Asya lezzetlerinin en başarılı adreslerinden, Etiler’deki P.F. Chang’s hakkında size detaylı bir izlenim yazısı hazırlamış ve sunumları çok bol ve bereketli olduğu için kalabalık gidildiğinde bile paylaşarak keyifle yemeğe ne kadar uygun olduğundan bahsetmiştim hatırlarsanız. Tekrar bir göz atmak isterseniz, işte şuradan okuyabilirsiniz.

Şimdi ise, “Öğle Teneffüsü” konsepti altında hazırladığı, çorba, yemek ve soft içecekten oluşan 35 TL’lik öğlen menüsü ile P.F. Chang’s, yine iddialı bir çıkış yapmış.
pf-changs-ogle-menusu-tavuk

Geçtiğimiz hafta, P.F. Chang’s’in bu yeni öğlen menüsünü denemek üzere, sıcak ve mis gibi bir günde, üstü açık bahçesinde bir araya geldik.

Konsept; Öğlen teneffüsü” olunca, ki “teneffüs” biliyorsunuz “nefes” kelimesinden türeyen bir kelime, konuyla alakalı olarak Nefes Koçu Gülçin Karasulu ile nefes egzersizleri konusunda mini bir seminer ve sohbet fırsatımız oldu önce…

pf-changs-ogle-menusu

Sonrasında da menüden tercihlerimizi belirledik.Hafta içi saat 12:00 ile 17:00 arasında, yani baktığınızda oldukça geniş bir zaman diliminde faydalanılan bu özel menüde başlangıç olarak, “Egg Drop Soup” veya “Hot & Sour Soup” olarak sunulan, iki çorba çeşidinden birini seçerek ziyafete başlanıyor.

pf-changs-etiler

Görüyorsunuz ya, orada masanın diğer başında, menünün fotoğrafını çekmekle meşgulüm:)

Hızlıca bir inceledikten sonra, bugünkü menü için kendime yumurtalı bir Asya usulü Çorba olan “Egg Drop Soup”u seçtim.

pf-changs-ogle-menusu-corba

Ana yemek olarak et, tavuk ve balık alternatifleri var ve her birisi beyaz ya da esmer pirinç ile sunuluyor.

Et olarak; “Mongolian Beef” veya “Beef with Broccoli”, Tavuk olarak; Sweet & Sour Chicken” (Tatli-Ekşi Soslu Tavuk), “Sesame Chicken” (Susamlı Tavuk) veya “Almond Cashew Chicken” (Badem ve Kajulu Tavuk) ve Balık olarak ise; Buharda Pişirilmiş Zencefilli Somon yani “Salmon Steamed with Ginger” seçenekleri mevcut. Seçin beğenin işte…

Benim canım o gün yine Mongolian Beef çekti. Yanına da esmer pilav aldım.

pf-changs-etiler-mongolian-beef

Tatli-Ekşi soslu Tavukla sunulan, beyaz pilav da çok güzel gözüküyordu.

pf-changs-etiler-tavuk

Dediğim gibi, daha hafif bir şeyler tercih edenler için buharda pişirilen Somon da çok başarılı bir alternatif…

pf-changs-etiler-somon-balik

Böyle uygun bir fiyatla, bu kadar sevilen P.F. Chang’s lezzetlerine ulaşmak, özellikle civarda çalışanlar için bulunmaz bir nimet…

Dünya çapında 250’den fazla şubesi bulunan P.F. Chang’s markasının en önem verdiği değerlerden bir tanesi, yemeklerde kullanılan malzemelerin çeşidinden, ebatlarına kadar her yerde aynı kaliteyi ve aynı standartları korumak. Şeflerin özel cetvelleri olduğunu ve kullanılan her malzemeyi önceden belirlenmiş ölçülerde keserek kullandıklarını biliyorum. Her zaman aynı kalite ve aynı lezzet garantisini, bu sayede veriyorlar tabi.

Öğlen menüsüne dahil olmasa bile, size daha önce de bahsettiğim ve deneyen herkes gibi bayıldığımı itiraf ettiğim “Dynamite Shrimp” ise enfes bir şey gerçekten…

İş arkadaşlarınızla toplanarak Öğlen Menüsünü denemek için gittiğinizde, ortaya bu karidesli enfes şeyden ısmarlar ve tadına bir bakarsanız, sonra siz de müdavimi olabilirsiniz belki bizim gibi:)
pf-changs-etiler-dynamite-shrimp

Dediğim gibi “Öğlen Menüsü” yeterince doyurucu, ama olur da, küçük bir kaçamak yapıp yine ortaya yani “paylaşımlık” bir tatlı ilave etmek isterseniz, o zaman benim buradaki favorimi size önereyim: Karamel Soslu, kızarmış Muz Tatlısı, “Banana Spring Rolls”, i-na-nıl-maz 🙂 Hem hafif, hem de gerçekten çok başarılı.

pf-changs-etiler-kizarmis-muz
“Yok ben Çikolatalı olmayan tatlıya, tatlı demem” diyenlerdenseniz, işte bu ekstra damla çikolatalı, çilek soslu devasa kek, o zaman tam da sizin için.
pf-changs-chocolate-cake
Üzerine vuran güneş ışığıyla, nasıl da pırıl pırıl parıldıyor değil mi?:) Bu pastalar akıllara zarar, damakla yarar cinsten:) Siz siz olun, bunu kalabalık bir ekip olarak yeyin, çünkü P.F. Chang’s’te her şey çok bol ve tam paylaşmalık:)
pf-changs-chocolate-cake

P.F. Chang’s İletişim Bilgileri
Etiler Mah. Nispetiye cad. No: 94 Beşiktaş/ İstanbul
Telefon : (212) 358 60 60usengecsef.com
www.facebook.com/usengecsef
www.twitter.com/usengecsef
www.instagram.com/usengecsef

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz