Koskoca Bodrum merkezinde, taaa Marina’dan, Halikarnas’a kadar dolaştık ama nedense bir tane Belçika usulü olmayan Waffle’cı bulamadık.
Bodrum3

Eskiden Marina’nın orada, yani şu an Starbucks bulunan yerin karşı çaprazında vardı, iyi hatırlıyorum ama şimdi o da Belçika waffle’ına dönmüş.

Waffle3

Rengarenk soslar, dondurmalar ve meyveler, vitrinde bütün cazibesiyle bizi çağırırken, sevdiğimiz tarzda waffle yapılmamasını aklımızca prostesto ederek, kendimize hakim olup, yemedik işte! 🙂

Waffle
Waffle4

Sonra illa tatlı bi’ şeyler istiyorsak, aklımıza Bodrum’un en meşhur pastacısı olan Karadeniz Pastanesi’ne bir uğramak geldi.

Karadeniz pastanesi

Buranın vitrini de, çoğunlukla çilek ve orman meyveleri kaplı pastalarıyla fazla albenili görünüyordu ama, sahilde oturacak uygun bir yeri olmadığı için, böylesine ilgi isteyen bir lezzeti, aceleye getirerek ayakta yemek içimizden gelmedi ve onu da pas geçtik.Belli ki bütün gece mekan mekan gezerek, yemek yemekten tıka basa doymuştuk aslında. “Tok ağırlamak zordur” diye boşuna dememiş Atalarımız:)

Bodrum1
Düşünüyorduk da, kaldığımız otelin kahvaltısında her sabah waffle ve pancake olmasına rağmen, bir gün bile denemek içimizden gelmemişti oysa.

Ama ertesi sabah, birbirimizi dolduruşa getirerek, kendi waffle’ımızı kendimiz yapmaya karar verdik.

Hafif bir kahvaltı sonrası, dikildik makinenin başına ve yine Belçika usulü olsa da kendi zevkimize göre, güzeeeel bir waffle yaptık.

Afiyetle yenilmesi dileğiyle, bu enfes waffle’ın tarifini yine kendime saklamayıp, size de anlatıyorum, hazırlanın:)

waffle yapimi5

BELÇİKA WAFFLE’I TARİFİ

Malzemeler

– 2 Yumurta
– 1 Yemek kaşığı Şeker
– 1,5 su bardağı Süt
– 1/4 su bardağı Sıvıyağ
– 2 su bardağa kadar Un
– 1 çay kaşığı Tuz

– 1 paket Kabartma tozu
– 1 paket Vanilya

İlk iş 2 yumurtanın beyaz ve sarı kısımlarını birbirinden ayırmak.

IMG 2761

Bunun için, arzu ederseniz, bu işlemi en kolay şekliyle ve fotoğraflı olarak anlatan Yumurtanın Sarısı ve Beyazını Ayırma Yöntemi tarifime bakabilirsiniz.

Tiramisu2

Yumurtaların sarı-beyaz olarak ayrılmasından sonra, 2 farklı kapta iki ayrı işlem yapacağız.1. KAPTA :

Yumurta beyazı ile Vanilya paketinin yarısı kadar Vanilyayı iyice karıştırıyoruz.

2. KAPTA :

Yumurtanın sarısını, 1 yemek kaşığı şekerle iyice çırpıyor ve üzerine 1,5 bardak Süt, Vanilyanın kalan yarısı, çeyrek bardak Sıvıyağı, 1 çay kaşığı kadar Tuzu, ve Kabartma Tozunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Yavaş yavaş üzerine elekten geçirdiğiniz Unu da ilave ederek, karıştırmaya devam ediyoruz.

Unu elekten geçirmesek olmaz mı diyenleriniz olacaktır. Şart değil tabi, sadece topaklanma olmasını en aza indirmek için tavsiye ediliyor ama doğrudan azar azar döküp, yedire yedire karıştırırsanız da olur:)

Tiramisu11
Şimdi 2. kaptaki karışımın üzerine, 1. kaptaki karışımı ekleyip, homojen hale gelecek şekilde karıştırıyoruz. İşte Waffle Hamurumuz hazır.

waffle yapimi6

Herkesin evinde Waffle Makinesi olmayabilir. Arzu ederseniz bu durumda Teflon Tava da kullanabilirsiniz. Her iki koşulda da en önem vermeniz gereken şey; pişirme işlemini “orta ısıda” yapmak…

waffle yapimi7

Teflon kullanıyorsanız, tepeleme dolu bir yemek kaşığı kadar waffle hamuru dökebilirsiniz. Çıkan sonuç, gözünüze az görünürse, bir sonrakini tercihinize göre daha fazla miktar hamur kullanarak hazırlayabilirsiniz.

waffle yapimi 1

Waffle makinesi kullanıyorsanız, yaklaşık 2-3 dakika orta ısıda pişirdikten sonra, arada istediğiniz kıvama gelmiş mi bakarak, kontrol ede ede istediğiniz süre pişirin.

waffle yapimi

Biz özel olarak, biraz fazla pişmiş yapıyoruz. Çünkü öbür türlü biraz hamurumsu oluyor. Böyle ise daha kornet kıtırlığında olduğu için, daha çok hoşumuza gidiyor. Dediğim gibi keyif sizin, tercih sizin 🙂

waffle yapimi4

Üstüne istediğiniz miktarda Nutella sürdükten sonra…

waffle yapimi2

waffle 1

Ufalanmış Fındık, Fıstık, Hindistan Cevizi, Ceviz gibi malzemelerle üzerini süsleyebilir, arzu ederseniz, sevdiğiniz mevsim meyvelerinden de kullanabilirsiniz.

waffle yapimi5 1

5 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz