Moda Tutkunları sevinçten uçuyordur eminim. Çünkü Vogue Türkiye tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen Fashion Night Out (kısaca FNO) bu akşam İstanbul’da yapılıyor. Tabi umarım hava biraz insaflı davranır ve o beklenen yağmur yağmaz:)

Eminim sizin de sabahtan beri cep telefonlarınıza çeşit çeşit markalardan “Fashion Night Out’a özel şöyle indirim yapıyoruz, böyle parti veriyoruz aman da davetlimizsiniz, gelmezseniz vallahi de hatırımız kalır, hem daha karpuz kesicez” gibi SMS’ler yağıyor ve ardı ardına, olur olmaz yerde “çling çlong” öttükçe biraz biraz sinirinizi zıplatıyordur:)
Henüz haberi olmayan ve “Fashion Night Out da ne ola ki?” diye şu anda ekrana şaşkın bakışlar atanlara kısaca açıklamak gerekirse;

fashion-night-out-istanbul-2014

Vogue dergisi tarafından moda ve perakende sektörünü canlandırmak amacıyla düzenlenen Fashion Night Out isimli bu uluslararası etkinlik, bu sene dünyada 19 ülkede gerçekleştiriliyor.
fashion-night-out-istanbul-2014

Moda konusunda önde gelen fotoğrafçıların, stilistlerin, tasarımcıların, modellerin, oyuncuların, spor ve cemiyet hayatından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen FNO’nun bu sayede büyük ses getirerek, satışlara katkı sağlanması ve ekonomiye hareketlilik getirmesi amaçlanıyor.

fashion-night-out-istanbul-2014

Son 4 senedir Vogue Türkiye tarafından İstanbul’da belirli noktalarda gerçekleştirilen “modanın en büyük alışveriş partisi” diyebileceğimiz bu etkinlikte bazı katılımcı mağazalar, sadece bu geceye özel olarak, yeni sezon ürünlerinde %20’ler oranında indirim yapıyorlar.

Bu seneki etkinlikler POP konseptiyle Nişantaşı, İstinye Park AVM ve Bağdat Caddesi’nde saat 18:00 ile 24:00 arasında düzenleniyor.

fashion-night-out-istanbul-2014
Geçmiş senelerdeki izlenimlerimden feyz alarak söyleyebilirim ki, hafta içi olmasına rağmen, sanki tatildeymiş gibi herkesin ağzı kulaklarında, mutlu mesut hallerde, en güzel cicilerini giymeye çalışarak, ailece veya arkadaşlarıyla katıldığı bir sokak festivali bu:)

fashion-night-out-istanbul-2014-niğsantasi
Mağaza önlerinde ikramlar ve hediye çekilişleri yapanlar var, fotoğraf çekilmesi için standlar kuranlar var… Bazen DJ performansı, bazen Trio gibi her taraftan farklı bir müzik sesi geliyor.

fashion-night-out-istanbul-2014

İnsanlar, genelde nerede, nasıl bir indirim var, nerede hangi promosyon malzemeleri dağıtılıyor, nerede hediye çekilişi var, hangi ünlü hangi mağazada, “aman koşayım da sıraya girip, resim çektireyim hemen, hatta çekinmeden yukarıdan aşağıya güzelce bir süzeyim , millet neler giymiş, neler takmış takıştırmış” diye merak içerisinde şık şıkırdım hallerde oradan oraya uçuşan bir kelebek misali dolanıyorlar:)

Unutmadan Burcu Esmersoy hayranlarına da müjdemi vereyim. Efendim kendisi bu akşam Bağdat Caddesi’ndeki Beymen Club mağazasında olacak:)

fashion-night-out-burcu-esmersoy

Gece boyunca kaç yüz kere o çapkınca göz kırpmalarından yapar bilemem ama, olur da biri size denk gelirse, aman diyeyim, hemen havaya girmeyin! Çünkü pek çok davette bir araya geldik ve fark ettim ki, Burcu artık onu otomatikman yapıyor, yani bir çeşit istemsiz hareket haline gelmiş:) Yoksa spor haberi bile sunarken böyle göz kırpmasını başka bir şeye yormaya gerek yok değil mi ama? Sonra “amanın o da benden hoşlandı, o da beni seviyor, yok yok belli ki kız ilk görüşte bana aşık oldu!” diye boş yere gaza getirmeyin kendinizi. Lakin Burcu’nun bana da bir kokteyl esnasında göz kırpmışlığı var, tabi ben de kendisine aynı şekilde verdim karşılığını:) Güzelliği yanında, çok da sempatik bulduğum bir kız:) Herkes ona bakarsen, ne yapsın? Bir tepki vermesi gerekiyor en nihayetinde:)
burcu-esmersoy

Ben de bazen yolda, bana gözlerini dikip bakan kişilere gülümsüyorum, genelde alışık olmadıkları için, herkes şok geçirip bir anda başka taraflara bakmaya başlıyor. Neden ki yahu? Siz de gülümseseniz, bir selam verseniz, öylece meraklı meraklı bakmaktan daha şeker olmaz mı?

Neyse efendim… Biraz da bu özel gecenin sponsorlarından ve aktivitelerinden kısaca bahsedeyim madem…

fashion-night-out-istanbul-2014

Bu senenin ana sponsorlarıdan Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç, bu gece bir hazine avı düzenliyormuş ve #vfnoturkiye ve #VWSciroccofno hashtag’lerinden görevlerini öğrenip tamamlayanlara ait fotoğraflar vogue.com jürisi tarafından değerlendirilecekmiş. Hazine avcılığı konusunda kendine güvenenlere duyurulur:) Ödüller ise 1 iPad mini, 5 Beats hoparlör ve 10 Urbanears kulaklık…

Diğer ana sponsor olan Koleston ise kurduğu standla, Miss Vogue kapak kızı olma şansı veriyor. Ayrıca isteyen kızlarımız, örgü barında saçlarını ördürüp #kolestonlamissvogue hashtag’iyle fotoğraflarını paylaşarak sürpriz hediyeler kazanabiliyormuş.

Bu gece Nişantaşı-İstinye Park AVM veya Bağdat Caddesi’nde, her nerede olursanız olun, FNO’ya katılan herkese şimdiden iyi eğlenceler. Umarım ennnn sevdiğiniz ve almak için deli gibi sabırsızlandığınız o ciciler, bu akşam güzeeel bir indirimde olsun!  🙂

usengecsef.com
www.facebook.com/usengecsef
www.twitter.com/usengecsef
www.instagram.com/usengecsef

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz