Uzun yıllar Vakko bünyesindeki pek çok markanın kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaparak, 2004 yılında kendi adını taşıyan markasıyla tasarım yolculuğunu sürdüren Çiğdem Akın, modayı yakından takip edenlerinizin bileceği gibi, daha önceki İstanbul Fashion Week’lerde bu güne kadar, “Sihirli Dokunuşlar”,”Equine”, “Ada” ve “Inferno” (Cehennem) isimlerinde dört defile gerçekleştirmişti.

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 2014

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un (kısaca MBFWI) 4. gününde, özel davetlisi olduğum bu seneki defilesinde ise, “Purgatorio” (Araf) isimli koleksiyonuyla, tasarımcının “Cennete doğru yaptığı yolculuğunda, Araf’ta verdiği molayı” izlemek üzere Antrepo No 3’teki Runway’deki yerimi aldım.

cigdem-akin-fashion-week-defile

Koleksiyonu yaratma aşamasında ortaya koyduğu sıra dışı kuplarıyla tanınan tasarımcı, hem bu yönüyle, hem de kullandığı renklerle, “zamansız bir trend”e de, bir nevi öncülük ediyor gibi.

cigdem-akin-fashion-week-defile

2014-2015 Sonbahar/Kış için hazırladığı bu koleksiyonunda kendine güvenen ve kişiliğini tarzına yansıtmaktan çekinmeyen güçlü kadını tanımlayan Çiğdem Akın’ın tasarımları her sezon rahatlıkla kullanılabilecek parçalardan oluşuyor.

cigdem-akin-fashion-week-defile

“Sen kendi yolundan git. Bırak diğerleri konuşsunlar”

Geçtiğimiz sezon Dante’nin İlahi Komedyası’ndan esinlenerek “Sen kendi yolundan git. Bırak diğerleri konuşsunlar…” mottosuyla oluşturduğu konseptinin ilki olan “İnferno” (Cehennem) ile büyük ilgi toplayan Çiğdem Akın, önümüzdeki sezona yön verecek kumaş kullanımları ve detaylarda dikkat çeken el işlemeleriyle tasarladığı Araf koleksiyonu ile tüm moda meraklılarının karşısındaydı.

cigdem-akin-fashion-week-defilesi
Alıştığımızın tam tersine, “her yaşa ve her bedene uygun bir stil” sunduğunu ispatlarcasına, tasarımcının bu defile için podyumda bir araya getirdiği isimler de bir hayli dikkat çekiciydi.

cigdem-akin-fashion-week-defilesi

3 farklı jenerasyondan mankenlerin podyuma çıktığı ve koreografisini Ferhan Aral’ın gerçekleştirdiği defilede kimler kimler yoktu ki?15 yaşında bağlı olduğum ilk modellik ajansının kurucusu Başak Gürsoy’u ise tekrar podyumda görmek, benim için ekstra heyecan verici bir nostalji oldu.

cigdem-akin-fashion-week-defile-basak-gursoy

Podyum dünyasının gerçek üstatları yanında, yıllaaar yıllar önce Best Model’e beraber katıldığımız Sema Şimşek ve o dönemler en beğendiğim modellerden olan Deniz Pulaş, Ceylan Saner gibi isimlere ilaveten, yeni nesilden modeller de bu yeni koleksiyonunun sunumunda yer aldılar. Defile sonrası tebriklerimi iletirken Çiğdem Akın’ın bana “keşke siz de defilemizde yer alsaymışsınız” demesi, büyük bir nezaket örneğiydi…

cigdem-akin-fashion-week-defile-deniz-pulascigdem-akin-fashion-week-defile-sema-simsek

cigdem-akin-fashion-week-defile-ceylan-saner

İpek, dantel, triko kumaşlar ile deri ve kürkün kullanıldığı asimetrik kalıplar, deforme formlarda hazırlanmış tasarımların, Siyah, Lacivert, Saks Mavisi renklerinin hakimiyetindeki koleksiyonda, koton beyaz gömlekler ve defileye özel tasarlanan başlıklar da oldukça ilginçti.

cigdem-akin-fashion-week-defilesi

Çiğdem Akın “Araf Koleksiyonu”nun öne çıkan diğer parçaları ise şöyle;

cigdem-akin-fashion-week-defilesi-sema-simsek

cigdem-akin-fashion-week-defilesi-deniz-pulas

cigdem-akin-fashion-week-defilesi

cigdem-akin-fashion-week-defilesi

cigdem-akin-fashion-week-defilesi-mbfwi

cigdem-akin-fashion-week-defilesi-mbfwi

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz