Merak edip, önceden fragmanını izlediğimden, başıma gelecekleri bir nebze de olsa tahmin ederek, sinema koltuğuna kurulduğumda, çantamdaki mendil paketini çıkarıp, bir yandan, “belki de gerek kalmaz” diye umut ederek, yine de kolayca ulaşacağım bir yere alıyorum ve işte ışıklar karararak, nihayet film başlıyor.İzleyeceğim filmin ismi: “Senin Hikayen”…

senin-hikayen-nevra-serezli

Karşımda efsane oyuncu Nevra Serezli, anne Meral rolünde… Kendisine kanser teşhisi koyan doktoru karşısında “Ama ben henüz babaanne olmadım” diye tekrar tekrar sayıklarken, boğazım düğümleniyor ve açılmak için fırsat bekleyen “musluklarım”, daha ilk sahneden çağıldamaya başlıyor.

senin-hikayen-nevra-serezli

Yok yoook! Zannetmeyin ki bu film hep böyle hüzün, hep böyle keder yüklü… “Nevra Serezli” dedim yahu!:) Hem de ısrarla torun isteyen, her şeye rağmen neşeli, hayat ve sevgi dolu Kayınvalide rolünde… Öylesine sempatik ki, gençlere çocuk konusunda yaptığı baskı, şuranıza kadar geliyor ama, yine de kızamıyorsunuz. Adeta şeytan tüyü var onda:)

senin-hikayen-nevra-serezli

Derken 30’lu yaşların ortalarındaki oğlu Hakan (Timuçin Esen) ve 7 yıllık eşi Esra (Selma Ergeç) giriyor hikayeye… Kadın, yurt dışından transfer teklifleri de alan, işini seven, başarılı biri. Kocası ise kendine ait müzik stüdyosunda, geçimlerini sağlamaya çalışan, karısıyla birbirlerine tutkuyla bağlı mutlu bir erkek.

senin-hikayen-nevra-serezli

Kariyer planlarının ve o mevcut rahatlıktaki düzenlerinin bozulmasından bunca yıldır korktukları ve lafını bile açmadıkları “çocuk yapma” konusu, kayınvalidenin her fırsatta türlü yollardan imaları sonucu, onların da aklına ufaktan da olsa yatar gibi oluyor.

senin-hikayen-nevra-serezli

Ancak, kadın hamile kalınca bu sefer de, bir anne-baba olma fikrine henüz hazırlıklı olmadıkları hissine kapılıp, hayatlarının madden ve manen alt üst olacağından korkarak, “acaba vazgeçsek mi?” diye bi’ tereddüt edip, ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

senin-hikayen-nevra-serezli

Filmin devamı ise hem neşeli, hem duygusal, hem keyifli, hem de çok “sizden – bizden” “hayatın içinden” gelişmelerle, gereksiz ajitasyonlara ve gereksiz dialoglara hiç yer verilmeden, tertemiz bir sinematografi ile en sürükleyici ve en doğal kurgusuyla akıp gidiyor.

Senin Hayatın – Fragman

senin-hikayen-nevra-serezli

senin-hikayen-film-bebek

Bir an gözyaşlarınız, kirpiklerinizde donup kalırken, bir sonraki sahne kahkahalarla gülüyorsunuz. Bu tekdüzelikten uzak ve arka arkaya yaşatılan duygu geçişleri, insanı ister istemez, daha da derinden etkisi altına alıyor.

senin-hikayen-film-bebek-nevra-serezli

senin-hikayen-film-bebek

senin-hikayen-film-bebek

“Devrim Arabaları”, “Labirent”, “Kaybedenler Klübü” gibi Türk Sinemasının önemli ve çarpıcı filmlerine de imza atan genç yönetmenlerimizden Tolga Örnek’in Yönetmenlik ve Senaristliğini üstlendiği, Timuçin Esen, Selma Ergeç, Nevra Serezli ve Sait Genay’ın başrollerini paylaştığı, İdil Fırat, Başay Okay, Levent Can, Murat Serezli, Yeşim Ceren Bozoğlu, Şirin Kılavuz, Gözde Kocaoğlu ve Yeliz Orçin’in de yer aldığı filmde, Tolga Örnek’in 3,5 yaşındaki tatlı oğlu Derin de, konuk oyuncu olarak, filme renk katıyor.

senin-hikayen-film-bebek

Tolga Örnek’in hayatının önemli bir kesitindeki gerçek hikayesinden esinlenerek, hayata geçirdiği filmin, doğal dokusuna pek çok yakışan, muhteşem müziklerini ise Cem Adrian yapmış. Ama öyle bi’ yapmış ki, şu anda bile bu şarkıları dinlemek, gözümün önüne filmden kareler getiriyor ve aynı hisleri yeniden yaşatıyor desem yalan olmaz.

 Ben Seni Çok Sevdim- Cem AdrianCem Adrian’ın 2013 yılında çıkardığı “Şeker Prens ve Tuz Kral” albümündeki, söz ve müziğini kendisinin yaptığı ve filme verdiği şarkılarından “Ben Seni Çok Sevdim”in sözleri şöyle:

“Bir istiridyenin kıymetli incisini sakladığı gibi saklarım seni
Bir bahar dalının narin tomurcuklarını sakındığı gibi korurum seni

Çok derin… Derin… Derin… Derin… Derin… Derin…
Derinlerimde ellerin…

Bir armağan gibi Tanrıdan bana
Kış güneşinde altın kirpiklerin

Ben seni çok sevdim
Ben seni çok sevdim
Belki zordur anlaması sessizliğimden

Ben seni çok sevdim
Ben seni çok sevdim
Sen oku kelimeleri gözlerimden”

“Senin Hikayen”, vizyondaki en öne çıkan, etkileyici filmlerden biri olarak, bir an önce gidilesi ve görülesi…

“Senin Hikayen” Filmi
Sosyal Medya Hesapları:

Fragman   : https://www.youtube.com/watch?v=P3bfwV5RbvA
Facebook : www.facebook.com/seninhikayenfilm
Twitter     : www.twitter.com/senin_hikayen
Instagram : www.instagram.com/seninhikayenfilm

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz