna yemin edebilirdik hepimiz.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-usengec-sef

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-odaÜzerimize çöken tatlı rehaveti attığımızda, bu kadar gelmişken, oteli de birazcık gezmeyi ve odalar hakkında da bilgi almayı istedik. Mimarisinin getirdiği avantaj sayesinde otelde, tamamı balkonlu, panoramik görünüme sahip ve Marmara Denizi manzaralı 133 oda bulunuyor.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-manzara

Bunlardan 100’ü Standart Oda, 12’si Business Class Oda, 13’ü Junior Süit, 7’si Tek Yatak Odalı Süit ve 1’i Kral Dairesi olmak üzere hepsi de, sade, şık ve modern bir anlayışla, ev konforunda dekore edilmiş.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-oda
Otelin tüm odalarında misafirlerin hizmetine sunulmuş Nespresso makinelerini görmek benim için ayrı bir mutluluk kaynağı…radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-nespresso

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-oda-dekorasyon

istanbul-usengec-sef-deniz-manzara

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-oda-dekorasyon

Bunun haricinde ütü yapmayı sevmediğim için, benim pek işim olmasa da dolabın içinde ütü ve ütü masası bile bulunuyor ki, bunu her otel odasında bulamazsınız ve aslında pek çok insan için çok da önemli bir detaydır. Bavulunun içine istediğiniz kadar düzgün yerleştirin, belki buruşmasa bile kıyafetlerin kat yerlerine, giymeden önce ufak da olsa, illa ki bir müdahale yapılması gerekir çünkü.

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-oda-dekorasyonradisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-oda-dekorasyon

İster odanızda Marmara Denizi’nin eşsiz manzarasına karşı kahvenizi yudumlayın, ister tüm misafirlere sunulan ücretsiz hızlı internet sayesinde e-posta ve merak ettiğiniz haberleri zahmetsizce takip etmenin kolaylığını yaşarken, güzel anlarınızı hemen o saniyede sevdiklerinizle paylaşın.
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-oda-dekorasyon

Eğer iş amaçlı buradaysanız son teknoloji ile donatılmış, güneş alan, ferah toplantı salonlarında görüşmelerinizi yaptıktan sonra, bu kadar gelmişken, otelin Spa’sında kendinizi ödüllendirmeyi de ihmal etmeyin. Kadın ve erkekler için ayrı ıslak alanların yer aldığı 1000 metrekarelik Spa’nın Türk hamamında bir kese ya da belki biraz sauna-buhar odası ardından açık-kapalı havuz keyfinden sonra, rahatlatıcı güzel bir masajı fazlasıyla hak ettiniz bence.
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul

Taze ve yerli ürünlerle oluşturulan Türk mutfağına, hafif Orta Doğu dokunuşlarının hissedildiği başarılı yorumuyla öne çıkan Larder Restoran & Teras’da, masmavi Marmara Denizi’ne karşı, masanıza şöyle bir kurulun ve otelin genç ve dinamik Executive Chef’inin maharetli ellerinden çıkmış özel lezzetleri deneyimlemeye hazırlanın. İsteyenler açık mutfağın verdiği avantajla bu leziz yemeklerin yapılışını da izleyebilir.

Tadı damakta kalan lezzetler kadar, sanat eseri misali özenilmiş, göz alıcı sunumlarıyla da dikkat çeken menüde, farklı damak zevklerine hitap eden pek çok alternatif bulunuyor.
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-restaurant

Tadına baktıklarım arasında benim favorilerim; kavanozdaki şık ve sevimli sunumuyla gelen, taze sebzelerden oluşan mevsim salatası, yumuşacık liğme liğme pişirilmiş kuzu incik, hamburger ekmeği mantığında kocaman mantarlarla illüzyon yaratılan burgerler kadar, birbirinden iddialı ve şık tabaklarla bezenen tatlılar oldu.
radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-restaurant

radisson-blu-ottomare-atakoy-otel-istanbul-restaurant

Arzu ederseniz günlük olarak hazırlanan tatlılarınızı, arkadaşlarınızla gün içindeki buluşmalarınız veya iş görüşmeleriniz için de ideal olan, havuz kenarındaki Lobby Bar & Pastane’de de alabilirsiniz. Çay, kahve, kokteyl, tatlı ve atıştırmalıklarla burası otel içindeki en favori noktalarınızdan biri olmaya aday.
Eğer siz de şehrin merkezinde ama şehrin gürültüsünden arındırılmış bir ambiyansta, güzel yemeklerle şımartılacağınız, palmiyelerle çevrili havuz başındaki bahçede, sevdiklerinizle, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isterseniz, Radisson Blu Ataköy’ü değerlendirmelisiniz.

Radisson Blu Ottomare İletişim Bilgileri

Adres: Kazlıçeşme Mah. Abay Cad. No: 223, 34020 Istanbul, Türkiye
T: +90 212 939 45 00 F: +90 212 939 45 15
[email protected]
radissonblu.com/hotel-istanbul-atakoy
?code=cd2d0c334a804e5bb6409ca1bedf0482

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz