Hani hep derler ya: “Ona küçük sürprizler yapın!” Tavsiyeyi dinledim ve geçtiğimiz ay, Boğaz’a karşı sakinlik ve dinginlik içinde, baş başa biraz kafa dinlemek için, eşimle birlikte bir hafta sonu Ritz Carlton’da konakladık.

“Luxury Hoteller” hakkında hazırladığım izlenim yazılarımdan da bildiğiniz gibi, en prestijli otellerde konaklama konusunda edindiğim bunca deneyimimle rahatça söyleyebilirim ki, The Ritz-Carlton İstanbul’un asil duruşu bir başkaymış. Burada sunulan efsanevi hizmetin, misafirler otele giriş yaptığı andan itibaren başladığını duymuştum ama, otelin önüne arabamla geldiğimde, kapımı açan “doorman”den itibaren, herkesin benim geldiğimi bilecek ve ismimle karşılayacak kadar bilgilendirilmiş olacağını da ummuyordum doğrusu. 🙂 Girer girmez Ön Büro Müdürü yanıma gelip, elimi sıkarken, çok sıcak bir şekilde, yine ismimle selamladı beni.
usengec-sef-ritz-carlton-istanbul-hotel-bogaz-manzara

Odamıza yerleştiğimizde ve ardından bir şeyler atıştırmak için Club Lounge’a geçtiğimizde de herkes benden haberdardı. 2000’de hizmete giren otelin, açılışının 15.yılı şerefine “onur konuğu” olarak buradaydım sanki. Gerçekten de böyle bir karşılamadan sonra kendimi elimde olmadan biraz “Celebrity” gibi hissederken, bunun sadece bana özel bir muamele olmadığını öğrendiğimde ise, markaya hayranlığım daha da arttı.

ritz-carlton-istanbul-hotel-resepsiyon
“Sıcak karşılama ve uğurlama”, “konuğa ismiyle hitap etme” ve “ihtiyaçları önceden sezinleyerek, ona göre aksiyon alma” prensipleri, şirket kültürünün en temel yapı taşlarıymış meğer burada. Bizzat yaşayarak öğrendim ya, artık hiç unutmam:) İşe başlamadan önce ciddi bir oryantasyon eğitiminden geçirilen tüm personelin, aynen her an yanlarında taşıdıkları “credo” denilen kartlarda yazıldığı şekilde, “Bizler; hanımefendilere ve beyefendilere hizmet sunan, hanımefendi ve beyefendileriz” sloganıyla hareket ettikleri Ritz Carlton’ın servis kalitesi, işte tam da bu sebeple “first class” sanırım.

ritz-carlton-istanbul-hotel-lobi
Ritz-Carlton’ın PR Müdürü Yasemin Uygurmen’le Boğaz manzarasına karşı kahvelerimizi yudumlarken yaptığımız keyifli sohbet esnasında öğrendiğime göre amaç; konaklayanların otelden sadece memnun bir şekilde ayrılmaları değil, aynı zamanda anılarında kalacak ve unutulmayacak mutlu ve özel hatıralar yaşamaları olduğu için, sloganları “Let us stay with you” yani “Sizinle kalmamıza izin verin”miş. “Biz kendi personelimize iyi bakarsak, onlar da misafirlerimize iyi bakar” kültürüyle; çalışanlara da bu şekilde hitap edilerek, aşılanan değere bakar mısınız? 🙂ritz-carlton-istanbul-yasemin-uygurmen-usengec-sef

Az önce internetten “acaba herkes benim kadar memnun kalmış mı” diye bir baktım da, dünya çapında “Tripadvisor” gibi en çok güvenilen otel yorum sitelerinde bile, “Mükemmellik Sertifikası” kazanacak kadar, konaklayanlardan hep yüksek puanlar almışlar. Bu durumda, müşteri hizmetini takdir eden “Malcolm Baldrige National Quality Award” ödülünü almaya iki kere hak kazanmış tek hizmet şirketi olmalarına da hiç şaşırmıyorum:)

ritz-carlton-istanbul-hotel-oduller

“İhtiyaçları önceden sezinleyerek, ona göre aksiyon almak” diye bir şeyden bahsettim ya hani? Bu konuda bir kaç yaşanmış örnek duymak istedim Yasemin Hanım’dan. En çok etkilendiklerimden biri şu oldu aralarında; Henüz evli olmayan bir çift, kadının hastalığı dolayısıyla son dönemlerini yaşayan annesini de alarak, beraber Ritz Carlton’a geliyor. Artık  bunun birlikte son tatilleri olduğunu bildikleri için içleri buruk. Çünkü aslında anne, evlendiklerini görmeyi çok istermiş. Bunu haber alan Ritz Carlton Müşteri ilişkileri, süper bir fikirle, anneye sürpriz yaparak, gerçek olmasa da, gençlere rüya gibi bir düğün seromonisi organize ediyor ve annenin de, evladının mürüvvetini bu şekilde dünya gözüyle görmesi sağlanıyor. Yetkilendirilmiş personelin bu gibi durumlarda insiyatif alıp kullanabileceği, özel bütçeleri varmış meğer.

Tüylerim diken diken halde dinlediğim bu etkileyici hikaye ve benzerleri; bünyesinde dünya çapında 89 otel bulunan Marriott Grubu’ndaki bütün Ritz Carlton otellerine ilham vermesi için, ortak sistemde “Wow Stories” havuzu denilen bir yerde toplanıp,  paylaşılıyormuş. Bir kere konaklayan müşterinin, yaşam boyu kendilerini tercih edecek müşterilere dönüşmesi yolunda, kişiye özel üstün hizmet sunmak amacıyla bütün otellerinde her sabah “Line-up” denilen toplantılar yaparak, o gün “hangi gruplar bekleniyor”, “yeni check-in yapacak VIP müşteriler kimler”, “anlık doluluk oranları nasıl” gibi pek çok konunun üzerinden, tüm ilgili birimlerce tek tek geçilerek, hiç birşey şansa bırakılmıyormuş.

ritz-carlton-istanbul-hotel-bogaz-manzara

Bir detay daha var ki, bahsetmeden geçmek istemem. Eğer konuklardan “Nelerden hoşlanır?”, “En çok hangi rengi sever”, “Herhangi bir şeye alerjisi var mı?” gibi bilgiler alınmışsa “Mystic” denilen global sistemde toplanıp, diyelim ki İstanbul’da kaldığınız esnada belirttiğiniz bir yemek alerjinizden, dünyanın başka bir şehrindeki Ritz Carlton’a gideceğinizde, sizden önce oradakilerin haberleri oluyormuş. İşte ben buna gerçek zincir otelcilik sistemi derim.:)

Dünya çapında ağırlıklı olarak Amerika, İngiltere ve Almanya’dan büyük grupların ve ailelerin, iş ve tatil amaçlı tercih ettiği otelin Genel Müdürü Can Göktaş, 25 yıllık uluslararası otelcilik deneyimiyle, Ritz-Carlton İstanbul bünyesinde bu konumuna gelen ilk Türkmüş.

İstanbul’daki otelde bugüne kadar ağarlanan ünlülere de merak edip, bir göz attım da, Victoria’s Secret’ın meleklerinden, ünlü Top Model Bar Rafaeli’sinden tutun da, İngiliz pop şarkıcısı, besteci ve piyanist Sir Elton John’a; henüz çocukken TV’de yayınlanan “Blue Moon” dizisiyle girdiği hayatımızda hala sempatikliğini koruyan, Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikalı sinema oyuncusu ve müzisyen Bruce Willis’e kadar pek çok celebrity çıktı karşıma.
ritz-carlton-victorias-secret-model-bar-rafaeli

Yakın zamanda kaybettiğimiz, iki Oscar ödüllü, menekşe gözlü aktris Liz Taylor’ın “Cleopatra” filminde tanışıp, 2 kez hayatını birleştirecek kadar aşık olduğu aktör Richard Burton’la yaptığı görkemli düğünü için de, yine bir Ritz Carlton Hotel’ini seçmiş olması, olayın şanına yakışır bir karar olmuş bence 🙂 Bu arada, 450 kişilik kapasitesiyle, İstanbul’daki otelin balo salonu da, büyük düğünler için ideal genişlikte…
ritz-carlton-elizabeth-taylor-dugun

Hadi size biraz da odayı gezdireyim:)

ODALAR

22’si süit, 57’si Club odası olmak üzere toplamda 243 odası bulunan The Ritz-Carlton İstanbul’un, 11. katındaki Club Level odamızda, şahane bir Boğaz manzarasıyla karşılanıyoruz.

ritz-carlton-istanbul-hotel-bogaz-manzara-oda

CLUB LEVEL

Lüks kategorideki böyle bir otelde, bu tarz bir odaya adım attığımda ilk baktığım şey, Nespresso makinesinin bulunup bulunmadığı oluyor, ki bu konuda Ritz Carlton benden geçer not alıyor.
ritz-carlton-istanbul-nespresso-kahve

Klasik tarzda döşenmiş, ahşap ağırlıklı, pastel tonlardaki bu şık ve konforlu odada, yatak başlığı ve çerçevelerde çok ince altın varak detaylar kullanmış.

ritz-carlton-istanbul-hotel-bogaz-manzara-oda

ritz-carlton-istanbul-hotel-bogaz-manzara-oda-banyo

Tam da Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği bu büyülü şehirde, markanın sofistike anlayışının Türk misafirperverliğiyle harmanlandığı bu otelin geniş pencerelerinden seyredilen Boğaz manzarası, yazımın başlığında da küçük bir ipucu verdiğim gibi, insana hiç beceremese de şiirler yazdırır güzellikte… Kameranı ve kahveni al, fotoğraf çekmenin keyfini çıkar, o derece!

Asırlık camileri, sarayları ve surları derken, tam bir kültür hazinesi olan tarihi başkent İstanbul’un tam kalbindesiniz düşünsenize!

Karşımda Dolmabahçe Sarayı ve Camii; hemen ilerideki Salacık açıklarında, esfanelere konu olan Kız Kulesi, aşağı doğru baktığımda yenilenen ve yakında açılması planlanan İnönü Stadyumu… Gerçekten nereye bakacağımı şaşırıyorum.

Bu arada stadyumun son halini ve ne zaman biteceğini, ne kadar çok taraftarın merak ettiğini, pencereden yaptığım periscope yayınında kısacık sürede 1500’den fazla kişi yayına bağlanınca daha iyi anlıyorum.:) Bu tarz anlık ve önemli yayınlarımı kaçırmak istemiyorsanız, @usengecsef hesabımı Periscope’dan da takibe almayı unutmayın, olur mu? 🙂

ritz-carlton-istanbul-hotel-bogaz-manzara-oda

Nerde kalmıştık? Sağda gördüğünüz krem rengi bina var ya hani? Orası benim henüz 15 yaşımı doldurmadan, üniversiteyi kazanarak, İngilizce hazırlık sınıfına başladığım İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü… Bu açıdan hiç görmemiştim okulumu, yıllar geçmiş, özlemişim, valla bir tuhaf oldum 🙂

Biliyorum biliyorum… Nostaljiye dalıp, manzaraya vurulup, bütün günü odada geçirmeyelim. Daha otelde pek çok bölüm var tadını çıkaracak:)

İlk olarak sadece odamızın da bulunduğu “Club Level” misafirlerine yönelik olarak hizmet veren Club Lounge’a gitmeyi öneriyorum, ne dersiniz?

CLUB LOUNGE

“Otel içinde otel” hizmetinin en iyi örneklerinden biri.. Hem şehir, hem de Boğaz manzarasına hakim olan ve binanın 12. katında yer alan bu Lounge’da, konuklara günde beş defa özel yiyecek ve içecek ikramı yapılıyor.
ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge-usengec-sef

ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge-acik-bufe

Öğlen saatlerinde ziyaret ettiğimde karşılaştığım alternatifler; sağlıklı, hafif ve lezzetli bir öğün için ideal.
ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge-acik-bufe
Sıcaklardan denediğim Hünkar Beğendi ise tek kelimeyle şahane. Açık büfedeki tatlı ve kurabiyeler de, gözümün önünde devamlı yenileniyor, ama otelin ikramı olarak, odamızda bizi bekleyen ev yapımı incir reçelinde aklım kaldığı için, kendimi tutuyorum şimdilik:)
ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge
Konfor odaklı olarak dekore edilen Club Lounge’da, evinizden ne kadar uzakta olursanız olun, kendinizi evinizin salonunda gibi iyi hissetmeniz hedeflenmiş. Arzu ettiğiniz kokteyller ve sıcak içeceğiniz hemen gözünüzün önünde hazırlanıyor. Size de bu rahat ortamda, ister manzaraya karşı keyfini çıkarmak, ister oturup sakin sakin kitabınızı okumak kalıyor.

ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge-usengec-sef

ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge-usengec-sef

İşte bir alternatif daha size: Şakacıktan piyano çalıyormuş gibi yapıp “cool” instagram pozları vermek mesela! Nasıl fikir? 🙂 Evet belki piyano derslerim, yoğun iş programımdan ötürü yarım kalmış olabilir ama içindeki piyano aşkı gördüğünüz gibi hala dorukta. Bu ince-uzun parmaklar, kesinlikle bu siyah-beyaz tuşlarda dans etmeyi hak ediyor ama bakalım ne zaman hayaller gerçek olur:)

ritz-carlton-istanbul-hotel-club-lounge-usengec-sef-piyano

Bu arada bu izlenim yazımın en sonunda unutmazsam, Club Level misafirlerini bekleyen çok tatlı bir ayrıcalıktan daha bahsedeceğim. Siz bana  “Smart” deyin ben hatırlarım, anlaştık mı? 🙂

Şimdilik odamıza geri dönüp, biraz dinlenelim diyeceğim ama hepinizin bildiği gibi aklım aslında reçellerde. Neden derseniz, kavanozdan gördüğüme göre, biri “incirli” ve o bildiğiniz suyun içinde yüzen ve içinde 3-5 minik incir olan cambul cumbul şeylerden değil; bilakis incirin içindeki o çıtır çıtır minik çekirdeklerden de bulunan yoğun kıvamlı marmelad gibi hali, yani benim en ama ennn sevdiklerimden! Yuppiii! 🙂
ritz-carlton-istanbul-hotel-oda-servisi
Ekşi mayalı ekmekler de incecik dilimlenip kızartılmış, yanında da mis gibi tereyağ. Allaaah! Tutmayın beni! :))

Gördüğünüz gibi sevdiğim bir kahvaltılığı “romantik filmlerdeki gibi “yatağımda tadarken inanılmaz mutluyum:) Karşımdaki Boğaz manzarası ise malumunuz. İncir reçeline nihayet biraz doymuşken, ben mes’ut ve bahtiyar olmayayım da, kim olsun?:)
ritz-carlton-istanbul-hotel-oda-servisi

İyi ama daha akşama çok var derseniz, oda servisinden bir Cheeseburger sipariş edebilir, hemen camın önünde yer alan masanıza kurulup güzelce keyfini çıkarabilirsiniz.

ritz-carlton-istanbul-hotel-oda-servisi

Dinlendirici bir duştan sonra, acele etmenize hiç gerek yok. Ne de olsa tatildesiniz değil mi ama?

ritz-carlton-istanbul-hotel-oda-servisi

Günlük hayatımızdaki koşuşturmalardan ötürü neredeyse hiç deneyimleyemediğim için, ne kadar uzağım bu duygudan ama, hiç bir şey yapmadan, yumuşacık, kar gibi bornozlarla bir odada sakin sakin oturmak, meğer ne güzel şeymiş! 🙂
ritz-carlton-istanbul-hotel-oda-servisi

BLEU LOUNGE

Yemek öncesi “tapas” mantığında, meze ağırlıklı hafif atıştırmalıklar tatmak için, Ritz Carlton’un, şehrin 4 mevsimdeki her türlü hava koşuluna uygun olarak tasarlanmış teras barı “Bleu Lounge”dayız şimdi de… Hava serin ve yağışlı olmasına ve camlar açık olmasına rağmen, t-shirtleyim gördüğünüz gibi:)

ritz-carlton-istanbul-hotel-bleu-lounge-teras-bar
İsminin Fransızca’daki anlamı gibi “mavi” ağırlıklı aydınlatmaya sahip, şık ve havadar ortamıyla, rahat koltuk gruplarıyla ve kendilerine özel kokteylleriyle burası, sosyal buluşmalar için de birebir.

DJ ve canlı müzik performansları da yapılan mekanın menüsünde bir çok  kokteyl seçeneği mevcut. Sigara bile kullanmayan biri olarak, ben tercih etmem ama, arzu edenler nargile keyfi de yapabiliyor.
ritz-carlton-istanbul-hotel-bleu-lounge-teras-bar
Adeta ışıl ışıl bir mücevher gibi parlayan İstanbul Boğazı, gece bir başka güzel… Hele de yanınızda sevdiğiniz varsa, dünyanın en güzel yerinde ve en özel kişisi gibi hissetmeniz çok normal, söyleyeyim:)
ritz-carlton-istanbul-hotel-bleu-lounge-teras-bar
Bleu Lounge’un menüsündeki atıştırmalıklardan size ızgara jumbo karides, yengeç keki ve eğer seviyorsanız misket limonuyla marine edilmiş çiğ balıkla hazırlanan Latin Amerika spesiyali olan “Ceviche”yi önerebilirim. Kişnişle aranız benim gibi pek yoksa, sipariş verirken, bittabi ki kullanılmamasını rica edebilirsiniz:)

ritz-carlton-istanbul-hotel-bleu-lounge-karides

ritz-carlton-istanbul-hotel-bleu-lounge-teras-bar

ritz-carlton-istanbul-hotel-besiktas-inonu-stadyumu
Bleu Lounge’daki aperatifler gibi, Atelier Real Food’da da, yine otelin Executive Şefi Andre Piednoir’ın hazırladığı birbirinden iddialı lezzetleri düşününce, burada doymamaya özen göstererek, artık restorana  geçme zamanı geliyor.

ritz-carlton-istanbul-hotel-lobi-cicek-usengec-sef

ATELIER REAL FOOD RESTAURANT

The Ritz-Carlton İstanbul’un “doğadan masaya” konseptli restoranı Atelier Real Food’da, çağdaş Türk ve Akdeniz mutfağından özgün lezzetler sunan Şef Andre Piednoir, dünyanın farklı noktalarındaki en iyi otel ve restoranlarda önemli deneyimler kazanmış, pastacılık alanında da pek çok eğitim almış önemli bir isim. İngilizce konuşurken Fransızca’ya kayan aksanı, hemen kendini belli ediyor:)

2012’de The Ritz-Carlton İstanbul’da göreve başladığı ilk günden beri, yani son 3 yıldır Türk mutfağının lezzetlerini hakkıyla keşfetmek için, hiç üşenmeden motoruna atlayıp neredeyse tüm Türkiye’yi gezen Şef Andre ve ekibi, tecrübelerini birleştirerek otelin geçen sene giriş katında hizmete giren gencecik restoranı “Atelier Real Food” için özgün bir menü yaratmış.

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant

Adını zanaatkarların üretimlerini gerçekleştirdikleri yerden esinlenerek alan ve (Real Food) “gerçek yemek” tabirini de adıyla birlikte kullanacak kadar iddialı bir restoran Atelier Real Food…

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant

Duvarlarındaki çerçevelerde, ilginç grafik tasarım örnekleriyle, yemek konusunda söylenmiş atasözlerimizin yer aldığı modern dekorasyonu, indirekt aydınlatmaları ve doğal Türk ürünlerinden ilham alınan menüsüyle çok iddialı bir konsepte sahip  olan restoranda, ilk olarak masaya, Konya Sile taşı üzerinde servis edilen, kendi pastanelerinde pişirdikleri yumuşacık ekşi mayalı ekmekler, Çanakkale’de özel olarak üretilen zeytinyağıyla birlikte geliyor. Bu gözenekli taş, sıcaklığı içinde muhafaza ettiği için, ekmekler de uzun süre sıcacık kalıyor.

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant

Canınız güzel bir peynir tabağı ve şarap eşleşmesi yapmak isterse, kesinlike doğru adrestesiniz. Yerli ve yabancı Peynir tabağındaki peynirlerin ve incir reçelinin kalite ve lezzetini anlatacak kelime bulamıyorum. Üstüne üstlük düşünebiliyor musunuz ki, fonda çalan müziğiniz Jazz ve manzaranız Boğaz :))

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant-peynir

Standart menü yanında, her ay o sezona ait ürünlerle hazırlanan farklı tatların da sunulduğu restoranda, şansımıza çok da sevdiğimiz “mantar”la hazırlanan yemeklere denk geliyoruz.

ritz-carlton-istanbul-usengec-sef

İlk olarak denediğimiz Kremalı Patates Çorbasının içinde mini kök sebzeler, porçini mantarı ve trüf yağı var. O kadar başarılı ki, her gün olsa, hiç sıkılmadan  seve seve içebilirim:)

Orman Mantarı Fricasse da lezzetine bayıldığımız bir başka mantar spesiyali olarak kesinlikle tam kıvamında hazırlanmış.

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant

Sıra tatlılara gelince, aldığı bunca pastacılık eğitiminden sonra Şef Andre’den beklediğimiz gibi, Hindistan cevizli ahududulu Pannacotta, Altın tozlu Çikolata Bar, Elmalı Tart ve Sütlaç lezzet konusunda birbiriyle adeta yarış halinde…

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant-cikolata

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant

“Neden kilo aldığından yakındığını anladık” demeyin ama, sadece 1 çatal alıp, tatlarına baktım vallahi:)

ritz-carlton-istanbul-atelier-real-food-restaurant

Odaya geçmeden önce size “Living room”u da göstereyim ister misiniz?

LIVING ROOM

Hem geleneklerine bağlı, hem de yeniliklere açık bir marka olduğunu ispatlarcasına, iş seyahatine çıkan konukların ihtiyaçlarına cevap vermek üzere tasarlanmış bir bölüm burası. Kapısındaki mavi halıda da en sıcak şekliyle bunu anlatıyor.

ritz-carlton-istanbul-living-room

Şöminenin karşısındaki inanılmaz rahat pofuduk deri koltuklarda, evinizden uzakta olduğunuzu hiç hissetmeden ister televizyon izleyebileceğiniz, ister dergi karıştırabileceğiniz, bilardo oynayabileceğiniz veya içkinizi yudumlayıp, bilgisayarda zaman geçirebileceğiniz huzurlu bir yer burası. Söylememe gerek yok artık belki ama, camdan az biraz görülen karşı kıyının ışıklarından da anladığınız gibi, manzarası yine şahane…

ritz-carlton-istanbul-hotel-living-room

Artık uyuma zamanı… Biz yokken, odamız uyku moduna göre düzenlenerek, perdeleri de bizim için kapatılırken, terliklerimiz de hemen yatak yanlarına yerleştirilmiş. Baş ucumuza bırakılan su şişeleri ve yatağın üzerindeki ev yapımı minik çikolata kutuları gibi servisi kusursuzlaştıran önemli detaylar da gözümüzden kaçmayarak, otelin artı hanesine yazılıyor:)

ritz-carlton-istanbul-club-level-oda

Deliksiz bir uykudan sonra, bu güneşli Pazar sabahına uyandığımız için çok mutluyuz. Perdeler açılınca, halen uzandığınız yerden manzaranız işte aynen böyle…

ritz-carlton-istanbul-club-level-oda-bogaz-manzara

Bu güzelim günü uyuyarak heba etmemek için masaj randevusunu erkene almışım Allahtan… Tabi ki de “hipoglisemik” bir insan olarak, brunch’a kadar kan şekerim düşmeden aç beklemem imkansız. Oda servisinden bir müsli rica ediyorum. Üzerine Kasım ayında pencereden pırıl pırıl giren güneşin vurduğu bu sunumun güzelliği karşısında gözüm gönlüm doyuyor. Yani! Desem de inanmayın tabi!  Bir ihtimal, hepsini afiyetle yemiş de olabilirim :)) Yok canım masaj öncesi yapmamışımdır sanki:)

ritz-carlton-istanbul-club-level-oda-servisi

O halde masaj randevumuza geç kalmayalım.

THE RITZ CARLTON SPA

Saatlerin 1 saat geri alınması sebebiyle, fazladan yaşayacağımız dolu dolu bir 60 dakikamız varsa, işte bunu bugün bence en güzel değerlendirme yeri kesinlikle Ritz Carlton SPA’dır.
ritz-carlton-istanbul-spa

Beyler ve hanımlar için ayrı Türk Hamamı ve çiftler için özel tasarlanmış otantik Hamam Suite’in de bulunduğu Spa’da stres gidermeye yönelik olarak, kendileri için özel üretilen “What’s Not Inside” isimli tamamen organik bir Türk markasının ürünleri kullanılıyor.

ritz-carlton-istanbul-spa
Masaj sonrası ikram edilen Yasemin Çayı ile tüm yorgunluğunuz giderilip, pelte kıvamına gelerek çıkıyorsunuz.

ritz-carlton-istanbul-spa

Tam da odaya dönüp, brunch için hazırlanmayı planlarken, karşıma çıkması içimde biraz uhde bırakmış olsa da, bu Bizans dönemini yansıtan sütunlarla çevrili 17 metre uzunluğunda olduğunu öğrendiğim kapalı havuzda fena aklım kalıyor. Havuzun tavanı İstanbul’un gökyüzünden ilham alınarak tasarlanmış ve sanki rüyadaymışcasına, inanılmaz bir sonsuzluk hissi yaratıyor insanda.

Otelin ikinci katında yenilenmiş Açık Hava Spa’sı, terasında havuzu, şezlong alanları, jakuzileri de varmış.  Şimdiye kadar gördüğüm kısımlarından referansla, Yaz için illa ki programa alınmayı hak ediyor bence:)

ritz-carlton-istanbul-spa-havuz

Masaj sonrası rehavet ve ağır ağır hazırlanma faslı derken, işte güneşli ve hafif puslu bir Pazar sabahı saatlerimiz 11:30 olmuş bile. Brunch & Roast bizi bekler 🙂

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

GELENEKSEL BRUNCH & ROAST GÜNLERİ

Pazar günleri sevdiklerinizle birlikte çok şık ve nezih bir ambiyansta “gerçek” bir lezzet deneyimi yaşamak isterseniz, Ritz Carlton İstanbul’un restoranı Atelier Real Food’un “Brunch” ve “Roast” konseptlerini bir araya getiren erken öğle yemekleri tam da size göre. Şansımıza bugün yeni sezonun açılışı var ve ben dün akşam yeterince mantara doymamışım gibi, reçetesi restoranın Mengen’li Erol Şef’inin annesi Mürvet Hanım’a ait olduğu için, kendi ismi verilen ve Bolu mantarlarından yapılan çorbadan bir kaşık almadan duramıyorum. İyi ama bu kadar da iyi yapılmaz ki! 🙂

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

11:30-14:30 arası servis edilen Brunch & Roast yine Fransız Şef André Piednoir ve ekibinin hazırladığı “doğadan masaya” konseptli Brunch büfesinde 80’den fazla lezzetiyle, hem göze hem damaklara ziyafet çekiyor.

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

Etlerin her yerinin aynı oranda pişirilmesi ve kurumadan içinin sulu kalmasını sağlayan bu özel yapım Rotisserie fırını, aynı zamanda şeflerin atölyesi de olan açık mutfak ortamında, misafirler tarafından da izlenebiliyor.

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

Rotisserie fırınında ağır ağır pişen et çeşitleri ve organik tavuklar, açık büfenin yerli ve yabancı peynir köşesi, mezeler, taze meyve suları, ev yapımı ekmek ve tartlar, taze makarnalar, kaliteli şarküteri çeşitleri, Türk ve Fransız mutfaklarından seçme tatlılar derken, burada insanın iştahının kabarmaması imkansız!

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

Siz manzaranın keyfini gönlünüzce çıkarırken, minikler de, hemen yanı başınızdaki kış terasında, oyun ablalarıyla birlikte oyunlar oynayıp, faaliyetler yaparak, gönüllerince eğleniyorlar.

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

ritz-carlton-istanbul-brunch-and-roast-pazar-kahvalti

Brunch esnasında, şimdiye kadar hiç bir yerde duymadığım kadar geniş bir repertuarla, “Star Wars”, “Games of Throne”, “Yüzüklerin Efendisi” gibi dünya çapında rekor kıran filmlerin müzikleri de dahil olmak üzere, muhteşem bir canlı piyano dinletisi gerçekleştiriliyor.  Özel bir gününüzü, Pazar’a denk getirip, bu kişi başı 135 TL olan açık büfe Brunch & Roast’u illa ki değerlendirin derim. Ama önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın. (Rez: (0212) 334 41 88)

ritz-carlton-istanbul-pazar-brunch-usengec-sef

İstanbul’a aşina olmayanlar için, bir kaç referans nokta vermem gerekirse, Ritz-Carlton, hemen Boğaz’a nazır konumuyla, Atatürk Havalimanına 30 dakika uzaklıkta, Topkapı Sarayı, Ayasofya gibi şaheserlerin yer aldığı tarihi Yarımada’ya da çok yakın, hatta dünya markalarının sıralandığı birbirinden şık mağazalarıyla meşhur Nişantaşı’na ve gece hayatının kalbi Beyoğlu’na sadece yürüyüş mesafesinde…

Yazımın ortalarında, Club konuklara sağlanan VIP ayrıcalıklardan bahsederken, bir sürprizi de sona sakladım demiştim ya, hani hatırlatacaktınız bana? Heh işte, ben onu unutmadım, aklımda! 🙂 Otel bu kadar merkezi olunca, Ritz Carlton’un özel Club konukları için 4 saatliğine bedelsiz tahsis ettiği Smart’la İstanbul turuna çıkıyorum, nasıl unuturum!  🙂
ritz-carlton-istanbul-club-smart-usengec-sef

 

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz