Sushi’nin her çeşidini değil ama özellikle Ebi Ten denilen ve içinde kızarmış Karides olanına ve California Roll’a bayıldığımı daha önce de ballandıra ballandıra anlattığım için, yedi alem duymuştur herhalde artık.

IMG 9014

Sayemde “Sushi yemem” diyen pek çok kişi, bu çeşitlerini deneyerek, iyi bir Sushi sever haline geldi. Arkadaşlarımız arasında da bu şekilde yoktan var ettiğimiz Sushiciler çok var. Doğru yönlendirilmek önemli tabi..

Gidip de en ağız tadınıza uymayan, deniz kokan, çiğ balıklısından yerseniz, tabi ki de bir daha lafını duymak istemezsiniz ama onlara soruyorum, “kızarmış karides sever misin?” cevapları “evet”se… “Eh tamam o zaman şuna bir şans verebilirsin”. Hooop yeni bir arkadaşım daha bizim gibi akşama Sushi yapsak mı diyenler arasına katılıyor.

Sushi’nin ne olduğunu, nasıl hazırlandığını, nasıl sunulduğunu ve nasıl yenildiğini genel hatlarıyla anlatmaya çalıştığım yazım için şuraya tıklayabilirsiniz.

Sushi konusunda farklı pek çok mekan denemiş birisi olarak, bugün size en favorilerimden olan Hai Sushi’den bahsetmek istiyorum.

İstanbul Fenerbahçe’deki Kalamış Marina içerisinde yer alan ve Divan Pub ve Divan Pastaneleri gibi, Koç grubuna bağlı işletmelerden biri olan “Hai Sushi”, Anadolu Yakasında olup da, ilk denediğim günden beri çizgisini ve kalitesini bozmadan, her seferinde memnun ayrılmamızı sağlayan mekanların başlarında geliyor.
IMG 9006

IMG 9020
Şıklık ve sadeliğin ön planda olduğu mekanda, ilk göze çarpan detay; “Running Sushi” de denilen ve hava alanlarındaki bagajların dönüp durduğu mantıkta, yürüyen bantlar üzerinde dönerek önünüzden geçen çeşit çeşit sushiler.

IMG 9021

Tamamen taze olarak gözünüzün önündeki açık mutfakta hazırlanan bu Sushilerden arzu ettiğinizi, hemen alıp, ayrıca sipariş vermekle uğraşmadan, keyfini çıkarmaya başlayabiliyorsunuz.

Japon Sushi ustaları da bu esnada haldır haldır yenilerini hazırlıyor ve başka birisi sizin ileriden gözünüze kestirdiğiniz tabağı alsa bile, en kısa sürede yenilerini hazırlanıp, şeridin üzerine ekliyorlar. Olur da belli bir süre tercih edilmeyenler olursa da, hemen banttan kaldırıp, imha ediyorlar.
IMG 9005

İşte aynen şu şekilde konveyör üzerinden sushi tabakları önünüzden geçiyor. Daha sonra siz yeyip yeyip, boş tabakları masanızda biriktiriyorsunuz ve en sonunda tabaklarınızın sayısına ve rengine göre ücretlendiriliyorsunuz.

IMG 9003

Sushi canavarlarıyla gittiyseniz, bazen o tabakların 10 tane üst üste dizildiğini de görüyorsunuz. Ama illa bant üzerindeki sushilerden yemek zorunluluğunuz da yok tabi ki.

Bunun yerine menüden istediğiniz çeşitleri belirleyip, sipariş de verebiliyorsunuz.

IMG 9007

IMG 9009

IMG 9010

Fiyatlar, benzer kalitedeki diğer Sushi restaurantlarıyla mukayese edildiğinde, bence oldukça uygun. Size de fikir vermesi açısından menünün bir fotoğrafını çekmiştim. Ama tabi zaman içinde değişiklik olabilir, siz yine bir menüyü inceleyin:)

Biz bu seferki siparişimizde ufak bir çılgınlık yapıp, yine çok sevdiğimiz bir sushi çeşidi olan Dragon Roll’dan da istiyoruz. İçinde Eel ve Avokadı var. Üzerinde de bunlara harika bir tad katan özel sos…

Bu muhteşem lezzetin içindeki “Eel” Yılan balığı… Normalde hayatta yemeyeceğim, akvaryumda görsem, çığlık atıp kaçacağım bu balıkla hazırlanan bu Sushi de gerçekten benim için ilk 3’de yer alan lezzetler arasında… Ama dediğim gibi yeni başlayanlar için, biraz iddialı bir tercih olabilir, benden söylemesi:)

IMG 4544

IMG 4546
Onun yerine siz de benim gibi Karidese bayılanlardansanız, en ama ennnn güzeli: Ebi Ten de denilen Kızarmış Karidesli çeşidi.
IMG 4549
En üstündeki şu Turuncu şeyler de; Havyar… Bildiğiniz balık yumurtaları. Sıcak servis edilen bu sushi benim için diğer tüm çeşitlerden açık ara önde… Ah ahh olsa da yesek valla:)

IMG 9013

Hai Sushi İletişim BilgileriAdres: Fenerbahçe Mah. Kalamış Marina, Kadıköy / İstanbulTel:(0216) 541 0354

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz