Alaçatı’da kaldığımız Alura Boutique Hotel‘in muhteşem işletmecileri, kamelyada ilk kahvelerimizi içip sohbet ederken, sanki içimizi okumuş gibi, bu tatilimiz sırasında, Ege lezzetlerini tatmak için en çok heyecanlandığımız mekanlardan olan Asma Yaprağı’na gitmek isteyebileceğimizi düşünüp, Cumartesi gecesi için önceden bize rezervasyon yaptırdıklarını söylediğinde, kelimenin tam manasıyla mest olduk.

Çünkü yaz boyunca en az 3-4 gün öncesinden yer ayırtılması gereken, hele de Cumartesi gecesi boş masa bulabilmenin imkansız olduğu bu restauranta, sayelerinde hiç stres yaşamadan, rahatça gidebilme imkanımız oldu.

Klasik Alaçatı mimarisinde, cumbalı taş evlerin olduğu sakin bir sokakta yer alan Asma Yaprağı’na ulaştığımız andan itibaren, hemen etkisine giriverdik. Ağaç dallarının altından geçerek girdiğiniz bahçesi, tatlı tatlı aydınlatılmış ortamı ve kendine özgü dekorasyonuyla, ilk adımınızda sizi anında kucaklıyor.

IMG 8222

Hemen mekanın sahibesi Ayşe Nur Hanımla tanışıp, çok methini duyduğumuz yemeklerini denemek için nasıl sabırsızlandığımızdan bahsettim.

Asma Yaprağı gibi bir restaurant açma fikri; Ayşe Nur Hanım’ın yöresel ve özellikle mevsiminde yetişen ürünleri, günlük pazarlardan ya da komşu bahçelerden alıp mutfağında pişirme arzusuyla hayata geçmiş.

IMG 8224

Diyor ki; “Aslında yemek bahane… Ben uzun masaları , kalabalık sofraları , sevdiklerimle hoş sohbeti seviyorum galiba”…

IMG 8250

Ne diyeyim? İşini aşkla yapan ve dokunduğu her şeye bol bol da sevgisinden katan insanlara bayılıyorum.

Aynı esnada burasının ritüelini de öğrendim. Yemek seçimleri için masa-masa, belirli aralıklarla sizi mutfağa davet edip, buradaki çeşit çeşit yemeğin etrafında size kısa bir tur attırıp, merak ettiğiniz yemeklerin isimlerini ve eğer sorarsanız içeriklerini sayıyorlar ve sonra seçtiklerinizi sipariş veriyorsunuz.

İşte bahsettiğim mutfak orada…

IMG 8225

Gezme sırası bize gelene kadar, içeceklerimizi seçip, etrafı inceledik. Derken yemekleri gezme ve seçme sıramız geldi.

IMG 8246

Birbirinden davetkar görünen Zeytinyağlı Ege Mezeleri sıra sıra dizilmiş, aralarından seçim yapmamızı bekliyor. Sanki karar vermek çok kolaymış gibi…

IMG 8231

IMG 8233

IMG 8235

IMG 8234

IMG 8232

IMG 8236

IMG 8240

IMG 8237

IMG 8241

IMG 8242

Evet illa ki aralarında tanıdıklar da çok ama, daha önce ismini duymadıklarınız da olabildiği için, bu kadar kısa bir tur esnasında, biraz kafanız karışıp, gözünüz dönebiliyor. Nitekim bize öyle oldu ve kolay yolu seçip, zeytinyağlıların hepsinden sipariş verdik.

Yemeklerin hazırlandığı malzemelerin en taze ve en kaliteliler arasından tek tek seçilmiş olduğunu ilk lokmanızdan itibaren hissediyorsunuz. Bütün zeytinyağlılar birbirinden başarılı…

Bademli fasulye, Taratorlu taze Börülce, Rokalı Firik salata, Yeşil domat aşı, Kimyonlu fava, Vişneli zeytinyağlı yaprak sarma, yemeklik balkabağıyla yapılan Girit usulü domates soslu fırın kabak; Sinkonta ve ismini unuttuklarım derken masanın üzerinde o kadar çok çeşit oldu ki, soğuk yemeklerden, sıcak yemeklere sıra gelemedi maalesef.

IMG 8263
Kabak Çiçeği Dolması

IMG 8265

IMG 8266

IMG 8268
Taratorlu Taze Börülce

IMG 8269
Patlıcan Ezme

IMG 8270
Taze Fasülye

IMG 8271
Vişneli Yaprak Sarma

IMG 8272

IMG 8273
Domat Aşı

IMG 8274
Girit usulü Domates soslu fırın kabak: Sinkonta
IMG 8275

IMG 8276
Enginar kalpli İç Pilav

IMG 8278
Bu seferlik sıcaklardan sadece Boşnak mantısından birer çatal deneyebildik.

IMG 8277

Aslında Kuzu tandırın da methini çok duymuştuk ama gecenin sonunda çok lezzetli, oldukça hafif ve sağlıklı yemekler yemiş olmanın verdiği keyifle, bu seferlik bir nokta koymak ve tandır deneme hakkımızı da bir sonraki sefere saklamak istedik…

4 kişilik böyle bir yemek için sadece 200 TL hesap ödedik. Bence bu kadar yemek ve böylesine bir ziyafet için, Alaçatı’daki diğer restaurantlarla da mukayese ettiğinizde, oldukça makul…

IMG 8283
Resimlere baktıkça bir sonraki sefere kadar sabırsızlandığımı söylememe gerek yok herhalde.

IMG 8287

O taraflara yolunuz düşerse, kesinlikle tavsiye ederim.

ASMA YAPRAĞI iletişim Bilgileri:

Adres: Tokoğlu Mah. 1005 Sk. No:50 Alaçatı / Çeşme
T: (0232) 716 0178

5 YORUM

  1. Canım şu an benı benden aldın! Alaçatı asıgıyım bu bir; kabak dolması en favori meze üyesidir benim için bu iki; o nasıl guzel bi çeşitlilik bir ahenktir yaa! Senin anlatımını da coook sevdim bu da 3 🙂 Yeter mi:)) sevgiler!

  2. Biz izmirliler için normal herzaman yenen mezeler zeytinyağlılar, pazardan alıp evde yapıyoruz.. Ama dışardan gelenler bu tarz yerleri çok göklere çıkartıyor.. Sanırım biz şanslıyız ege mezeleri her daim yapıp yeme fırsatında olduğumuz için.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz