“Olmazsa olmazın nedir?” deseler, cevabım kesinlikle “Akıllı telefonum” olurdu. Bu yüzden de hayatımda ilk defa android işletim sistemli bir telefon kullanacak ve tabularımı yıkacak olmanın verdiği heyecanla, yeni LG G5 telefonun jelatinini açmayı bile, adeta bir şölenle yaptım desem yalan olmaz.:)

Son senelerin çılgın popüler mecrası Instagram ve özellikle son dönemin yükselen değerlerinden birisi haline gelen Snapchat derken, o anda her ne yapıyor, nereye gidiyor, ne yiyor-içiyor veya ne görüyorsak, artık hepsini akıllı telefonumuzla çekip yayınlar olduk iyice. Zaten biraz ara versem, takipçilerim hemen merak ediyor, “Neredesiniz? Özledik!” mesajları yağıyor bir anda sağolsunlar 🙂

lg g5 cep telefonu

Bir sosyal medya fonemeni ve yazıları ayda yaklaşık 1.000.000 kez okunan bir Blogger olarak, takipçilerimin bu ilgi ve sevgisi karşısında, en güzel ve en özenle seçilmiş görselleri ve videoları paylaşmak, benim için önemli bir sorumluluk ve adeta bir yaşam biçimi. O yüzden de bu gibi durumlarda akıllı telefonum her şeyim oluyor. Fotoğraf ve videolarımı en kaliteli ve etkileyici şekilde çekmek, attığım snap’lerde beni izleyenlere o anı, hemen yanımda, sanki benimle birliktelermiş gibi en güzel şekilde yaşatmak, en değer verdiğim şeylerin başında geliyor. İşte tam da bu noktada LG Electronics’in akıllı telefon ekosistemine getirdiği yepyeni bir konsept diyebileceğim, ilk modüler akıllı telefonu LG G5’le illa ki tanışmam gerekiyormuş zaten.

lg g5 usengec sef 1
LG G5 (selfie) Ön kamerası ile güneşli ve kapalı alanda (metroda) çekim”Neden?” derseniz, LG G5, benim dikkatimi, ilk olarak akıllı telefonlar arasında ilk defa duyduğum ve süper bir özellik olduğuna inandığım 2’li arka kamerası ile çekti. Evet yanlış okumadınız, LG G5’in tam 2 adet arka kamerası var! Bir de üzerine artık genç-yaşlı ayırdetmeksiniz hepimizin hayatına girmiş olan “selfie” kavramını da düşünürsek, ön kamerasındaki yüksek çözünürlük özelliği sayesinde LG’nin “yeni amiral gemisi” kabul edilen G5’in beni etkilememesi imkansız olurdu zaten. Selfie kamerasıyla, türünün nadir örneklerinden biri olarak, 8 megapiksellik çekim yapabildiği için, buğulanmış bir aynada kendinize bakar gibi çekim yapmak zorunda kalmıyorsunuz ve takipçileriniz de yayınlarınızı çok daha net, keskin ve gerçek renklerle, kaliteli bir şekilde izleyebiliyor .

LG G5 akıllı telefon kutusunu açtığım andaki ilk izlenimlerimi izleyebileceğiniz videoma eğer aşağıda açılmazda şuradan da ulaşabilirsiniz.

lg g5 telefon 11LG G5 Normal Arka kamera ile çekim

lg g5 telefon 10
Aynı noktadan, LG G5 Geniş Açılı Arka kamera ile çekim

Bildiğiniz gibi özellikle Paris seyahatimizden beri, bu tarz gezi ve etkinliklerde, beğeneceğinizi ve ilgileneceğinizi umduğum her anı Snapchat aracılığı ile paylaşıyor ve bol bol video çekiyorum. Daha sonra bu videoları birleştirip Youtube kanalıma yüklüyorum. Ancak selfie kamerasının görüntü kalitesinin yetersizliği ve telefonun hafıza kapasitesinin düşük olması bu tarz çalışmaları oldukça zorlaştırabiliyor. İşte tam da bu sebeple, artık bir aksiyon kamerası arayışına girmişken, LG G5 hızır gibi imdadıma yetişti desem? Çünkü 16 megapiksel ve 8 megapiksellik arka kemaralardan biri, 135 derecelik çekim açısına sahip geniş açılı bir kamera olunca, benim için “aksiyon kamerası” eksiğini de bir nevi gidermiş oldu.
lg g5 telefon 3

LG G5 Paketini açtığımda kutudan çıkanlar şöyle:

· Akıllı Telefon LG G5

· Hızlı şarj adaptörü

· Veri aktarım/Şarj kablosu

· Kulaklık
lg g5 telefon kedi

LG G5 Tasarımında Dikkatimi Çeken Özellikler:

LG G5 modüler yapısıyla inovasyon anlamında büyük beğeni kazanan, yekpare metal gövdeli, 159 gramlık ağırlığıyla, 5.3 inç büyüklüğündeki ekranıyla, 2560×1440 çözünürlüğe sahip, avuç içine rahatça oturan yuvarlak köşeli bir telefon. Renk seçenekleri olarak gördüğünüz gümüş renkli olanın yanında, ayrıca pembe, titan ve altın renkleri de mevcut. Uygulamalar ana ekrana geliyorlar ve tuşlar sadece ekranın içinde bulunuyor.

Ön Yüz:

Hiç tuş bulunmamasıyla dikkat çeken ön yüzündeki 8 megapiksellik kamerası sayesinde, kullanıcısına çok başarılı selfie fotoğraf ve videoları çekme olanağı sağlıyor.

Yan Paneller:

Normalde bir önceli modeline göre arka tarafta bulunan ses tuşu, bu modelinde sol tarafa geçmiş. Yine sol tarafında aşağıda bulunan minik tuşa bastığınızda modüler yapısının en önemli özelliği olan pil kısmını dışarı çıkarabiliyorsunuz. Bu sayede arzu ederseniz yanınızda taşıdığınız yedek pili kolayca takabiliyor ve şarj için priz aramaktan kurtuluyorsunuz. Hatta bu yetmiyor, arzu ederseniz, kapasitesi artırılmış yedek pille birleştirilmiş profesyonel fotoğraf makinesi özelliği sağlayan LG Cam Plus denen modülü de bu bölüme takabiliyorsunuz. Çünkü LG G5, büyük bir teknolojik atılımla, “LG Oyun Alanı ” konsepti sayesinde, pilin yanında telefonu sanki bir fotoğraf makinasına çeviren ve deklanşörü ve “zoom in-zoom out” tuşları da olan bir oyun arkadaşı ortaya çıkarmış.

lg g5 cep telefonu pil

lg g5 telefon 9

Sağ yanında yer alan bölüm açıldığında Nano Sim kart giriş yuvasına ve 200 GB’a kadar ek hafıza imkanı veren Mikro SD kart yuvasına ulaşılıyor. Kulaklarıma inanamıyorum! Kaç dedim ben? Dahili 32 GB’lık hafızaya ilaveten, ekstradan 200 GB’lık SD kart takma imkanı mı? Telefon hafızası sık sık dolu uyarısı verdiği için, bilgisayara her Allah’ın günü fotoğraf ve video aktarmaktan imanı gevremiş biri olarak söylemeliyim ki: İşte bu haber bi’ harika dostum! 🙂

Arka Yüz:

Arka yüzüne geçersek, burada aynı zamanda Power (Açma/Kapama) görevi de gören, “Parmak izi okuma” tuşu yer alıyor. Hemen bu tuşun üzerinde ise o meşhur çift kamerayı görüyoruz. 16 ve 8 megapiksellik bu 2 arka kameraya ilaveten, Led flash ve hızlı lazer otofocus özellikleri de söz konusu. 16 megapiksellik kamera, f1.8 diyafram ile düşük ışıkta çok iyi performans vermesiyle meşhur.
lg g5 cep telefonu kamera

lg g5 telefon 7LG G5 Normal Arka kamera ile çekimlg g5 telefon 8
Aynı noktadan, LG G5 Geniş Açılı Arka kamera ile çekim

Şarj ve pil ömrü:

Pil ömrü olarak benim gibi faal kullanan birisi için 1 gün dayanması normal sanırım. Ama hızlı şarj kablosu sayesinde, kısacık bir süre için bile olsa, dışarıda uygun bir priz bulduğunuz anda, bu kablo sayesinde 30 dakikada %70’e kadar şarj edebilen hızlı şarj özelliği olması iyi olmuş.

İlk defa Akıllı Telefonda Uygulanan “Always On” Özelliği Pil Ömründe Büyük Kazanç Sağlıyor

LG G5 akıllı bir telefonda ilk kez yapılan bir teknolojiyle, ana ekrana her zaman erişilebilir olma özelliğine sahip. Gün içinde devamlı saatin kaç olduğuna veya “yeni mail geldi mi” diye baktığımızı düşünürsek, LG G5 telefon, o anda uyku modunda bile olsa, merakımızı gidermek üzere, bu bilgiler kesintisiz olarak ekranda duruyor. Bu sayede bir toplantı esnasında bile, saatin kim bilir kaç olduğunu veya mail gelip gelmediğine dair bildirimleri merak ettiğinizde, telefonun ana ekranını hiç uyandırmaya gerek kalmadan, ekrana şöyle bir göz ucuyla bakmanız yeterli:)

“Peki bu durum pil ömrünü kısaltmaz mı?” diye merak edenleriniz olacaktır aynen benim de sorduğum gibi. Güç tüketimini en aza indirgemek için, ekranın siyah ışığının yalnızca gerekli olan minik bir bölgeyi aydınlatması sağlanmış. Böylece sürekli erişilebilir ekran bile olsa, çalışırken pilin çok çok az bir miktarını kullanıyormuş. Günde 100 kere, her merak ettiğimizde tüm ekranı aydınlatmaktansa, bu şekilde kullanmak, büyük pil tasarrufu sağlıyormuş doğal olarak.

lg g5 telefon 6

LG G5 Normal Arka kamera ile çekimlg g5 telefon 5
Aynı noktadan, LG G5 Geniş Açılı Arka kamera ile çekim

Mobil Yaşamın Gerçek Eğlencesini Yeniden Keşfetmek İsteyenlere LG G5’in Oyun Arkadaşları

Dediğim gibi ben sadece LG G5 telefonun kendisiyle haşır neşir oldum şimdilik ama, TV reklamlarında da sık sık izlediğim kadarıyla “Hayat Güzel, Sen Eğleniyorsan!” sloganıyla, “LG G5’in Oyun Arkadaşları” olarak lanse edilen ve kendisine eşlik eden bir cihaz koleksiyonuyla, bu akıllı telefon, istenildiğinde dijital kamera ya da Hi-Fi oynatıcı gibi birçok cihaza dönüştürülerek, daha da eğlenceli hale getirilebiliyormuş. Neler var diye biraz araştırdığımda öğrendiklerim şunlar:

LG 360 VR: LG G5’e özel bir kablo aracılığıyla bağlanabilen sanal gerçeklik gözlüğü olan LG 360 VR, iki metre uzaktan bakılan bir 130 inç TV ekranını simüle edebiliyormuş.

LG 360 CAM: 360 derecelik bir kompakt kamera işlevi gören LG 360 CAM’la yapılan çekimler, arzu edilirse Google Street View ve YouTube360’a da kolaylıkla yüklenebiliyormuş.

LG Tone Platinum: Bu Bluetooth kulaklık, LG’nin Tone Plus serisinin en son üyesi olarak olağanüstü netlik ve keskinlikte bir ses kalitesi sunduğu söyleniyor.

H3 by B&O Play: B&O Play ile LG Hi-Fi Plus ile uyumlu çalışabilen ve yüksek ses kalitesi sunan bir kulaklık seti

LG Friends Manager: LG G5 ve LG Oyun arkadaşlarının birbirleriyle en basit ve zahmetsiz şekilde bağlantı kurabilmelerini sağlayıp, cihaz eşleştirme aşamasındaki zahmeti ortadan kaldırıyormuş.
————————————————————————–
Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

Eğer gün içinde nerelerde bulunduğumu ve neler yaptığımı merak ediyorsanız da beni Snapchat‘te “Usengecsefiniz” hesabından takibe alabilirsiniz. “Snapchat kullanmayı henüz öğrenemedim ki ama ben” derseniz, onu da adım adım anlattım. İşte tam da burada🙂

?code=68eadb48f2c643fb91931e4b490d4b2c

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz