Bir kaç yazı önce anlattığım ve beklentilerimizi çok da karşılamayan Midilli seyahatinden dönüşte, tatilimizin ikinci yarısı için Ayvalık’ta bulunan, denize sıfır Murat Reis Hotel’ine geçtik. Zamanında Ferit Şahenk’in dedesine ait olan bu otel, aslında ilk olarak 1970’li yıllarda açılarak, büyük düğün ve davetlerin verildiği, Ege’nin en popüler oteli haline gelmiş, ama dedenin vefatıyla birlikte zaman içinde atıl duruma geçerek, 20 sene kadar kapalı kalmış.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel

Tarihi Rum evleri, otantik dar sokakları, akvaryumu andıran cam gibi denizi, yemyeşil doğası sayesinde Ayvalık; Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Filiz Akın, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Fatma Girik, Münir Özkul, Zeynep Değirmencioğlu, Ömercik, Sezercik, Sadri Alışık, Hulusi Kentmen gibi, çocukluğumuza renk katan, Yeşilçam’ın en önemli aktör ve aktrislerinin rol aldığı unutulmaz filmlere sahne olmuş. Murat Reis Ayvalık da, bölgede çekilen Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan en önemli otelmiş o zamanlar…

İşte onlardan biri olan “Hayat Sevince Güzel” filminin 57. dakikasından itibaren Murat Reis’ Hotel’in havuz başında konken partisi yapan kibirli teyzelerin olduğu sahne var. Dünya iyisi, naiflik timsali Ayşecik, yanında getirdiği Sezercik başta olmak üzere, üstü başı hırpani haldeki çocuklarla, bu sevimsiz hanımların yanlarına gelip, onlara yardım etmelerini rica eder. Tabi ki film bu ya, kendisini kahkalarla aşağılayarak, refüze ederler.

İşte o günlerden bugünlere gelindiğinde, ailenin en eski oteli olan Murat Reis, Doğuş Turizm Grubu yatırımıyla, şimdi aslına uygun olarak tamamen yenilenmiş ve 20 yıl aradan sonra, bu sene yeniden kapılarını açmış. Bizim gittiğimizde daha henüz açılalı 1,5 ay olmuştu sanırım.

Konum olarak, Ayvalık şehir merkezine 4 km, Sarımsaklı plajına 3 km ve Cunda Adası’na 15 km uzaklıkta yer alıyor. Hem bu kadar merkezi olup, hem de etrafının yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı ve denize sıfır olması, otelin bence en önemli avantajlarından…

Otelden 55  km mesafedeki Edremit Havalimanı’na Bora Jet ve Pegasus Havayollarının yurt içi seferleri yanında, Almanya’dan da seferlerin başladığını duydum. Bunlar bölgede turizmin gelişmesi adına güzel adımlar tabi:)

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel
Oda-kahvaltı veya yarım pansiyon olarak hizmet veren otelin Comfort, Superior, Bungalow, Deluxe, Suit ve Villa olmak üzere, toplamda 91 odası mevcut.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel

Bizim kaldığımız, deniz ve Adalar manzarasına sahip, pastel ve gri tonlarında tasarlanmış, yaklaşık 40 metrekarelik, taş zeminli bir Deluxe odaydı.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-oda

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-oda

Manzaraya karşı keyif kahvemizi içtiğimize göre, artık oteli hızlıca gezip, biraz keşfetme zamanı da gelmiş demektir.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-manzara
Mısır’dan getirilmiş bembeyaz kumlar, sıra sıra şezlonglar ve masmavi bir deniz…
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-deniz

murat-reis-ayvalik-dogus-usengec-sef
Bölgenin doğal yapısından ötürü, bastığınız zaman yumuşak bir zemini var, bunun daha da iyileştirilmesi için gelecek sene yatırım yapılacakmış diye duydum.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-cunda

İster şezlonglarda uzanıp güneşlenin, ister iskelede buz gibi içeceğinizi yudumlayın, ya da kendinize güzel bir palmiye ağacı seçip, altındaki pofuduk yastıklara kurulup, çimenlerin üzerinde tatil kitabınıza dalın gidin.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel
Komşu palmiyelerin altında, ailece öğlen uykusuna dalmış bir sürü insan gördüm. Oh mis 🙂

“Yok, ben tembellik ederek zaman kaybetmeyeyim, tatilimi full aktivite ile geçireyim” diyenlerdenseniz, otelde yelken okulu, catamaran, optimist yelken, rüzgar sörfü, su kayağı, kano gibi su sporları konusunda profesyonellerden eğitim alınabiliyormuş. Valla ben şu anda sağlık durumum sebebiyle, yürüyüş haricinde hiç bir sporu yapamadığım için, gezinirken gördüğüm ve içinde oynamayı çok isteyeceğim tenis kortuna ve yanındaki basketbol sahasına da sadece uzaktan baktım:)

Oteldeki Bungalowlar belki ilginizi çekebilir. Bunlar 3 kişinin kalabileceği ve otelin bahçesinde yer alan 2 bölümlü minik müstakil evler gibi. 24 tane varmış bu tip odalardan ve 2 tanesi “pet friendly” yani evcil hayvan kabul edilenlerdenmiş. Bunu da evdeki köpeciğini kimseciklere bırakamadığı için, devamlı tatilini erteleyenlere güzel bir haber olsun diye aklımda tuttum ya, bravo bana:)

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-bungalow
Çocuklar da unutulmamış tabi ki. Yine bahçe içinde müstakil bir ev büyüklüğünde bir “Kids Club” (Çocuk Kulübü) mevcut. İçinde uzman oyun ablalarının gözetmenliğinde kız ve erkek çocuklar için renkli oyuncaklar ve playstation da bulunuyor.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-cocuk-klubu
Çocuk klübünden çıkar çıkmaz, yeşillikler içinde yürüyerek hemen havuzun olduğu terasa çıkasım var. O zaman tutmayın beni:)
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel
Aradığım sükuneti bulduğum bir başka yer de, havuz bölümünde çam ağaçlarının altındaki bu pembe minderler oldu.

Şimdi lounge müzikler eşliğinde böylesine huzurlu bir ortamda yapılacak en güzel şey, sanırım gözleri biraz dinlendirmek…

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel

Yazın pembeden başka renk bilmediğimi, benim sıkı takipçilerim iyi bilir artık diye düşünüyorum.Dolabımı bi’ açıyorum ve yüzde 90’ı pembe:) “Kızım yapma etme, başka renkler de var” diye kendimi alıştırmaya çalışıyorum ama yine olmuyor, yine olmuyor. 🙂

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-havuz
Yüksek kayalar arasında aynen 1970’li yıllardaki az önceki filmde de görüldüğü üzere, aslına uygun şekilde yenilenmiş ısıtmalı bir havuzu var otelin. Havuzun en sevdiğim kısmı, bu Jakuzzili olan, nisbeten daha sakin bölümü oldu. Allahtan aynı filmdeki gibi, hoppidi hoppidi dans eden çılgın kalabalık yok:) Burası tek kelimeyle huzur dolu…
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-usengec-sef

Yüzmekten yorgun düşüp acıkanlar, havuz başındaki Pool Bar’ın menüsünden sipariş verebiliyorlar.
Şu arka fondaki roka salatalı, kızarmış hellim peynirli ve karpuzlu tabak, hafif ve leziz bir şeyler yemek isteyenler için önerim olabilir. Lahmacun ise çıtır çıtır ve sıcak sıcak gelince fena olmaz hani:)

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-lahmacun
Başka bir sefer de, bu enfes Cheeseburger’i paylaştık. Dana Bacon’lı, bol çedar peynirli, kömür ateşinde isli şekilde pişirilmiş köftesi ve üzeri susamlı yumuşacık ekmeğiyle, yediğim en güzel cheeseburgerlerden biriydi diyebilirim. Bu malzemeleri siz de sevenlerdenseniz, işte bunu ısrarla isteyebilirsiniz. 🙂
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-cheeseburger
Otelin görülmesi en çok tavsiye edilen bölümlerinden birisi de “Melekler Sofrası” denilen tepeden, Ayvalık’a kuş bakışı bakan yerin manzarası.

Buggyler, 1 dakikadan kısa sürede sizi hemen bu tabelanın yanına bırakıyorlar isterseniz. Ama bir kaç basamak merdiveni zahmet olmazsa kendiniz çıkacaksınız tabi:)

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-melekler-sofrasi

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-melekler-sofrasi
Antremansız şekilde çıktığım basamaklar üzerine, bir de karşıma yeşille mavinin birleştiği, böyle süper bir manzara çıkınca, eh bi’ nefesim kesildi doğal olarak:)
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-melekler-sofrasi
Melekler Sofrası’ndan iner inmez, Spa’daki masaj randevusuna tam zamanında yetiştim. Spa’ya öyle rağbet vardı ki, bekleme bölümündeki bir hanım, “umarım geç kalırsınız da, yerinize ben girerim diye umutla bekliyordum ama siz de maşallah ne dakikmişsiniz” dedi gülümseyerek:)

Özellikle bu aralar devamlı bilgisayar karşısında, ister istemez gergin halde, omuzlarımı kontrolsüz şekilde devamlı yukarıda tutmaya çalıştığımdan, olmayan boyun kaslarım benden çok dertli:) Bir de üzerine benim sadık bel fıtığım eklenince, anlayacağınız birazcık dökülüyorum:) O yüzden bu tarz masajlar, o bölgelerdeki kan dolaşımını artırıp, spazmı giderdiği için, gerçekten de ehil ellerde yapılırsa, fayda sağlıyor.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-spa-masaj
Spa bölümünde en ilginç yerlerden biri “Macera Duşu” dedikleri, içinde buz gibi su bulunan şu kovanın olduğu yer. Altına geçip, ipi çekiyorsunuz ve kendinizi bir güzel ayıltıyorsunuz:)

Hiç bir zaman o kadar maceraperest biri olmadım, bu yaştan sonra da olamam herhalde:) Düşüncesi bile tüylerimi ürpertmeye yetiyor:)
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-spa-hamam-spor

Onun dışında Spa’da buhar odası, hamam, denize nazır, panoromik manzaralı büyük bir spor salonu da mevcut.

Daha önce başka otellerde bir pencereden dışarı bakan Sauna görmüştüm ama bu derece yerden-tavana full manzaraya hakim bir Sauna’yla ilk defa burada karşılaştım. İnsan burada zamanın nasıl geçtiğini anlamaz:)
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-spa-sauna
Bu kadar burnunun dibine kadar gelmişken, Cunda’ya da uğramamak olmaz değil mi? Başta da belirttiğim gibi Cunda Adası sadece 15 km uzaklıkta…

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-tekne-cunda
Biz bir güzellik yapıp, kara yolundan değil, otelin özel motorlarıyla deniz yolundan 10 dakikada vardık ve arada bu güzel adanın da tadını çıkarmış olduk:)
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-manzara
Otele geri döndüğümüzde, Otel Direktörü Muzaffer Bulgurcuoğlu’nun odamıza yaptığı nazik bir jestle, keyifli balkonumuzda, minik bir doğum günü kutlaması yaptık biricik eşime.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-oda-manzara
Bu etkileyici ve romantik ambiyansta anladım ki, burası İstanbul’dan uzağa gitmeye zamanı olmayanlar için, bir balayı oteli olarak da değerlendirilebilir sanki? 🙂

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-oda-manzara

murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-oda-manzara
Güneşin batmasına doğru, ışığa hiç bakamayan bir insan olarak, bayıldığım tarzda indirekt aydınlatmalarla, şık ve sade şekilde dekore edilmiş Olea Restaurant’taki masamıza geçtik.
murat-reis-ayvalik-dogus-grubu-d-hotel-restaurant

Zeytinyağlılar, salatalar, mezeler, Allah ne verdiyse artık…
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-yemek
Kendime şöyle en sevdiklerimden ve tadını merak ettiklerimden güzel ve sağlıklı bir tabak hazırladım.
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-yemek
Üzerine de ana yemek olarak, bu fotoğrafta çok yakın detay çektiğim için çok fazla gibi gözükse de, aslında birazcık Hünkar Beğendi’den seçtim.

Patlıcan Beğendisini hafif domatesli yaptıkları için alıştığımız lezzetin dışındaydı ama üzerindeki yumuşacık lime lime etlerin tadını ve pişirilme miktarını çok beğendim.
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-hunkar-begendi
Envai çeşit tatlı arasından, kendimi tutup, gözüme en çok kestirdiğim Krem Brüle’de karar kıldım ve fincanın derinliklerine inecek kadar memnun kaldım. 🙂
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-yemek
Tiramisu’dan da bir çatal aldığımı itiraf edeyim ama genel zevke hitap etmek için likörsüz yapıldığından, bana biraz yavan geldi tabi.

Konu Tiramisu olunca, az biraz zor beğeniyorum, çünkü bu konuda standartlarım azcıcık yüksektir ayıptır söylemesi:) Siz bir de adım adım resimli anlatımıyla, daha ilk seferde bile mucizeler yaratmanızı sağlayacak Üşengeç Şef’in Tiramisu Tarifi ni deneyin bakalım, ne demek istediğimi anlayacaksınız bence 🙂
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-yemek

Ve işte güzel güneşli, hafif esintili bir güne daha uyanmanın verdiği sevinçle, sabah kahvaltısı zamanı geldi çattı işte:)
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-kahvalti
Ooo bakar mısınız, günü doyasıya yaşamak için, tatilde de olsa, millet bayağı erkenci:)
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-kahvalti
Açık büfeye her şeyi bir anda yığmak yerine, devamlı taze tüketilmesi için, bizzat Şefler tarafından kontrol edilen ve yiyecekler azaldıkça yenilenen bir sistemleri var ki, bence gayet mantıklı.
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-restaurant-kahvalti

Kendimize leziz bir karışık omlet yaptırdım ve tabi ki bununla sınırlı kalmadım:)

Tatil kahvaltısının benim için olmazsa olmazlardan biri de muhakkak Pancake’e de bir şans vermek gerekliliğidir:) Yazık! Sonra arkamdan ağlar gibi geliyor, ne bileyim:)

Otelden yaptığım instagram paylaşımlarımı da takip ediyorsanız, artık benimle bütünleşen manzaraya karşı, “çilek reçeli”yle çektiğim baştan çıkarıcı fotoğraflarımı da görmüşsünüzdür sanırım:) Nasıl ama ya? Bi-haber misiniz yoksa bu muhteşem postlardan? O zaman sizi acilen instagram hesabım @usengecsef ‘i takibe bekliyorum:)

File bademler, fıstıklar, reçeller ve nutellam. Of! Bir tatil kahvaltısından, insan daha ne ister? 🙂
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-kahvalti-pancake
Dinlenme ve keyif yapmakla geçen dolu dolu bir günün daha ardından, aynı isminin anlamındaki gibi, püfür püfür esintisiyle, nemden ve sıcaklardan bunalmadan akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz Murat Reis’in A la Carte restaurant’ı The Breeze’e geçtik.
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-balik-meze-restaurant
Fotoğraflarım zaten kendini yeterince anlatıyor sanırım, manzara ve ambiyans tek kelimeyle şahane… Hava karardıkça bu bembeyaz dekorasyonlu, Ege mavisiyle daha da şirin hale getirilmiş meze ve deniz mahsulleri ağırlıklı Balık restaurantı, gözüme daha da büyülü bir yer olarak gözüktü. Bakar mısınız ama haksız mıyım?
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-balik-meze-restaurant
İstanbul ve yurt genelinde herkesin “Esmiyor” diye şikayet ettiği bir anda, biz esintiden nasibimizi aldık güzelce.
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-usengec-sef

Menüde kaç çeşit meze olduğunu ben sayamadım. Onlar tepsilerle getirdi de getirdi… Aralarından seçim yapmak hiç kolay olmasa da sonuçta tercihlerimizden genelde memnun kaldık.
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-balik-meze-restaurant
“Hibeş” isminde bir meze var, tahin ve limon suyuyla yapılıyor. Şefler Hatay ve Antep yöresinin mezesi dediler, onların yalancısıyım:) Ama ben biraz araştırdım da, sanki daha çok Antalya’yla anılıyor.  Tek kelimeyle enfes! Gecenin yıldız mezesi bence Hibeş ve “Girit Ezmesi” oldu. Bunun haricinde Köpoğlu, Karides Söğüş, Ahtapot Salata, Lakerda, Borani, Deniz Börülcesi, Zeytinyağlı Fasülye’nin de tadına baktım, hepsi gayet lezzetliydi.

Ana yemek olarak, pazı yaprağına sarılı Dimsın denilen ahşap kap içinde, enginarlı, soğanlı, biberli sebze yatağında servis edilen “Buharda Somon” göze de hitap eden sunumuyla takdirimizi topladı. Hatta somonu çok az daha sulu bırakırlarsa daha da mükemmel olacağı kanaatindeyim.

murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-balik-meze-somon

Izgara Fileto Çupra ve Saganaki peyniri yatağında portakal soslu Ahtapot Izgara ile sizi balık ve deniz mahsüllerine doyuracaklarına emin olabilirsiniz.

Executive Chef Muzaffer Sönmezeroğlu ve Sous Chef Ersin Aykan, otelin diğer restoranı gibi, burada da tek kelimeyle harikalar yaratmış.

Üzerine de pekmezli süt köpüğünü nitrojenle soğutarak, ferahlatıcı bir tahinli parfe hazırlamışlardı ki, tatlı niyetine balığın üstüne çok yakıştı:)
murat-reis-ayvalik-dogus-d-hotel-balik-meze-restaurant
Doğal güzellikleri, yemyeşil bitki örtüsü, bol oksijenli havası, zeytin ve zeytinyağı kültürü, tarihi binalarıyla, doğanın korunduğu, çevre mirasına duyarlı nadide kentlerimizden biri olarak Ayvalık bence, eğer henüz gitmediyseniz, ilk fırsatta gidilecekler listenizde olmayı hak ediyor. Murat Reis Ayvalık Hotel de en sevilen Yeşilçam filmlerine sahne olmuş güzelliğiyle, geçmişten gelen misyonunu aynen kaldığı yerden devam ettiren duruşu ve değerli mirasına sahip çıkan kalitesiyle, D-Hoteller zincirinin 13. halkası olarak, bence bölge için çok önemli bir yatırım olmuş.

Hiç Ayvalık taraflarına ya da Kuzey Ege’de bir yerlere gitme fırsatınız oldu mu? Siz buralarda en çok nerde yemeği-içmeyi, konaklamayı seversiniz? Hadi üşenmeyin ve bana değerli tavsiyeleriniz varsa yazın:)

Bloguma üye olup, bana değerli yorumlarınızı bırakmak isterseniz, 2 saniyede kolayca üyelik için şuraya tıklamanız yeterli:)

Murat Reis Ayvalık Hotel İletişim Bilgileri:
Adres:Paşa Koyu, Şeytan Sofrası Yolu Üzeri No:1 Ayvalık, Balıkesir
Tel: 0 266 312 01 01

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz