Sevgililer Günü “ha geldi, ha geliyor”, “amanın ne çok yaklaştı” derken işte kala kala 1 güncük kaldı. Eğer siz de hala bir yer beğenemeyengillerdenseniz, özellikle Uzak Doğu mutfağını sevenleriniz için size P.F. Chang’s’i önerebilirim. Daha önce hiç denemediyseniz ise, bundan güzel bir başlangıç noktası sanırım olamaz. Çok sevdiğim belli oluyor değil mi? 🙂

Bu sefer sondan başlayayım anlatmaya… Yani tatlıdan:) Şu resimde görmüş olduğunuz “Cibi cibi cis marka traş kremi”, bir dakika yahu ben ne diyorum, araya Neşeli Günler girdi, Şunu diyecektim bir kere her yerde pasta yemeyen, en ama en güzeli olmadıkça ondan gelecek kalorilere hiç ihtiyacı olmayan, “kendinden göbekli” bir kişilik olarak, pasta konusunda seçiciyimdir.
pf-changs-sevgililer-gunu-menusu
Bu arasında Alman pastasından bildiğimiz o harika pişmiş kremadan bulunan çilekli, kakaolu Pasta masaya geldiği anda, beni bir sevinç kaplamasın mı! 🙂 Diyet yapan biricik eşim, bir çatal alıp, kendini zaptetmeyi bildi tabi, ama bende nerdeee? Kırk yılda bir tam da damak tadıma uygun bir pasta bulmuşum. Ah bir de nasıl hafif… Kendime geldiğimde garsondan ekmek isteyip, tabağı sıyırmama ramak kalmıştı :)))

Quentin Tarantino filmleri gibi, bir baştan bir sondan girip, aklınızı karıştırdığımın farkındayım:) O zaman biraz da menüdeki önden gelen yemekleri anlatayım madem…

pf-changs-sevgililer-gunu-menusu
Yazımın başlığından de dediğim gibi, P.F. Chang’s gerçekten çok zengin bir Sevgililer Günü menüsü hazırlamış yine. En sevilen lezzetlerini içine almaları ayrıca takdirimi kazandı. Bilirsiniz mekanlar tanıtım yapacak başka gün yokmuş gibi, bazen az giden ürünlerini bu tarz menülere koyarlar. Oysa dünya çapında 250’yi aşkın restaurant zinciri olan P.F. Chang’s’le artık bütünleşen ve ilk akla gelen “Shrimp Dynamite” bu menüde baş köşede yerini almışsa, o menü benim için olmuştur:))

Aşağıdaki menüde çoklu olarak sunulmuş alternatifler görüyorsunuz ya hani? İşte hem kendinize, hem de sevdiceğinize birer adet olmak üzere, aralarından birer çorba, birer başlangıç, birer ana yemek seçiyorsunuz.

pf-changs-sevgililer-gunu-menusu

Yani o kadar bol ve bereketli bir masa oluyor ki, isteseniz de aç kalkamıyorsunuz:) “İnsan neden aç kalmak ister?” diye sormayın, dedim ya, eşim diyette:)

Sağ olsun kendisi, kelimesi kelimesine Diyetisyeninin verdiği listelere uyarak, 1 ayda 11 kilo verince, şimdi her türlü kıyafetinin içine rahatça girmenin o haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Burada bi durup, maşallah diyelim:) Bu sebeple de kendisine verilen “free” günü, P.F. Chang’s’de kullanmayı tercih etti. Tabi etti etmesine ama, yine de kendini frenlemeye çalıştı zor olsa da:)

pf-changs-sevgililer-gunu-menusu
Pekiiii, “Sevgililer Günü Menüsünden özellikle neler önerirsin?” derseniz…

Bizim tercihimiz birer Egg Drop Çorbası, Başlangıçlardan Dynamite Shrimp ve Sushi Tabağı oldu.

pf-changs-sevgililer-gunu-menusu

Her gittiğimde dikkat ediyorum, P.F. Chang’s’in sushileri çok taze. Ama “yok ben çiğ balık sevmem” diyenlerdenseniz, üzerinde pişmiş karides olan hafif acılı bu karidesli sushileri tercih edebilirsiniz siz de bizim gibi:)
pf-changs-sevgililer-gunu-menusu

Sonracığıma bu da yetmeyip, ortaya bu şık kadehte sunulan Dynamite Shrimp ‘lerden bir tane söyleyebilirsiniz.

pf-changs-sevgililer-gunu-menusu
Ana Yemeklerde en çok Mongolian Beef yediğimizi fark ettiğimiz için, bu seferlik bir değişiklik yapalım dedik.

Tercihimiz Kung Pao Shrimp ve Sweet&Sour Chicken oldu. Aralarından Kung Pao Karides özellikle çok başarılıydı. Tabi üzerindeki o kırmızı renkli çılgın gibi acı biberleri yememeye dikkat edin. Onlar sadece tat vermelik:)
pf-changs-sevgililer-gunu-menusu
Başta dediğim gibi hepsinin üzerine cila olarak kalp şekilli o hafif ve bir o kadar lezzetli Çilekli Kakaolu pastayı paylaştık.

Baktığınızda dünyaları yemişiz ayıptır söylemesi:) Çorbasından Karidesine, Sushisinden Dumpling denilen Çin mantısına, Karidesli-Tavuklu-Etli ana yemeklerinden Pastasına kadar her şeyin 2 kişi için çoktan seçmeli olduğu bu menünün fiyatını merak edenleriniz için hemen bilgisini vereyim. 2 kişilik bu menüyü, sınırsız soft içecekle toplam 230 TL veya sınırsız kadeh şarap ve bira ile toplam 280 TL gibi oldukça uygun bir fiyat belirmişler.

Bunca sevdiğim ve sık sık gittiğim bu mekanın, standardını her zaman koruyan bu güzel yemeklerinin mimarıyla da tanışmak istedim. Executive Şef İbrahim Büker, o devasa mutfağından çıkıp, bana, değerli anne-babasından geçen elinin lezzetiyle, işine olan aşkını birleştirerek hazırladığı yemeklerden bahsetti. Kendisini buradan tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bence hayatta herhangi  bir konuda başarılı olmanın en büyük şartı “sevmek”… Aşkta da, işte de, hayatta da…

pf-changs-ibrahim-buker-usengec-sef

Bakalım 14 Şubat‘ı P.F.Chang’s’de geçirenleriniz, bunca lezzet arasından hangilerini tercih edeceksiniz?:)

Size sevdiğinizle harika bir Sevgililer Günü diliyorum. Aslında “Sevgililer Günü” bahane, yürekten sevmek ve sevilmek şahane:)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz