Meksika yemekleri seven ama damak tadımıza bu derece yakın bir mutfak olmasına rağmen, İstanbul’da nedense Meksika yemekleri konusunda önemli bir eksiklik olduğunu hissedenlere bu yazımın içinde süper bir haberim olacak. Oleeyy!:)

Meksika asıllı Amerikalı Şef Manuel Evan Sotomayor’un hazırladığı Meksika yemeklerinin gördüğü ilgi üzerine artık, Mart ayı sonuna kadar tüm öğlen ve akşam yemeklerinde sunulan Tex-Mex menünün tadımı için Mekanist’in ev sahipliğinde geçen hafta Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’in davetlisiydim.

renaissance-bosphorus-hotel-istanbul

Daha önce de burada Güney Amerikalı konuk Şef Paula da Silva ile kırmızı et seçme, marinasyon ve pişirme teknikleri üzerine keyifli bir workshop ve tadıma katılmış ve size o günden tüm öğrendiklerimi adım adım fotoğraflarla anlatmıştım hatırlarsanız.

Lezzet düşkünleri olarak bu kez Meksika yemekleri için yine Arts Restaurant’tayız. Nazik karşılama sonrası “Hoşgeldiniz” denilirken, Meksika’dan tüm dünyaya yayılan ve Tekila ile Lime (Misket Limonu) Suyunun eşsiz karışımından oluşan Margarita’lar servis ediliyor.
margharita-dirnk
Arada günün konseptinden bağımsız olarak şefin bizim için özel olarak, kavun ve beyaz peynirle hazırlanıp, rakı jölesiyle sunduğu mini bir tadım daha yapıyoruz. Pek anason seven birisi olmamama rağmen, şefin bu, tek lokmalık inovatif çalışmasını çok beğendiğimi söylemeliyim.

kavun-raki-beyaz-peynir
Hadi gelelim esas konumuza…

Az önce de kısaca bahsettiğim gibi Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel’in içindeki Arts Restaurant, öğlen ve akşam yemekleri için; aperatifinden, mısır cipsi çorbasına, Tacoyla servis edilen Levrek balığından, Dana kaburgasına ve hatta tatlısına kadar her şeyin dahil olduğu 59 TL’lik, hem lezzetli, hem de zengin bir Tex-Mex menü hazırlamış.

IMG 1200Executive Şef Sotomayor öncelikle bizimle tanışıp, tek tek yemeklerin içerikleri ve kullanılan baharatlar hakkında bilgiler verdi.

Lezzet şöleni, aperatif olarak sıcak sunulan Meksika usulü peynir fondü ve misket limon aromalı mısır cipsi “Chili Con Queso” ile başlıyor.

nacho-meksika-yemek

Ardından Organik tavuk kroket, kişniş yağı, misket limon, ekşi krema, avokado ve tatlı biberle hazırlanan “Mısır Cipsi Çorbası” ve lezzetli ekmekler geliyor.

meksika-mutfagi
ekmek-zeytinyagi

Çıtır parmak Levrek, çıtır un Tortillası, Guacamole, Kırmızı Lahana, Kişniş, taze Meksika Biberi ve Himalaya Tuzu ile hazırlanan “Baja balık Taco” ile devam eden lezzet turumuz…
taco-meksika-yemegi

… Adobo Sos, Çedar ve Gouda Peyniri, Acılı Domates Salsa, Ekşi Krema ve Göbek Salata, Meksika Fasulyesi Ezmesi ve Pilavla sunulan “Dana Kaburga Chimichanga Kızarmış Dürüm” ile sürüyor.
meksika-yemegi-durum

Bu yemek şöleni Nutella Ravioli, Karamelize Ananas, Tatlı Ekşi Krema, Çikolata ve Tarçınlı kahverengi tereyağı Dondurması ile sunulan “Tatlı Empanada Börek” ile en tatlı şekilde sonlandırılarak doruğa ulaşıyor.
IMG 1210

Bu ülke mutfağına ilgi duyanlarınızın da fark edeceği üzere, yemek türleri, sosları ve çeşnileriyle, bildiğimiz ve alışageldiğimiz Meksika restaurantlarından farklı olarak ve daha gurme iddiasıyla sunulan bu menüde benim favorilerim en çok Dana Kaburga Chimichanga Kızarmış Dürüm ve Balık Taco oldu.

Tatlı ise masanın diğer misafirleri tarafından çok beğenildi. Kızarmış olması ve tereyağ dondurması ile servis edilmesi sebebiyle, bunca yemekten sonra benim istiap haddim fazlasıyla dolmuş olduğundan o yüzden hatırı kalmasın diye sadece tadımlık bir çatal alabildim:)

Arts Restaurant’ın bu hem göze, hem mideye hitap eden, 59 TL’lik Tex-Mex menüsünü, Mart ayı sonuna kadar, öğlen veya akşam yemekleriniz için  siz de deneyimlemek isterseniz, öncelikle rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

IMG 9793

Şimdiden afiyet olsun:)

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz