Boğaz’ın tam ortasında, Asya’yla Avrupa arasında olmasına rağmen, İstanbul’un karmaşasından uzak, insana kendini tatilde gibi hissettiren bir büyüsü var Su Ada’nın… Gündüz havuzu, akşam restaurantlarındaki romantik ambiyansı ve her daim o eşsiz manzarasıyla bi’ harika! Kebabından sushisine, İtalyan mutfağından deniz mahsullerine, burada yer alan ve farklı damak zevklerine hitap eden pek çok mekana, Kuruçeşme iskelesinden ücretsiz teknelerle, 1 dakikada ulaşılabilmesi de büyük avantaj.

360-istanbul-su-ada-usengec-sef-bogaz
Bu sene katıldığım ve keyif aldığım akşamlardan birisi de Su Ada’da bulunan, işte bu restaurantlardan “360 Istanbul”un, yenilenen menüsünün görücüye çıkarıldığı “Tarçın Event’s” davetiydi.

Siz siz olun adaya adım atar atmaz, sembolik de olsa Asya ve Avrupa kıtalarını oklarla gösteren bu tabelanın altında fotoğraf çektirmeyi unutmayın. Şöyle güzelce kurulun altın varaklı tahtınıza ve İstanbul’un bütün güzelliklerini doyasıya yaşayacağınız bir akşamın startını verin! 🙂

Arkada gördüğünüz olimpik havuz, arıtılmış deniz suyu ile dolu… Denizin ortasındaki bir adada, deniz suyu bulunan kocaman bir havuzda olmak çok enteresan bir duygu 🙂 O yüzden belki bir gün de güneşlenmeye gelebilirsiniz buraya. Tabi pastırma sıcakları filan gelir de bu sene havalar bir kez daha ısınırsa inşallah 🙂

360-istanbul-su-ada-usengec-sef-bogaz

Su Ada’nın hikayesini pek bilmeyip, burasının, geçmişi öyle çok çok eskilere dayanmayan, yapay bir ada olduğunu düşünürüz, değil mi? Aslında, Kuruçeşme kıyısından 165 metre açıkta bulunan ve bir kaç büyük kayadan oluşan ada, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından, 1872 yılında sarayın baş mimarı olan Serkis Kalfa’ya hediye edilmiş ve o da adanın üstüne üç katlı bir köşk inşa ederek buraya taşınmış.

360-istanbul-su-ada-bogaz-havuz

Hayatının sonuna kadar burada yaşadığı için, 1.Dünya Savaşı yıllarına kadar adaya “Serkis Bey’in Adası” denilirmiş. Sonra ada, varisler tarafından ‘ Şirket-i Hayriye Vapur İşletmesi’ne kiraya verilerek, uzun yıllar kömür deposu olarak kullanılmış ve 1957 yılında da Galatasaray Spor Kulübü tarafından satın alınarak sosyal tesis haline getirilmiş. Şu anda yerli ve yabancı pek çok misafiri ağarlayan adada, 6 ayrı restauranta ilaveten, davet, düğün ve baloların gerçekleştiği bir bölüm de bulunuyor.

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-manzara

O akşam 360 Istanbul’un güler yüzlü ekibinden, Pazarlama Müdürü Uğur Özsomer’in mini bir kokteyl workshop’uyla başlayan sürprizler, denizin, gökyüzünün ve şansımıza havanın da güzelliğiyle birleşince, Su Ada iyice keyifli hale geldi.

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-manzara

Akşam yemeği için bile olsa, bence buraya kesinlikle güneş batmadan gelip, panoromik manzaranın bütün güzelliklerini gündüz ve akşam gözüyle ayrı ayrı yaşamalısınız.

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-manzara

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-kokteyl

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-usengec-sef

Gelelim esas burada olma sebebimize…

360 Istanbul’un şefi Erdem Kahraman, “Food-Art” Festivali için hazırladığı özel menüsü ile 22 restoran şefi arasında düzenlenen yarışmada ana yemek kategorisinde, “Zeytin Dumanlı Dana Kaburga, Pancar Konfi, Yeşil Zeytin Risotto” yemeğiyle birincilik ödülü kazanmış. O zaman Şefimizi kutlamak ve iddialı lezzetlerini de tatmamız şart…

Haydi bu özel menüden sırasıyla gidelim madem…

Nar ekşili ve hindiba yapraklı “Kinoa Salatası”…

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-manzara

Misket limon ve semizotlu “Karides Ceviche”…

360-istanbul-su-ada-bogaz-karides

Yeşil biberli, domatesli ve dereotlu “Ahtapotlu Kuru Fasulye Güveçte”…
360-istanbul-su-ada-ahtapot-kuru-fasulye
Susamlı parmesan krakerler eşliğinde sunulan “Tahinli Közde Patlıcan”…

360-istanbul-su-ada-koz-patlican

Ve işte, masanın assolisti, mekanın ödüllü yemeği:

“Zeytin Dumanlı Dana Kaburga, Pancar Konfi, Yeşil Zeytinli Risotto”…
360-istanbul-su-ada-odullu-dana-kaburga
Zeytin ağacından özel bir ahşap üzerinde sunulan yemek, yanlardan dökülen kaynamış zeytin salamura suyu sayesinde, zeytin tadının yemeğe işlemesi esasına dayanıyor ve yeşil zeytinli risotto yatağında servis ediliyor. Bu derece olağan dışı ve iddialı olmasına bakılırsa, ödül alması da kaçınılmazmış zaten.

360-istanbul-su-ada-creme-brulee

O zaman bir başka iddialı tat ile, yani 360 Istanbul’un patlamış mısırla hazırlanan Şeftalili Crème Brulée’si eşliğinde, sizi bu püfür püfür Boğaz havasındaki muhteşem manzara ile başbaşa bırakıyorum.

360-istanbul-su-ada-bogaz-deniz-manzara

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz