Yaşadığımız şehrin bize sunduğu nimetlerin çoğu zaman farkına bile değiliz. Oysa bir de turistlere bakın! Belki 3-5 günlük bir seyahat için gelip, her yeri karış karış gezer, tüm nimetlerimizin tadına doyasıya varır, alışverişini yapar, tarihi mekanları tek tek dolaşır, her yerden bir hatıra biriktirir ve giderler. Hiç kıskanmayalım! Çünkü aynı şeyi onların memleketine gidince biz de yapıyoruz. Oysa iş, kendi şehrimize, kendi ülkemize gelince, hep bir erteleme hali nedense!:)

Geçtiğimiz hafta, işi gereği artık yurt dışında yaşayan en yakın arkadaşlarımızdan biri, müstakbel eşiyle küçük bir sürpriz yaparak uçağa atlayıp geldi. İlk gün Sultanahmet, Aya Sofya, Topkapı Sarayı derken, teleferikle çıktıkları Pier Loti’de güzel bir kahveyle yorgunluk attılar. Turist kızımıza güzel İstanbulumuz’u ve özellikle de, o en çok merak ettiği “Old İstanbul”u tüm renkleriyle gösterme görevi omuzlarımızdayken, Cumartesi sabah erkenden vapurla Karaköy’e geçmek üzere sözleştik.

hurriyet-cumartesi-usengec-sef-sehir-rehberi

Programın geri kalanı, “nasıl olsa kendi kendine şekillenir” diye düşününmeyip, işimizi şansa bırakmadık ve vapura binerken bir de Hürriyet Gazetesi aldık bayiden. Hürriyet Cumartesi Eki sağolsun, tüm gün gidilecek yerler, gezilecek mekanlar için bize adeta bir rehber oldu.

hurriyet-cumartesi-usengec-sef-sehir-rehberi

Oradan oraya geçip, farklı farklı mekanlarda kah yeni lezzetler tattık, kah bir şeyler içtik. Bulutlu havaya rağmen bütün günü hiç ıslanmadan, en verimli ve en güzel şekilde geçirdiğimize, günün sonunda, biz bile inanamadık.
hurriyet-cumartesi-eki-kedi-kitap-haftasonu-etkinlik

Müzik, sergi, dekorasyon, gezi, kitap, alışveriş derken “Bu hafta ne yapalım?” sorusunun cevabı Hürriyet Cumartesi’de verilmişse madem, “kentlinin el kitabı” gibi hazırlanmış bu eke göz atmadan hafta sonu planı da yapmayız artık:)

hurriyet-cumartesi-usengec-sef-karakoy
Gündüz kalabalıktan dolayı çıkmaya üşendiğimiz Galata Kulesi’ne ve o enfes Tarihi Yarımada manzarasına karşı, akşam da romantik bir yemek yedik. Pazar sabahı başlarını döndürecek zenginlikte bir serpme kahvaltı ziyafetinden sonra, beraber gideceğimize söz verdiğimiz bir kaç müzeye götüreceğiz bizim “Turist Ömer”leri:)

Biliyoruz ki, onlar da gezmeyi-tozmayı, yemeyi-içmeyi seven, hayattan keyif almaya meraklı insanlar aynı bizim gibi. Zamanları olsa, daha gezilecek sergiler, izlenecek tiyatrolar, dinlenecek konserler derken, kendilerini İstanbul’a bi’güzel doyururduk da işte, kısıtlı sürede de, yine iyi iş çıkardık.

hurriyet-cumartesi-usengec-sef-galata-kulesi
Aa bu arada unutmadan… Hürriyet Cumartesi ekinde, düğün cephesinde en yeni trendleri anlatan “Teklif ediyorum, benimle evlenir misin?” bölümü gözüme ilişmişti. Ne bileyim, belki oğlumuza yakında lazım olabilir diye kesip, şuracığa koyayım ben en iyisi… Anlarsınız ya! 🙂

hurriyet-cumartesi-evlilik-teklifi
?code=8bb9b1e16d8a4ca382904f2181fa5c0f

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz