Geçtiğimiz gün, Özlem Süer’in “Summer 2014 Wedding and Fashion Ideas” davetindeydim. Aynı zamanda Meltem Bayazıt Tepeler’in davet sofralarının da sergilendiği bu etkinlik, cemiyet hayatından, modaya gönül vermiş pek çok hanımı da bir araya getirdi.

 

Modacı Özlem Süer Kimdir?

Türk Modacılar arasında, Özlem Süer’in yeri, hem pozitif karakteri sayesinde her daim gülen yüzü ve hem de ortaya çıkardığı tasarımlarıyla benim için ayrıdır. Moda dünyasına nasıl adım attığına dair hikayesini okudum da, küçüklüğünden beri sanat ve felsefe odaklı bir çocukmuş zaten.

ozlem-suer-gelinlik-defile-usengec-sef

Üniversitede Tekstil Bölümünden sonra yüksek lisans yaparken, doktora tezini örneklerle desteklemek amacıyla hazırladığı  40 parçalık defilesiyle büyük ilgi toplamış ve sonrasında sergilediği tasarımlarına yer vermek için küçük bir atölye açmak gereği hissetmiş. Gece gündüz çalışması sonucu, o küçük atölyede başlayan serüvenine şimdi, Nişantaşı’nda dev manolya ağaçlarının çevrelediği 650 metrekarelik Özlem Süer House Deluxe’da devam ediyor.


ozlem-suer-gelinlik-tasarimlari-2014-yaz-dugunleri

Davete iştirak etmek için geldiğimizde, bahçesine adım atar atmaz insanı etkisi altına alan, ikinci derece tarihi eser kabul edilen bu bembeyaz binada, tam anlamıyla bir sırça köşk yaratmışlar. İçerisi de tam Özlem Süer marka algısına yakışır bir asalette dekore edilmiş. İnsan burada kendini gerçekten rüyada hissediyor.

Tasarımları Londra, Moskova, Milano, Paris başta olmak üzere pek çok ülkede satılan Özlem Süer; işin felsefesiyle de ilgilendiği için, “kendi kimliğini hissetme ve hissettirme”ye yönelik tasarımlar yapıyor.Bu katıldığımız event’te de Özlem Süer ve Meltem Bayazıt Tepeler iş birliği ile hazırlanan dört ayrı konseptle 2014’ün yaz davetleri için “moda tasarımı” ve “davet organizasyonu tasarımı” kavramları bir araya getirilmişti. Davet masalarından o kadar güzel fotoğraflar çektim ki, bunu ayrı bir yazı olarak hazırlıyorum, beklemede kalın:)

Summer 2014 Wedding and Fashion Ideas

Bir sevgi kelebeği gibi, köşkün farklı odalarında sergilenen tüm masa tasarımlarına ve her bir davet konsepti için askılarda sunulan kıyafet önerilerine tek tek hayran olup, sergiyi gezdikten sonra, Özlem Süer 2014 Gelinlik tasarımlarından oluşan bir ekspozisyon izledik.
ozlem-suer-gelinlik-tasarimlari-2014-yaz-dugunleri
Özlem Süer’in o kendine has deneysel tasarımcı dokunuşunu görmeye hazırlıklı olduğum için, ona özel floral yorumların ve üç boyutlu formların gelinliklerde de karşımıza çıkmasını bekliyordum.
ozlem-suer-gelinlik-tasarimlari-2014-yaz-dugunleri

2014 Yazının Gelinlik Trendleri

Sedef yüzeyli danteller, ışıltılı tüller, ipek özel dokuma krep şifonlar, jakarlı ve brokar ipek kumaşlar, baktığınızda, vintage’la yeniyi bir araya getiriyor.
ozlem-suer-gelinlik-tasarimlari-2014-yaz-dugunleri
Bu koleksiyonunda, klasik gelinlik malzemelerinin dışındaki tercihleriyle, alternatif gelinlik arayışı olanlar için çok etkileyici olduğunu düşünüyorum.
ozlem-suer-gelinlik-modelleri-2014-yaz-dugunleri
Saç ve duvak tasarımlarında ise yine alternatif çözümler sunulmuş. Neşeli ve romantik tasarımlar, belli ki bu sezonun gelinliklerinde vazgeçilmez olacak:)
ozlem-suer-gelinlik-modelleri-2014-yaz-dugunleri
Optik beyazdan inci beyazına ve pudra-vizona giden renk skalası ile oldukça geniş alternatifler sunulmuş. eskiden olduğu gibi beyaz ve ekru olmak zorunda diye bir kaygı, bu sezonda artık geçerli değil.

Bu yaz gelin olacaklara şimdiden önerilerim; danteller, ışıltılı tüller ve ipeklerle donanmaya hazırlanın ve o büyük güne kadar lütfen hayatınıza dengeli beslenmeyi ve sporu, en azından yürüyüşü katarak, biraz form tutun:)

ozlem-suer-gelinlik-modelleri-2014-yaz-dugunleri
Biliyorum gelinlik içerisinde herkes güzeldir ama, bir ömür bakacağınız düğün fotoğraflarınızı da göz önünde bulundurunca, hak vereceksiniz ki, daha da güzel olmak elinizde:)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz