Bağdat Caddesi üzerinde Çiftehavuzlarda bundan bir sene kadar önce açılan Neli Pide Gurme’nin özellikle yöresel kahvaltısının methini sağdan soldan farklı farklı kişilerden duyduğumuz için bir kaç hafta önce ailece gitmiş ve servisten ve yediklerimizden oldukça memnun kalmıştık.

Blogger Arkadaşlarımdan Sevgili Oya Hanım tarafından Neli Pide Gurme’nin Ordu Pidelerini beraber tadımlamak üzere davet aldığımda, önceden kahvaltı konusunda sınıfı geçtikleri için memnuniyetle teklifini kabul ettim ve bu leziz bahaneyle herkesi de bir arada görmüş oldum.

neli-pide-gurme

Mekanın işletmecisi Tamer Aktaş da bu güzel toplantıda bizimle birlikteydi ve merak edilenleri tek tek cevaplayıp, yemeklerin özelliklerini tüm hanımlara anlattı sağolsun…

usengec-sef

İlk olarak 1981’de Ordu’da babasının Aktaşlar Restaurant’ı açmasıyla başlamışlar bu mesleğe… Derken restaurant sayısı 4 olmuş. Yetmemiş bir butik otel daha açmışlar ve memleketleri Ordu’ya büyük yatırımlar yaparak, aynı zamanda istihdam sağlamışlar.

neli-pide-gurme

Öğrendik ki aslında sadece Ordu yemekleri değil, dünya mutfağından farklı lezzetler de sunma fikri ile menülerine iddialı yöresel kahvaltı çeşitleri ile et ve tavuk alternatifleri de ilave ederek, Ordu’dan sonra İstanbul’a hızlı bir adaptasyon sağlamak için bu ilk şubelerini Bağdat Caddesi’nde açmayı seçmişler.

neli-pide-gurme

Yakın gelecekte İstanbul’da 50 şubeye ulaşmayı, diğer büyük şehirlerde hatta yurt dışında da şubeler açmayı hedefliyorlarmış. Allah çalışanı sever, inşallah başarılı olsunlar.Peki Neli Pide’nin özelliği nedir derseniz, onu da öğrendim… Tüm ham maddeleri Ordu’da kurdukları ön hazırlık fabrikasında uzman bir ekip tarafından hazırlanarak şubelerine gönderiliyormuş.

neli-pide-gurme

Biz o bahsettiğim kahvaltıda 2 kişilik olarak hazırlanan Yöresel Kahvaltısını denemiştik.

Petek balından, Tereyağına, kırma zeytininden, tulum peynirine, sahanda yumurtasından, reçeline, pekmezine, patates kavurmasından, turşusuna, çemenine bir çok şeyin servis edildiği bu kahvaltıda benim özellikle en beğendiklerim kaşar peyniri, köy peyniri ve beyaz peyniri, yöresel tereyağ ile beraber güveç kabında fırında erittikleri “Karışık Peynir Eritmesi” ile içi tereyağlı sıcak köy ekmeği oldu.

neli-pide-gurme-kahvalti

Ekmeği çatala takıp, içine bandırdığımızda döndüre döndüre o erimiş peyniri etrafına sarmaktan büyük keyif aldığımız bu kahvaltının fiyatı toplam 65 TL idi ve iki kişilik diye kabul edilmesine rağmen biz 3 kişi de rahat rahat doymuştuk:)
neli-pide-gurme-peynir-eritme

Yalnız haftasonları öylesine talep var ki, rezervasyon yaptırmadan kahvaltıya gitmemenizi tavsiye ederim.

neli-pide-gurme

Pidelerine gelince, kaşarlısı, kıymalısı, pastırmalısı, sucuklusu, mantarlısı, kuşbaşılısı, karışığı, üzerinde yumurta kırılmışı… Çeşit bol. Fiyatları da 17-22 TL arası. Adı üzerinde Neli Pide isterseniz var burada… Seçmesi size kalmış 🙂

Neli Pide Gurme
Bağdat Cad. No:199/B Çiftehavuzlar / İstanbul
Tel : 0216 356 52 52

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz