Sizi daha önce Tiyatro Kılçık’la tanıştırmış ve keyifle izlediğim oyunlarından bahsetmiştim hatırlarsanız… “Unutur muyuz daha dün gibi aklımızda” dediğinizi duyar gibiyim kuzularım… “Duyar gibiyim Kuzularım” mı? Ah bir bilseniz, nasıl dilimize yapıştı bu tatlı tabir:) Nedenini anlamak için bu Çarşamba Fox TV’de yayınlanacak olan Güldür Güldür’ü izlemeniz yeterli.

Nerde kalmıştık? Heh! Tiyatro Kılçık… “Bir kere daha göz atmaktan zarar gelmez” diyenleriniz için de, “Düğünde Panik” ve” Tanıyor Olabileceğin Kişiler” oyunlarından izlenimlerim işte tam burada 🙂

Demet EvgarÇocukluk arkadaşım Cenk Tunalı’nın fikri olarak bundan taaa 13 sene önce hayata geçen ve geçmişinde Demet Evgar, Şebnem Bozoklu, Çağlar Çorumlu gibi isimlerin de görev aldığı Tiyatro Kılçık ekolünden yetişen iddialı ekipler sayesinde, başarılı Tiyatro oyuncularımıza her geçen gün yenilerinin eklendiğini görmek mutluluk verici…

guldur-guldur-show-ibrahim
Bu isimlerden birisi de “Onur Atilla”… Ortaokul’dan beri öğrenim gördüğü okulların Tiyatro Kulüplerinde aktif görev alan ve oyunculuğa gönül verdiği her halinden belli olan, sahnede rolden role giren ve hepsini de olması gerektiği doğallıkta sergileyen bu genç oyuncuyu, Tiyatro Kılçık sayesinde tanıdıktan sonra, Fox TV’de Güldür Güldür isimli komedi skeçlerinden oluşan bir programda yer alacağını duyunca, ilk bölümünün yayınlandığı o Çarşamba akşamını, inanın sabırla bekledim.

guldur-guldur-show-ibrahim
Aynı konseptte daha önce farklı kanallarda “Beşer Beşer”, “İnsanlar Alemi” gibi farklı isimlerle yayınlanan programın oyuncularından Yalan Dünya’nın Tülay’ı; İrem Sak ve Bünyamin’i; Okan Çabalar, ilk aklıma gelen isimler…

guldur-guldur-show-ibrahim

Şimdi ise Güldür Güldür adıyla yeni kanalında, yine Ali Sunal’ın sunumuyla gerçekleştirilen ilk bölümü, ağlak dizilerden gına gelen ben ve benim gibi TV karşısında gülmeye hasret pek çok izleyiciden geçer not aldı ve çok beğenildi.
Ben bile bu uğurda, izlediğim tek yerli drama olan, ama senaryosu artık gittikçe sarpa sardığı ve konuyu dallandırıp budaklandırmak için bin bir taklalar atıldığı için saçmalaşan Kuzey Güney’i, Sevgili Kıvanç Tatlıtuğ ve Zerrin Tekindor’a rağmen, yayınlandığı akşam izlemek yerine, daha sonra Digitürk Plus sayesinde, bir ara fırsat bulursam Ipad’imden atlaya atlaya göz atıyorum, düşünün artık! Unutmadan Beyaz Show’da yayınlanan, Beyaz’ın rol aldığı ve Kuzey Güney’i 2 dakikada özetlediği skeçi izlediniz mi? O tam bir efsane kaçırmayın:)

Yönetmenliğini Meltem Bozoflu’nun üstlendiği ve format olarak, günlük hayatta yaşanan olaylara farklı bir bakış açısı ile yaklaşılan BKM yapımı komedi-tiyatro show’u “Güldür Güldür”de; Ali Sunal ve Onur Atilla’ya ilaveten, Çağlar Çorumlu, Onur Buldu, Doğa Rutkay, Aziz Aslan, Şirincan Çakıroğlu, Doğukan Polat, Hande Dane ve çiçeği burnunda evli, komik çift Alper Kul ve Aylin Kontente gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu sahne alıyor.
guldur-guldur-show-doga-rutkay
Hepsi genç ve birbirinden yetenekli bu ekiple, kesinlikle izlenilmeyi hak eden Güldür Güldür’ün kahkaha dolu çekimlerini canlı izleyebilmek için geçen Pazar akşamı saat 20:00’de özel davetlisi olduğumuz BKM’de yerimizi aldık.

guldur-guldur-show-aylin-kontente
TV karşısında izlerken, Ali Sunal’ın skeçler öncesinde soru sorup, sohbet ettiği kişileri, ne yalan söyleyeyim ki, cast ekibinden insanlar, yani bildiğiniz “set-up” sanıyordum. Oysa gittim ve yerinde gördüm ki meğer, hepsi normal izleyiciymiş ve öncesinde hazırlanan hiç bir kurgu yokmuş.

guldur-guldur-show-ibrahim-ali-sunal
Ali Sunal, sahneye çıkıp sadece “aranızda hiç şöyle şöyle bir şey yaşayanınız oldu mu?” diye soruyor ve salondan parmaklar kalkıyor. Aralarından birine söz veriyor ve soru cevap karşılıklı konuşurlarken, bir bakıyorsunuz ki ortaya çok komik dialoglar çıkmış bile. Bunda Ali Sunal’ın içten tavrı ve aldığı cevaplar karşısında verdiği komik tepkileri çok etkili tabi… Neler neler anlatan oldu inanamazsınız. Hepsini bu Çarşamba akşamı tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum. Geçen haftaki programın konukları Erdem Yener ve Bedük’tü… Alper Kul’un yandan sahneye girişine bakar mısınız? Tam bir çılgın! Eşi Aylin Kontente de ondan geri kalmıyor, birbirlerini nasıl da bulmuşlar, kahkahalar eksik olmuyordur herhalde evlerinde:)

guldur-guldur-show-ibrahim
Bir küçücük spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum ama farz edin ki, programın tanıtım videosunu gördünüz, ne yapayım:) Şöyle ki, “aranızda hayvansever var mı” sorusuna başına geleceklerden habersiz el kaldıran iki arkadaş az sonra bir inek kostümüyle sahnedeki oyuna dahil edildiler. Daha sonra başka bir skeç öncesi sorulan, “aranızda mükemmeliyetçi, fazla detaycı biri var mı?” sorusuna “içimden “Ben! Ben!” deyip dursam da bunu gördükten sonra ben daha el kaldırır mıyım? Aman Aman 🙂
guldur-guldur-show-ibrahim

Sahnede hepsi devleşen ve yaklaşık 3,5 saat boyunca çok iyi bir performans sergileyen isimlerden Alper Kul, Onur Atilla, Onur Buldu ve Doğa Rutkay, o akşamki oyunda benim en favorilerim oldu. Onur Buldu da, adaşı Onur Atilla gibi bazı sahnelerde sadece gözleriyle bile insanı çok güldürebilen çok yetenekli bir genç oyuncu…
guldur-guldur-show-doga-rutkay-onur-buldu

Programı izleyince, zaten fark etmemeniz mümkün değil. Özellikle ilk bölümdeki mirasını açıklayan yaşlı Baba ve sonraki Küpeli Kız tablosu rolündeki performansını kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederim:)

Her hafta yaklaşık 3,5 saat süren ve Beşiktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çekimini, eğer siz de bizim gibi canlı izlemek isterseniz, biletleri Biletix ve BKM gişelerinden edinebilirsiniz.

2 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz