Bazen öyle zamanlar oluyor ki, özellikle öğlen yemeklerinde fast food istemediğim için, çoğu zaman kendime sağlıklı bir şeyler organize etme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Diyet yapmak ve en az 5 kilo vermek istiyorum ama diyetisyene gitsem ve o bana bir liste verse de, yazdığı yemekleri her an hazır edecek imkanım olmuyor işten güçten.

Sağlıklı ve diyet yemekleri hazır olarak gönderen pek çok marka var artık biliyorsunuz. İşte onlardan biri olan “Otuz 6 Beden”in adrese teslim diyet yemeklerini denedim geçtiğimiz hafta. Amacım tabi ki de 36 beden olmak değil ama, hafta içi her gün, 3 ana öğün ve 2 ara öğün olarak, eve diyet yemek teslim edilmesi, öncelikle güzel bir duyguydu 🙂

otuz 6 beden eve yemek

Üye olmak istediğinizde, sizden son dönemde yaptırdığınız kan tahlil sonuçlarınızı istiyorlar ve “herhangi bir sağlık probleminiz var mı” diye soruyorlar. Boy, yaş, kilo durumunuza göre, bu özellikleriniz de hesaba katılarak, günlük kaç kalori almanız gerekiyorsa, arzunuza göre ya size özel bir liste hazırlanıyor ya da standart kalori paketlerinden birini seçerek, ödeme yaparak hizmeti başlatıyorsunuz.

Benim örneğimde, taze taze hazırlanan yemeklerin içinde bulunduğu, günlük 1200 Kalorilik standart paketler, her sabah yaklaşık 8:00 civarında, “Otuz 6 Beden” markasının güler yüzlü özel şöförleri tarafından, askılı özel tasarım kutular içerisinde, adresime teslim edildi.

otuz 6 beden eve diyet yemek

İçini açınca, uyku sersemi haldeyken bile kolayca anlamanız için, üzerine Sabah-Öğle-Akşam ve “Ara öğün” diye, günün hangi saatinde tüketeceğinizin, saat aralık bilgileriyle etiketlendiği, her biri ayrı ayrı paketlenmiş kaplar halinde yemeklerinizle karşılaşıyorsunuz.

Sabah kahvaltısı için gelen menemeni mesela, hemen teflon tavaya alıp ısıttım. Ne yalan söyleyeyim, “Keşke sıcak gelse” diye içimden geçirmedim değil o esnada 🙂
otuz 6 beden eve diyet yemek 1
Ara öğünlerde badem, kayısı gibi sağlıklı atıştırmalıklar ve unsuz hazırlanmış kurabiye vs. gönderiyorlar.

Belirlenen kaloriye göre, taze ve işlenmemiş ürünlerle hazırlanan öğle ve akşam yemeklerinin buzdolabında seni bekliyor olması güzel tabi. Belki denk geldi ama benim deneyimlerim esnasında hiç zeytinyağlı ve sulu et yemekleri gönderilmedi mesela. Onun yerine daha çok somonlu, kinoalı salatalar, ıspanak, haşlanmış mercimek, haşlanmış sebzeler, sabah kahvaltılarında krepler, sandöviçler vardı. Bir kere de “wild rice” (Siyah pirinç) gönderdiler ki onu çok sevdim:) Zaten ürünlerinde kesinlikle beyaz pirinç, beyaz un ve şeker kullanmıyorlarmış. Gönderilen yemeklerin, diyet olmasından ötürü, oldukça tuzsuz olduğunu söylememe gerek yok herhalde:)

Ah! Bir keresinde menüde öğlen için “bulgurlu köfte” vardı, marul yatağında gönderilmiş… Doktora giderken çantama atmış ve bekleme odasında sıramı beklerken, yanımda taşıdığım plastik çatalla hemen oracıkta yiyebilmiştim. Bak, o da aklımda yer etmiş, şimdi şuracıkta olsa fena olmazdı hani 🙂

Instagram hesabım @usengecsef‘den takip ettiğiniz üzere, ben bu aralar iyice artan iş yoğunluğumdan ötürü, çok efektif kullanamadığım için Otuz 6 Beden’e ara verdim.

Şu anda İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki pek çok semte ve Ankara’ya hizmet veriyorlar. Dilerseniz paketiniz bittikten sonra “Otuz6Beden Altın Kuralları”nı paylaşıp, böylece hayat boyu dikkat etmeniz gereken noktaları bilerek kilonu korumanız için de yol gösteriyorlar.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz