İçimizden biri gibi yaşayıp, ‘herkes gibi’ olmadan, herkes için şarkılar yazan kadın, “Sezen Aksu” yine içindeki yaratıcı gücü konuşturmuş ve kendi başından geçen bir hikayeyi bu sefer de çocuklar için bir öykü olarak kaleme almış. İsmi de “Sezuş’un Hikayeleri: Efe ve Bulut, Osman Bey’e Karşı”

sezusun-hikayeleri-efe-ile-bulut-cocuk-oyunu

Bu öykü IEG Family tarafından oyunlaştırılarak, Türkiye’nin çocuklara yönelik en büyük müzikal tiyatrosuna dönüştürülünce, bir de üzerine Finansbank kendilerine sponsor olunca, böylece bu sömestr tatilinde çocuklara verilecek 70 dakikalık güzel bir eser çıkmış ortaya…

sezusun-hikayeleri-efe-ile-bulut-cocuk-oyunu
8 Şubat 2015’e kadar İstanbul’da Mecidiyeköy’deki Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde ve 14 Şubat’ta da Anadolu Yakası’nda Ataşehir’deki Ülker Sports Arena’da sahnelenecek olan oyun, daha sonra Türkiye’yi gezerek, çeşitli illerde izleyiciyle buluşacakmış. 15 Haziran’a kadar sürecek olan Türkiye turnesiyle oyunun 8 ili gezmesi ve yaklaşık 90 gösteri ile yüz binlerce çocuğun hayal dünyasına renk katması planlanıyor.

Oyunun gala gecesine gittiğimde “Çakkıdı”, “Şarkı Söylemek Lazım”, “Adem Olan Anlar”, “Tiki Tak” gibi sevilen Sezen Aksu şarkılarının oyuna özel sözlerle uyarlandığına ve bu hikayeyi dinlemek üzere salonu dolduran çocukları nasıl da coşturduğuna şahit oldum.
sezusun-hikayeleri-usengec-sef

Oyunun masalsı bir anlatımı var. Çocukların hayal dünyasına yeni kahramanlar kazandırmayı ve seyreden herkesi büyülemeyi amaçlamışlar belli ki.

Biraz senaryosundan bahsetmem gerekirse;

Hikayede, tüm sokak hayvanlarıyla çok iyi geçinen başroldeki çocuk Efe’nin yaşadığı mahallenin köpeği Bulut’la da güzel bir arkadaşlığı var.
sezusun-hikayeleri-efe-ile-bulut-cocuk-oyunu

Hoşgörü, saygı, empati, hayvan sevgisi ve sadakat gibi önemli mesajlar içeren bu öykü, günlerden bir gün Bulut’un yavru köpeciklerinin doğmasıyla renkli bir hal alıyor. Oyunun isminden de anlaşılacağı üzere, bir de sokak hayvanlarına gıcık olan bir komşu amca söz konusu… ve işte asıl hikaye de bundan sonra başlıyor:)

sezusun-hikayeleri-efe-ile-bulut-cocuk-oyunu

Biletlerin nereden alınacağını ve fiyatlarını siz sormadan ben yazayım. Biletix’den edinilebilir. Fiyatlar kategorilere göre 39,25 TL ve 72,75 TL aralığında değişiyor. Ayrıca 30 Ocak’a kadar Finanskartlılara bir takım indirimler olabiliyormuş. Bilginize:)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz